Este mai mult decat o supa de rosii - este un amestec minunat de ardei, ceapa rosie si rozmarin care ii dau un gust divin.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 1 kg rosii coapte, taiate
- 250g ceapa rosie, taiata in pene groase
- 4 catei de usturoi
- 3 fire de rozmarin proaspete
- 2 ardei rosii, taiati si curatati de seminte
- 4 linguri de ulei de masline
- 300ml supa de legume
- 1 lingura de otet de vin
- sos Tabasco
- sos Worcestershire
- frunze de patrunjel proaspat
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se pun rosiile, ceapa, usturoiul, rozmarinul si ardeii intr-o tava. Se stropesc cu ulei de masline si se coc timp de 45 de minute pana cand se inmoaie.2. Se paseaza legumele intr-un blender, amestecand scurt, astfel incat amestecul sa fie destul de grosier.
3. Se pune amestecul intr-o cratita, apoi se adauga supa de legume, otetul, Tabasco si sos Worcestershire. Se amesteca si se incalzeste usor. Se imparte intre 4 boluri si se asezoneaza cu putin piper negru proaspat macinat si cateva frunze de patrunjel. Se serveste cu paine prajita.