Foile de dafin nu sunt cel mai popular ingredient atunci cand vine vorba de desert, insa acesta este unul special.

Trifle Cu Aroma De Cardamom Si Dafin
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 750ml lapte integral
  • 2 foi de dafin
  • 2 pastai de cardamon, deschise
  • 1 baton de vanilie
  • 5 galbenusuri de ou
  • 100g zahar pudra
  • 1 1/2 lingura de malai
  • un mic tort Madeira
  • 10 biscuiti amaretti
  • 150ml vin dulce
  • 250g zmeura
  • 2 portocale mici
  • 570ml smantana

Mod de preparare

1. Se pun laptele, foile de dafin si cardamonul intr-o cratita. Se taie batonul de vanilie si se pun semintele in lapte. Se adauga si batonul. Se da in fiert, apoi se toarna printr-o sita, intr-o cana. Se arunca vanilia si foile de dafin.

2. Se pun galbenusurile de ou, zaharul si malaiul intr-un castron si se amesteca. Se incorporeaza, treptat, peste laptele fierbinte, amestecand bine. Se pune amestecul in cratita si se gateste, la foc mic timp de aproximativ 5 minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand se ingroasa. Nu se lasa sa fiarba. Se lasa deoparte pentru a se raci complet, acoperind suprafata cremei cu folie de plastic, pentru a preveni formarea unei pelicule.

3. Se taie tortul Madeira in cuburi si se pune pe baza unui vas, alaturi de biscuitii amaretti. Se pun deoparte 2 linguri de vin, apoi se toarna restul peste tort. Se imprastie cu zmeura. Se curata bine portocalele, apoi se taie portocalele in bucati si se pun deasupra. Se toarna crema racita.

4. Se bate smantana cu vinul rezervat. Se adauga peste crema si se lasa sa se raceasca timp de cel putin 2 ore. Se decoreaza cu fulgi de migdale si se serveste.