Cei care prefera mancarea fara carne vor iubi aceste rosii umplute cu orez si parmezan.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 8 rosii mari (aproximativ 200g fiecare)
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 150g orez
- 30g rosii deshidratate, tocate
- 300ml supa de legume, fierbinte
- 15g frunze de busuioc proaspat, fin taiate
- 1/2 lamaie - coaja rasa
- 25g parmezan, ras
Mod de preparare
1. Se taie o felie de 2cm grosime pe partea de sus a fiecarei rosii. Se scoate pulpa, se pune intr-un castron si se lasa deoparte.2. Se pune uleiul de masline intr-o tigaie medie. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana cand se inmoaie.
3. Se adauga pulpa rosiilor in tigaie, se creste usor caldura si se fierbe timp de aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand, pana cand amestecul este bine redus si ingrosat.
4. Se adauga orezul, rosiile deshidratate si supa de legume, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Se adauga busuiocul, coaja de lamaie si parmezanul si se asezoneaza dupa gust.
5. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se pun rosiile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se umplu cu amestecul de orez. Se adauga varfurile, taiatae si se coc in cuptor timp de 35-40 de minute, pana cand rosiile sunt fragede si orezul este gatit. Se garnisesc cu frunze de busuioc.