Puiul pe sticlă, la cuptor, este genul acela de preparat ”de duminică”. Atunci când toată familia se adună în jurul mesei și savurează un prânz gustos, în tihnă. Cu atât mai mult cu cât puiul pe sticlă se gătește mai greu și are nevoie de mai mult timp la cuptor, la foc mic, pentru a fi fraged și suculent. 

Este important ca puiul să nu fie foarte mare, pentru a se găti uniform. De asemenea, sticla din interiorul lui poate fi umplută cu apă, dar recomandăm bere, pentru un plus de savoare. În momentul gătirii, berea se va evapora și se va combina cu toate aromele și mirodeniile puiului. 

Pui pe sticlă la cuptor
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

un pui întreg 1 linguriță sare 1 linguriță piper 1 linguriță paprika 1 lingură ierburi aromatice (cimbru, rozmarin) 2 căței de usturoi 50 g unt 3 linguri sos barbeque 1 sticlă de bere

Mod de preparare

Topiți untul și amestecați-l cu toate condimentele și ierburile, plus usturoiul zdrobit. Ungeți bine puiul, pe toate părțile, cu acest amestec.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Goliți sticla de bere pe jumătate, după care o introduceți în interiorul puiului. Puneți într-o tavă pentru cuptor și dați la cuptor. După 15 minute, reduceți focul la 170 de grade și mai lăsați încă o oră.

Scoateți puiul și ungeți-l cu sosul barbeque și puneți-l din nou la cuptor, pentru încă 10-15 minute sau până când capătă o crustă maronie.

Verificați dacă este gătit tăind o bucată de unde este carnea cea mai groasă: piept sau pulpă. Dacă simțiți că mai este nevoie, mai lăsați la coptor.

Puiul pe sticlă se servește cu cartofi, usturoi sau mămăliguță.

Poftă bună!