Aceasta tarta poate fi un starter minunat la o petrecere cu prietenii.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 320g foietaj
- faina
- 200g mazare congelata, dezghetata
- 2-3 catei de usturoi
- 250g ricotta
- 1 ou
- 200g mozzarella, rupta
- 1 lamaie - coaja rasa
- 3 linguri de menta proaspata tocata
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se intinde aluatul intr-un dreptunghi de 30 cm x 25 cm pe o suprafata usor pudrata cu faina. Se pune aluatul pe o foaie de copt, usor pudratat cu faina, apoi se acopera cu o alta foaie de copt.2. Se coace timp de 20 de minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pentru un minut sau doua.
3. Se pun trei sferturi din mazare, cateii de usturoi si 1-2 linguri de apa intr-un blenter si se amesteca pana cand se transfrorma intr-o pasta. Intr-un castron separat, se combina ricotta si oul. Se adauga pasta de mazare la amestecul de ricotta si se amesteca foarte usor. Se gusta, apoi se asezoneaza cu sare si piper.
4. Se intinde amestecul pe baza tartei. Se adauga restul de mazare si bucati de mozzarella. Se coace timp de 15 minute sau pana cand amestecul de ricotta se inmoaie usor.
5. Se scoate tarta de la cuptor si se presara cu coaja de lamaie si menta.