Ardei umpluti de post reteta

Ardei umpluti de post reteta

Ardei umpluți de post, cu sos de roșii și ciuperci

Ardeii umpluți sunt o mâncare foarte spornică, practică și ușor de făcut. În perioada postului, puteți face ardei umpluți fără carne, adaptați la gusturile și preferințele voastre. Ardeii umpluți de post sunt la fel de gustoși ca aceia umpluți cu carne, sunt foarte sănătoși și hrănitori și pot fi consumați și de cei care țin post, dar și de vegetarieni. Ardeii umpluți cu ciuperci se fac ușor, sunt gustoși și sunt o mâncare de care vă puteți bucura în această perioadă. 

Ardei umpluți de post, cu ciuperci și orez

Ardeii umpluți sunt un fel de mâncare tradițional, foarte popular în bucătăria românească. În afară de varianta clasică, cu carne tocată, puteți face ardei umpluți cu legumele, perfecți în perioadele de post sau când pur și simplu aveți poftă de un preparat ușor, fără carne.  Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de ardei umpluți cu ciuperci și orez, sățioși și ușor de făcut. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, iar ardeii vor fi gata mai repede decât cei umpluți cu carne, pentru că nu necesită la fel de mult timp de gătire. 

Ardei umpluti cu ciuperci

Ingrediente:10-12 ardei,1 cana cu suc de rosii sau pasta de rosii,sare,1 ceapa,1-2 linguri cu ulei,1 cana cu orez alb,1 kilogram de ciuperci champignon,apaputin piper negru boabe.

Dovlecei umpluti la caserola

4-5 dovlecei medii250g fasole fiarta2 catei usturoiO jumatate ardei gras1 legatura patrunjelBusuiocMaghiranSarePiperpentru sos: 1 cutie rosiiSarePiperVerdeturi1 ceapa mica250g suc de rosii (bulion)

Cannelloni cu legume – o rețetă delicioasă de post

Cauți o rețetă delicioasă și ușor de preparat pentru post? Cannelloni cu legume sunt soluția perfectă! Descoperă cum să prepari această variantă vegetariană gustoasă și bogată în nutrienți.

Dovlecei umpluti cu legume

2 dovlecei, 2 fire ceapa verde, 200 g legume (morcov, fasole verde, broccoli, porumb, mazare, ardei gras), marar, patrunjel, busuioc, 1 rosie, cascaval (daca nu tineti post - altfel puteti renunta sau inlocui cu tofu), sare, piper, 5 linguri ulei.

Ardei Umpluti Cu Dovlecei

Este o reteta ideala daca vrei o masa usoara si fara carne si merge perfect cu o focaccia cu usturoi.

Ardei iuti umpluti cu branza

ardei iuti,bacon (cate o felie pentru fiecare jumatate de ardei),branza tip Philadelphia/ Almette/ Exquisa,cimbru

Mâncare de mazăre simplă. Rețetă de post

Te-ai săturat de rețete complicate? Descoperă cum să faci o mâncare de mazăre simplă și savuroasă. Gata în doar 30 de minute.

Ciorbă de burtă de post - rețeta simplă și rapidă

Descoperă rețeta noastră de ciorbă de burtă de post, perfectă pentru cei care țin post dar nu vor să renunțe la gust. Simplă și rapidă, e ideală pentru orice masă.

Tocană de vinete cu orez. Rețetă de post sățioasă și aromată

Tocană de vinete cu orez, simplă de preparat și cu un gust delicios. Rețeta perfectă pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni!

Chifteluțe din cartofi (de post) - rețeta perfectă pentru o masă fără carne

Chifteluțele din cartofi, aromate și delicioase, sunt ideale atunci când țineți post sau urmați un regim de viață vegetarian sau pur și simplu vreți o alternativă la chiftelele clasice.

Mancare De Mazare Cu Carne

Se poate pregati mazarea de post dupa aceeasi reteta,doar ca nu folositi carne si folositi apa fiarta sau supa de legume. Cand nu doriti sa pregatiti reteta de post o faceti sau cu carne de porc,carne de pasare. Acum am folosit 500 g mazare congelata,o casoleta de pipote si inimioare(sunt dietetice si foarte gustoase) o ceapa, ardei gras,putin morcov,putina telina, lingurita miere de albine,rosii,pasta de tomate,1 catel de usturoi,

Reteta de post din Ardeal: lapte de bou

4 cani de seminte de dovleac, decojiteun litru de apa/ laptesare

Sarmale cu fasole boabe. Rețetă de post, simplă și delicioasă

Rețeta de sarmale cu fasole boabe este o rețetă de post, simplă și se poate spune, chiar ieftină și delicioasă.

Mâncare de conopidă. Rețeta simplă de post

Această mâncare de conopidă este rapidă și ușor de făcut, este vegană / de post și folosește doar ingrediente simple.

Pizza de post - cea mai gustoasă rețetă

Chiar dacă a început postul, vă puteți bucura în continuare de unele dintre mâncărurile voastre preferate, în varianta de post sau în varianta vegetariană.  Pizza este una dintre acele mâncăruri care se pot adapta și pentru perioada postului. Renunțați la mozarella și la carne și vă bucurați, în schimb, de o pizza delicioasă cu legume și tofu. Vă asigurăm că și pizza de post este gustoasă, este foarte sănătoasă și vă puteți bucura de ea în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, nu neapărat când/ dacă țineți post. Pizza de post se poate face cu orice legume vă plac/ aveți la îndemână în momentul respectiv. În funcție de gust și preferințe, puteți adăuga sau elimina unele legume din rețetă.  Preparați aluatul după instrucțiunile de AICI. 

Hummus cu avocado - rețetă de post

Hummus cu avocado se prepară rapid și ușor și este o variantă gustoasă a rețetei clasice.

Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardei grasi rosii (copti), cascaval, pesmet, oua, sare, piper, ulei,

Ardei umpluti la cuptor

8 ardei grasi200g ciuperi (conserva)2 cepe500g orez4-5 rosii4 linguri de ulei1 legatura patrunjel1 legatura mararsare si piper dupa gust

Sarmalute si ardei umpluti ca la mama acasa

4 - 5 cepe mari 1 ardei rosu ,1 ardei verde 2 morcovi patrunjel ,marar,oregano 200 gr orez 1,5 kg carne tocata ,3 sau 4 ardei mai mici ,o varza murata sau proaspata,frunze de vita de vie ,sos de tomate sare piper.

Ciorbă bulgărească, de post

Ciorba bulgarească este o rețetă de post usoară, revigorantă, atât în căldura verii, cât și în zilele răcoroase de iarnă.

Ardei murati umpluti cu varza

Ardei, varza, morcovi, cimbru, oregano, busuioc, seminte de mustar, tulpina de marar, piper, frunze de dafin.

Ardei umpluți, fără orez

Ardei umpluți, fără orez - la fel de buni dar o altfel de rețetă. Vă invităm să preparați cea mai bună rețetă dintre toate! Și nimeni nu va rezista aromei unice pe care o oferă acest preparat.

Dovlecei si ardei rosii umpluti

4 sau 5 dovlecei 2 sau 3 ardei rosii 1 kg carne tocata de pui 2 oua 1 ceasca de orez spalat 3 sau 4 linguri de pasta de ardei dulce 1 legatura de patrunjel tocat marunt sare piper roz proaspat macinat

Biscuiți de post în două culori: o rețetă simplă și delicioasă

iscuiti de post in doua culori: o rețetă delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru orice ocazie.

Tocanita De Ciuperci Si Soia - De Post

(3-4 persoane) 2 cepe medii 1-2 morcovi razaliti 1 ardei rosu usturoi patrunjel 300-400 g ciuperci (Champignon) o punga medie de soia cubulete putin bulion ulei vegeta sare piper boia

Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga

In perioadele de post in criza de timp sau orice altfel de criza una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este dupa cum sugereaza titlul postarii tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit este pasta de gogosari. Toacana de ceapa este o reteta traditionala ardeleneasca in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta. Iata reteta: Ingrediente: 7-8 cepe albe 150-200 ml ulei floarea soarelui 4 linguri pasta de gogosari sare piper macinat patrunjel verde.

Rețetă colivă

Coliva este un preparat românesc, tradițional, care se pregătește, în general, în scop comemorativ, pentru parastase. Explicația este dată de faptul că se prepară din grâu, care este considerat principala sursă de hrană a omului. Rețeta de colivă este una ușoară și se face foarte simplu. Trebuie să țineți cont de faptul că este nevoie să folosiți de trei ori și jumătate mai multă apă decât arpacaș, pentru că acesta o va absorbi în timpul fierberii. Folosiți nucă din belșug, zahăr vanilat, coajă de lămâie, esențe și orice alte arome vă mai plac pentru un gust deosebit. 

Ardei Umpluti Cu Carnati

Cu numai cateva ingrediente si mai putin de o ora din timpul tau, poti gati un preparat cu care iti vei surprinde invitatii.

Ardei umpluti cu orez si urda

4 ardei grasi200 g urda70 g orez1 ceapa1 morcovsarepipermarar2-3 rosii3-4 linguri ulei

Ardei umpluti cu pasta de branza si marar

6 bucati de ardei gras (diverse culori), 200 gr branza telemea, 100 gr branza dulce, 50 gr unt, 1 legatura marar

Ardei umpluti cu cuscus

O masa usoara, dar satioasa, care este gata in putin peste o jumatate de ora.

Ardei umpluti cu cartofi, branza si ou

10 ardei grasi, 10 cartofi potriviti, 4-5 oua, branza telemea dupa preferinta, cascaval, verdeturi proaspat tocate

Ciorbă de fasole boabe de post. Rețeta rapidă și hrănitoare

Ciorba de fasole boabe de post este o rețeta tradițională românească, delicioasă și hrănitoare. Află cum o poți pregăti rapid și ușor.

Ardei umpluti

600g carne de porc si vita tocataardei grasi 8 buc.4 linguri orez1 ceapa mare2 frunze dafinpatrunjel si marar verde tocat1 morcov mic dat pe razatoare300 ml bulionsare, piper

Rosii si ardei umpluti cu crema de branza

5 rosii maricele 2 ardei rosii 500-600 gr de branza de vaci 100 gr unt 2 linguri smantana 1 legatura marar verde sare piper

Imam Bayaldi - vinete umplute cu legume (de post)

Mâncarea turcească ocupă un loc aparte în bucătăria internațională. Fie că are sau nu carne, există o mulțime de preparate turcești care au ajuns și în bucătăriile noastre. Iar astăzi vă propunem o rețetă cu tradiție și cu o poveste interesantă.  Imam Bayaldi se poate traduce prin ”imamul a leșinat” și face referire la cât de gustos este acest preparat. Este un fel de mâncare doar din legume, fără carne, care poate fi servit ca atare sau cu orez. Sigur că există și varianta de vinete umplute cu carne, dar aceea este altă poveste. Imam Bayandi este un preparat potrivit și în perioada postului, dar și pentru vegetarieni. 

Orez cu prune uscate - rețetă tradițională românească

Încearcă rețeta de orez cu prune uscate pentru un gust deosebit. Simplu de făcut, delicios de mâncat.

Dovlecei umpluti cu carne de pui

2 dovlecei marisori + 2 ardei capia 2 buc.piept pui ceapa verde 1 galbenus marar,patrunjel,oregano ardei rosu pesmet sare,piper suc de rosii ulei de masline,1 lingura 1 paharel vin alb(optional)

Varză dulce călită - rețeta simplă și rapidă

Varza dulce călită este o rețetă tradițională românească, delicioasă și ușor de preparat. Iată o rețetă simplă și rapidă, pefectă pentru orice zi din săptămână.

Ardei umpluți cu 4 tipuri de brânză

Atunci când te gândești la ardei umpluți, îți vin în minte ardeii umpluți cu carne de porc sau de vită, cu sos de roșii, pe care îi savurezi cu smântână și pâine proaspătă. Dar ce spuneți de o rețetă de ardei umpluți cu brânzeturi? O rețetă fără carne, dar extrem de gustoasă și sănătoasă, care poate fi savurată pe post de fel principal sau garnitură.  Astăzi vă propunem o rețetă de ardei umpluți cu patru feluri de brânză, pe care îi puteți face în cuptor sau pe grătar. Puteți alege orice tipuri de brânză vă plac sau de care aveți prin frigider. Important este să nu fie numai brânzeturi tari sau cremoase, pentru ca amestecul să fie omogen. De asemenea, asigurați-vă că nu toate brânzeturile sunt foarte sărate, pentru că gustul final va fi și el foarte sărat. Pentru această rețetă, noi am folosit mozzarella, parmezan, brânză de capră și ricotta și proporțiile au fost perfecte. 

Taiteti de casa (reteta de post)

1/2 kg faina 200ml apa sare

Salata de legume cu maioneza de post - Philips multicooker

Legumele sunt fierte la aparatul multifunctional Philips multicooker Am folosit un pachet de 500 g legume congelate ( mazare fasole verde fideluta,cubulete de morcov telina albitura ardei rosu) 3 cartofi potriviti cubulete micute un ardei gras rosu taiat cubulete sare piper nucsoara cimbru maioneza de post dupa gust si patrunjel tocat. Daca nu tineti post puteti folosi maioneza cu ou.

Mălai dulce de post - rețeta tradițională (fără ouă)

Încearcă rețeta de mălai dulce de post, o prăjitură ușor de făcut și super gustoasă. Perfectă pentru zilele de post sau când vrei ceva dulce și bun.

Ardei umpluti cu legume si fructe in orez

125 g orez2 rosii tocate marunt1 mar mare taiat in cuburi (curatat)50 g stafide50 g fisticcoriandru3 ardei grasi taiati in jumatati pe lung6 cepe verzi taiate rondele

Dovlecei si ardei umpluti cu orez si legume

- 8 ardei - 2 dovlecei - 200 gr. orez brun - o conopida mica - 1 morcov - 2 rosii - 2 oua - 2 linguri sm^ant^ana - frunze de patrujel - frunze de telina - sare piper cimbru - apa ulei de masline

Ardei umpluți cu sos de smântână

Ardeii umpluți cu sos alb de smântână sunt numai buni în această perioadă, iar aroma și mirosul oferite de ardei vă vor gâdila papilele gustative.

Mâncare de spanac cu năut. Rețeta de post, extrem de delicioasă!

Această mâncare de spanac cu năut transformă spanacul congelat într-o masă cu arome și ingrediente simple, dar puternice.

Orez cu spanac - rețeta simplă, de post

O rețetă simplă și delicioasă de orez cu spanac, perfectă pentru vegetarieni și vegani. Preparată în doar câteva minute, această mâncare este bogată în nutrienți și o sursă excelentă de energie.