Ciupercile sunt o bogata sursa de proteine si nutrienti, iar in aceasta reteta sunt de-a dreptul delicioase.

Supa crema de ciuperci
Timp total 35 minute

Ingrediente

1 felie de paine alba groasa, fara coaja 2-3 lingurite de lapte 80g unt 2 cepe verzi, tocate fin 500g ciuperci, tocate fin 3 catei de usturoi, zdrobiti 850ml supa de legume 2 linguri de patrunjel tocat nucsoara 175ml smantana

Mod de preparare

1. Se pune painea pe o farfurie si se stropeste cu lapte. Se topeste untul intr-o cratita si se caleste ceapa la foc mic timp de 6-8 minute.

2. Se adauga ciupercile tocate, se creste caldura si se gatesc timp de 2-3 minute, amestecand. Se adauga usturoiul si se mai lasa inca un minut.

3. Se rupe painea in bucati si se adauga la tigaie, amestecand. Se adauga supa de legume, se da in fiert si se fierbe timp de 10-12 minute pana cand ciupercile sunt foarte moi.

4. Se adauga patrunjelul, nucsoara si se amesteca. Se adauga smantana, se asezoneaza dupa gust, apoi se da in fiert. Se toarna in boluri si se serveste cu patrunjel tocat.