O porție de paste este întotdeauna o alegere delicioasă și consistentă pentru a prepara o masă rapidă. Sursă de carbohidrați, pastele vă asigură energia de care aveți nevoie până la masa următoare, sunt foarte versatile și pot fi combinate cu orice fel de sos, legume sau carne. Gândiți-vă numai câte feluri de paste există și câte rețete se pot face: cu sos alb sau roșu, cu sau fără carne, cu fructe de mare, cu legume, simple etc.

Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de spaghetti cu bacon, ciuperci și sos de vin roșu. Se face ușor și este potrivită pentru o cină în familie, mai ales că este gata repede, iar copiii o vor adora. 

Spaghetti cu bacon, ciuperci și sos de vin roșu
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 350 g spaghetti
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 200 g bacon
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml pastă de tomate
  • 250 g ciuperci
  • 1/2 pahar de vin roșu
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • parmezan

Mod de preparare

Puneți la fiert o oală cu apă și sare pentru paste.

Tăiați baconul cubulețe și ciupercile felii, după ce le-ați curățat. Tocați mărunt ceapa și usturoiul.

Într-o tigaie pe foc, puneți puțin ulei de măsline și căliți ceapa și usturoiul până când devin translucide. Asezonați cu sare și piper, după care adăugați baconul. Când baconul s-a prăjit și este crocant, este momentul să puneți ciupercile și vinul.

Între timp, puneți pastele la fiert când apa dă în clocot și fierbeți timp de 8 minute sau conform instrucțiunilor de pe pachet.

Lăsați sosul să fiarbă până când vinul s-a evaporat și nu mai miroase a alcool, după care puneți pasta de tomate și amestecați. Lăsați sosul să scadă și, dacă vi se pare că este prea gros, îl puteți dilua cu un polonic din apa în care fierb pastele.

La final, scurgeți pastele de apă și puneți-le în tigaie. Amestecați cât să se combine cu sosul. Serviți cu parmezan ras și cu busuioc proaspăt tocat deasupra.

Poftă bună!