Un desert delicios si usor de facut care va satisface si cele mai pretentioase gusturi.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 5 oua
- 100g zahar pudra
- 60g faina
- 40g cacao
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de ciocolata (optional)
Pentru ganache si decor:
- 200g afine proaspete sau congelate
- 75g zahar pudra
- 400g ciocolata, rupta in bucati
- 20g unt
- 568ml smantana
- 1 lingura whisky
- frunze de ciocolata, pentru decor
- zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se bat ouale si zaharul, cu un mixer timp de 5 minute pana se ingroasa.2. Se cerne faina si cacao si se amesteca cu esenta de vanilie si ciocolata, daca se foloseste. Se intinde peste foaia de copt. Se da la cuptor timp de 12-14 minute. Se scoate si se pudreaza cu zahar. Se raceste un pic, apoi se ruleaza de pe lungime cu hartia. Se lasa sa se raceasca.
3. Se pun fructele de padure, zahar si 2 linguri de apa intr-o tigaie si se fierbe timp de 7-10 minute. Se lasa sa se raceasca.
4. Se pun ciocolata si untul intr-un bol. Se incalzesc 450ml de smantana intr-o cratita, pana aproape de fierbere, apoi se toarna peste ciocolata. Se lasa timp de 5 minute, se adauga whisky si se amesteca pana la omogenizare. Se raceste timp de 10 minute, apoi se bate. Se transfera o treime din ganache intr-un castron. Se adauga smantana ramasa. Se deruleaza blatul, se imprastie cu ganache cremos, apoi se pun fructele de padure si se ruleaza din nou.
5. Se adauga ganache-ul ramas peste rulada. Se decoreaza cu frunze de ciocolata si se pudreaza cu zahar.