Invelisul crocant este realizat cu nuci si seminte bogate in uleiuri esentiale, perfecte pentru sanatatea creierului.

Pulpe De Pui Crocante Cu Pilaf De Legume
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 125g mix de nuci si seminte
  • 2 oua
  • ulei de masline
  • 250g orez brun
  • 200g fasole verde
  • 200g mazare
  • 1-2 lamai

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade celsius. Cu ajutorul unui cutit grele, se indeparteaza pielea de pe pulpele de pui.

2. Se maruntesc nucile si semintele cu ajutorul unui blender. Intr-un castron, se sparg oule si se bat bine. Se trec bucatile de pui prin ou, se scutura de exces, apoi se trec prin mixul de seminte.

3. Se pun intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc cu mai mult ulei, apoi se lasa la cuptor friptura timp de 35 de minute.

4. Intre timp, se pune orezul la fiert, cu un varf de cutit de sare si suficienta apa. Dupa ce da in fiert, se acopera si se fierbe usor timp de 25-30 de minute pana cand se inmoaie.

5. Se taie fasolea verde, apoi, cu 5 minute inainte ca orezul sa fie gata, se adauga fasolea si mazarea. Se acopera si se fierbe pana se inmoaie. Se amesteca sucul de la o lamaie si putin ulei in orez. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

6. Se serveste langa pulpele de pui.