Dacă vă place combinația de ciocolată cu mentă, trebuie neapărat să încercați acest desert. Rulourile de ciocolată cu mentă, umplute cu cremă de unt sunt un desert rafinat și sofisticat. Arată foarte bine, sunt nemaipomenite la gust și vă vor cuceri instantaneu.
Este adevărat că prepararea lor necesită puțin mai multă răbdare, dar rezultatul merită efortul! Puteți folosi ciocolată cu mentă gen After Eight și pentru glazură, dacă vreți ca aroma de mentă să fie și mai puternică.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 3 ouă
- 100 g zahăr brun
- 80 g făină
- 2 lingurițe cacao
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- 300 g ciocolată amăruie
- Pentru cremă:
- 125 g unt
- 125 g zahăr pudră
- 1 lingură lapte
- mentă proaspătă
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.Puneți într-un bol zahărul și ouăle și bateți-le cu mixerul până când obțineți o cremă deschisă la culoare.
Adăugați făina, praful de copt, vanilia și cacaoa în cremă și încorporați-le cu o lingură sau un tel.
Turnați compoziția într-o tavă unsă cu puțin unt și nivelați bine. Dați la cuptor pentru 15-20 de minute, cât să se coacă, dar să nu devină crocant blatul.
Lăsați să se răcească câteva minute, după care îl veți tăia pe jumătate, pe lungime și fiecare bucată o rulați cât încă este caldă pe un sucitor. Acest lucru îi va oferi elasticitate și îl va face maleabil atunci când veți forma rulourile.
Pentru cremă, amestecați untul cu jumătate din zantitatea de zahăr, menta (sau extract de mentă) și laptele. Amestecați bine cu o lingură, după care puneți și restul de zahăr pudră și amestecați cu mixerul.
Desfaceți blatul de pe sucitor și întindeți un strat subțire de cremă deasupra, având grijă să fie uniform. Rulați din nou, în sensul în care a fost rulat pe sucitor. Procedați la fel și cu cealaltă jumătate. Tăiați apoi rulourile la dimensiunea dorită, după ce ați îndepărtat marginile.
Topiți ciocolata la bain marie sau la microunde și treceți fiecare rulou prin această glazură.
Serviți după ce s-au răcit complet, iar glazura s-a întărit.
Poftă bună!