Pui cu unt în stil indian este o specialitate culinară originară din India, constând în bucăți de pui fragede gătite într-un sos cremoas de unt, roșii și condimente aromate.

Pui cu unt - rețetă simplă și rapidă

O versiune simplificată a popularului fel de mâncare indian, această rețetă are un sos de roșii cremos și se gătește într-o singură tigaie în mai puțin de jumătate de oră!

Preparatul este plin de arome indiene autentice, se prepară rapid și este perfect pentru o masă din timpul săptămânii. Deși nu are foarte multe condimente, sosul de curry este foarte aromat.

Dacă nu aveți la dispoziție decât 30 de minute pentru a pregăti cina, atunci aceasta este rețeta perfectă. În timp ce puiul se gătește, este momentul perfect pentru a face o garnitură de orez. De asemenea, îl puteți servi cu naan, quinoa sau orez brun, dar orezul alb cu bob lung sau orezul basmati se potrivesc cel mai bine și este modul în care este servit și în mod tradițional.

Rețetă rapidă de pui indian cu unt

Pentru rețeta autentică, puiul trebuie să fie marinat în prealabil, are foarte multe condimente indiene și durează cel puțin o oră pentru a fi preparat. Așa că am luat-o pe scurtătură și am făcut acest (absolut uimitor de gustos) preparat indian.

Nu vă speriați de lista de ingrediente. Șapte dintre ele sunt doar condimentele, iar restul sunt ingrediente simple și ușor de găsit.

Vă promitem că toată aroma puiului tradițional cu unt este încă acolo și că puiul va ieși suculent, fraged și incredibil de gustos! De asemenea, partea cea mai bună este că, deși este o rețetă de pui cu unt, în realitate nu există decât 1 lingură de unt în rețetă.

Cât de picant este acest pui cu unt

În ciuda diferitelor condimente folosite în acest sos, este un fel de mâncare foarte blând, condimentele adaugă aromă la curry mai degrabă decât iuțeală.

Aceasta este o masă excelentă pentru familie, pe care copiii o vor adora, iar dacă nu sunteți un fan al mâncării picante, acest preparat este pentru dumneavoastră!

Rețeta simplă și rapidă de pui cu unt în stil indian

Preparare 10 minute
Gătire 20 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă medie tăiată mărunt
  • 2 lingurițe de ghimbir ras
  • 3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 kg de piept de pui tăiat în bucăți de 1,5 cm
  • 85 de grame de pastă de tomate
  • 85 grame de pastă de curry roșu
  • 1 lingură de garam masala
  • 1 linguriță de pudră de chili
  • 1 linguriță de semințe de muștar
  • 1 linguriță de coriandru (sau pătrunjel)
  • 1 linguriță de curry
  • 1 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 1 (400 ml) cutie de lapte de cocos

Pentru servire

  • Orez fiert fierbinte și/sau naan
  • Coriandru sau pătrunjel

Mod de preparare

Încălziți untul și uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Gătiți ceapa până când devine moale și translucidă, aproximativ 3-5 minute. Adăugați ghimbirul și usturoiul și gătiți pentru încă 1-2 minute.

Adăugați pieptul de pui în tigaie. Adăugați pasta de tomate, pasta de curry roșu și condimentele indiene. Se condimentează cu sare și piper. Se amestecă puiul până când este bine acoperit cu sosul și condimentele.

Turnați laptele de cocos peste pui și amestecați. Dați amestecul în fiert, apoi reduceți focul și fierbeți timp de 20 de minute.

Se servește peste orez alb și/sau naan, și se ornează cu coriandru, dacă se dorește.

Sfaturi pentru prepararea celui mai bun pui cu unt

Nu fiți foarte stricți cu condimentele. La fel ca multe rețete indiene, acesta este un fel de mâncare puternic condimentat. Când gustați, vă veți da seama că toată aroma provine din combinația de condimente iuți și afumate. Folosiți această rețetă ca un ghid, dar nu ezitați să adăugați mai multe condimente sau să le înlocuiți pe cele pe care nu le aveți.

Folosiți ghimbir proaspăt și usturoi proaspăt. Da, punem o grămadă de condimente în mâncare. Și este tentant să le folosim pe cele uscate, cum ar fi ghimbirul și usturoiul. Dar este important să folosiți versiunile proaspete. Acestea adaugă mai multă aromă felului de mâncare decât cele uscate.

Personalizați-l cu legume. Puiul este vedeta preparatului, dar cu siguranță puteți să îl îmbogățiți cu orice alte legume, cum ar fi morcovii, conopida sau mazărea.

Înlocuiți untul dacă preferați. Nu aveți neapărat nevoie de unt pentru a face această rețetă. Această rețetă își poate obține cremozitatea și gustul de "unt" din smântână sau din laptele de cocos. Așa că, dacă nu sunteți un fan al untului, încercați uleiul de măsline sau orice alt ulei de gătit.

Câte calorii are puiul cu unt

Dacă comandați pui cu unt într-un restaurant, probabil că veți avea în jur de 500 de calorii, uneori mai mult, pe porție, dar versiunea noastră are mai puțin de 300 de calorii și este la fel de gustoasă! Nu ezitați să adăugați și legume în plus pentru un fel de mâncare și mai sănătos!

Care este diferența dintre pui cu unt și pui tikka masala

Puiul cu unt și puiul tikka masala arată foarte asemănător, dar puiul tikka are un gust mai complex, cu mai multe condimente adăugate, iar cel cu unt are un sos de curry mai blând și mai dulce.

Puiul cu unt provine din India, în timp ce puiul tikka masala este de fapt un preparat britanic.

Puiul cu unt - un preparat indian tradițional, reinterpretat pentru a te încânta

Puiul cu unt în stil indian este un preparat culinar exotic și delicios, care poate fi savurat de oricine. Acest fel de mâncare impresionează prin gustul său complex, aromele și texturile sale bogate și prin faptul că poate fi gătit într-un timp relativ scurt.

Indiferent dacă îți place să gătești sau să deguști mâncăruri internaționale, puiul cu unt în stil indian este cu siguranță un preparat ce nu trebuie ratat. Deci, lasă-te cucerit de această specialitate indiană și bucură-te de o experiență culinară de neuitat!