Acest tort de morcov este usor condimentat cu stafide cufundate in Cherry. O reteta populara pe care oricine o poate prepara.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- unt
- 100g stafide
- 4 linguri de Cherry suc de portocale
- 3 oua
- 175ml ulei de floarea-soarelui
- 200g zahar
- 2 lingurite de scortisoara
- 225g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 50g nuca de cocos deshidratata
- 60g nuci
- 200g morcov, ras
- Pentru glazura:
- 300g crema de branza
- 50g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava rotunda cu un pic de unt. Se tapeteaca cu hartie de copt.2. Se pun stafidele intr-un castron cu sucul de portocale sau de Cherry si se dau in fiert. Se fierb usor timp de 2 minute, pana cand stafidele au absorbit tot lichidul. Se pun deoparte.
3. Se pun ouale, uleiul si zaharul intr-un castron mare si se bat cu un mixer timp de aproximativ 3 minute, pana cand amestecul devine cremos.
4. Se cerne scortisoara, faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu peste amestec si se adauga nuca de cocos, nuci, morcov si stafide. Se pune compozitia in tava si se coace timp de 45 de minute sau pana cand un bat introdus in centrul tortului iese curat. Se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se transfera pe un platou sa se raceasca complet.
5. Pentru glazura, se bate crema de branza cu zahar pudra si vanilie pana devine cremoasa, adaugand zahar, daca este necesar. Se intinde peste partea de sus si marginile tortului si se presara cu nuci maruntite.