Aceasta reteta contine Irish Cream, astfel ca reteta clasica italiana primeste un plus de aroma.
Timp total 25 minute
Ingrediente
- 350ml cafea espresso (realizata cu 9 lingurite espresso instant), racita
- 250ml Baileys
- 300g piscoturi
- 2 oua
- 75g zahar pudra
- 500g mascarpone
- 2 1/2 lingurita pudra de cacao
Mod de preparare
1. Se amesteca cafeaua cu 175ml de Baileys intr-un castron de mica adancime. Se inmoaie piscoturile in acest lichid, se lasa sa se inmoaie pe fiecare parte, suficient pentru a deveni umede. Se tapeteaza un vas de sticla cu jumatate din piscoturile inmuiate. Se pastreaza restul piscoturilor inmuiate pe o farfurie.2. Se separa ouale, dar se pastreaza numai unul dintre albusuri. Se bat 2 galbenusuri si zaharul impreuna pana capata o culoare galben pal, se adauga Baileys ramas si mascarpone.
3. Se bate albusul de ou pana se ingroasa si este spumos. Se adauga albusul de ou in mascarpone, apoi se raspandeste jumatate din aceasta cantitate peste piscoturile din vas.
4. Se repeta cu un strat de piscoturi imbibate cu apa, apoi se acopera cu amestecul de mascarpone ramas. Se acopera vasul cu folie de plastic si se raceste peste noapte.
5. Inainte de servire, se cerne cacao printr-o strecuratoare, peste tiramisu.