Maioneză din avocado este o alternativă vegetală la maioneza clasică.

Maioneză din avocado. Rețeta vegetală, de post

O maioneză vegetală, delicioasă și sănătoasă, pe care o puteți folosi la salate, la creme sau la aperitive. Avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, așa că este perfect ca bază pentru maioneză.

În plus, maioneza aceasta se potrivește perfect și în salata de vinete sau la ouăle umplute. Nu trebuie decât să gustați din această maioneză sănătoasă cu avocado și s-ar putea să nu doriți să mai consumați niciodată maioneză obișnuită!

Maioneza fără ouă, făcută cu avocado proaspăt și uleiuri sănătoase pentru inimă, este un înlocuitor excelent pentru maioneza tradițională, care conține ouă și uleiuri vegetale.

Ce este maioneza cu avocado?

Această maioneză cu avocado este o maioneză pe bază de plante făcută cu avocado, dar și cu alte ingrediente super gustoase - avocado, ulei de măsline, praf de usturoi, suc de lămâie, muștar de Dijon.

Asta înseamnă că nu este doar o maioneză foarte gustoasă pe care să o adăugați la sandvișul dumneavoastră preferat, dar spre deosebire de majoritatea borcanelor de maioneză cumpărate din magazin, această versiune este plină de ingrediente bune, ce vă susțin sănătatea și starea de bine.

Ce este aquafaba și de ce este nevoie de el aici?

Dacă sunteți un profesionist în ceea ce privește mâncarea vegană, veți ști bine la ce se referă aquafaba. Dar dacă nu, iată ce trebuie să aflați. Aquafaba este acel lichid gros care se află într-o cutie de năut. Este folosit în gătitul vegan, ca înlocuitor pentru ouă și ca agent de îngroșare.

De ce să folosiți aquafaba în această maioneză cu avocado? Pentru că adaugă gust și densitate, per total, o aromă care nu poate fi înlocuită! Cu siguranță fără aquafaba, rețeta nu iese nici pe departe la fel de bună, întrucât oferă un gust bogat, perfect. Deci trebuie să deschideți o cutie de năut!

Rețeta de maioneză din avocado

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 2 avocado coapte
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 1 linguriță de suc de lămâie (sau oțet de mere)
  • 1 cățel de usturoi zdrobit ori 1/2 linguriță de pudră de usturoi
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de muștar de Dijon
  • 1/2 linguriță de piper
  • 2 linguri de aquafaba (lichidul dintr-o cutie de năut)

Mod de preparare

În primul rând curățați avocado de coajă și trebuie să îi scoateți și sâmburii.

Adăugați toate ingredientele într-un blender mic sau într-un robot de bucătărie mic și amestecați. Dacă nu aveți un blender mic, puteți face o versiune mai grosieră a sosului prin răzuirea sau zdrobirea bucăților de avocado cu usturoiul și apoi amestecând foarte energic pentru a deveni cât mai omogen.

De asemenea, puteți folosi un blender de dimensiuni standard sau un robot de bucătărie normal, dar va trebui să faceți o cantitate dublă de maioneză pentru a se amesteca bine și pentru a se omogeniza.

O puteți păstra 2 până la 3 zile la frigider, dar acoperiți-o bine cu folie de plastic pentru a nu oxida. Dacă stratul superior își schimbă culoarea, îl puteți da la o parte cu o lingură.

Ce puteți face cu năutul rămas?

Odată ce ați deschis o cutie de năut pentru a obține aquafaba, ce aveți de făcut cu restul? Iată câteva idei:

  • Salată simplă de năut
  • Burgeri cu năut
  • Hummus