Timp total 25 minute
Ingrediente
- 1/2 cana unt
- 1/4 cana suc de lamaie
- 1 lamaie - coaja
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingurita marar uscat
- sare
- piper
- 900g somon
- 2 linguri marar proaspat, tocat
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu.2. Intr-un castron, se amesteca untul, sucul si coaja de lamaie, usturoiu, mararul, sare si piper, dupa gust.
3. Se pune somonul pe foaia de aluminiu si se pliaza toate cele 4 laturi ale foliei. Se toarna amestecul de unt peste somon. Se pliaza marginile foliei peste somon, acoperindu-l in intregime.
4. Se baga la cuptor si se coace aproximativ 15-20 de minute. Se serveste imediat, cu marar tocat deasupra, daca se doreste.