Un aluat cu dovleac, usor de facut si plin de aromele toamnei.

Rulada cu dovleac
Timp total 1 oră

Ingrediente

3 oua, batute 1 cana zahar 2/3 cana piure de dovleac 1 lingura suc de lamaie 2/3 cana faina 2 lingurite scortisoara 1 lingurita nucsoara macinata 1 lingurita ghimbir macinat 1 cana zahar pudra 1/4 cana unt, moale 230g crema de branza 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 165 grade C. Se unge o tava cu putin unt.

2. Intr-un castron, se bat impreuna ouale, zaharul, piureul de dovleac si sucul de lamaie. Se cern faina, scortisoara, nucsoara si ghimbirul. Se adauga peste ingredientele umede si se amesteca bine. Se pune compozitia in tava si se coace timp de 15-20 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca suficient pentru a se putea manevra.

3. Se scoate aluatul din tava si se pune pe un prosop de bucatarie. Se ruleaza usor, folosind prosopul, si se lasa sa se raceasca.

4. Pentru a face crema, se amesteca untul, crema de branza si vanilia. Inainte de a se raci complet, se desface blatul, se imprastie cu crema si apoi se ruleaza din nou. Se infasoara in folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet. Se pudreaza cu zahar si se feliaza.