Ardeii umpluți cu ciuperci sunt o alternativă gustoasă la varianta clasică cu carne. În această rețetă, folosim o combinație de ciuperci, orez și condimente pentru un gust echilibrat.

Ardei umpluți cu ciuperci. Rețetă de post

Ardeii umpluți cu ciuperci sunt o mâncare simplă, sățioasă și potrivită pentru oricine – fie că ții post, ești vegetarian sau pur și simplu vrei ceva mai ușor. Se fac repede și ies la fel de gustoși ca varianta cu carne.

Îi umplem cu un amestec de ciuperci și orez, apoi turnăm deasupra suc de roșii, care le dă un gust bogat și le completează perfect aroma. Se pot păstra la frigider până la 2 zile și sunt chiar mai gustoși a doua zi.

Preparare 20 minute
Gătire 50 minute
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 10-12 ardei grași
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1 cană orez alb (aprox. 200 grame)
  • 1 ceapă mare
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 cană suc de roșii (sau 3 linguri pastă de roșii diluată cu apă)
  • 1 linguriță sare (sau după gust)
  • 1/2 linguriță piper negru boabe
  • 500-700 ml apă (pentru fiert)
  • Verdeață proaspătă (pătrunjel, mărar – opțional)

Mod de preparare

Spală bine ciupercile și toacă-le mărunt. Taie ceapa fin. Spală ardeii, taie capacele și curăță-i de semințe.

Încinge uleiul într-o tigaie mare.

Călește ceapa timp de 2-3 minute până devine translucidă.

Adaugă ciupercile tocate și gătește-le până își lasă apa și se evaporă lichidul (aproximativ 10 minute).

Pune orezul, amestecă și lasă-l să se călească 2-3 minute.

Adaugă sucul de roșii și un pahar mic de apă (aprox. 100 ml).

Condimentează cu sare și piper.

Fierbe la foc mic până când lichidul se absoarbe, apoi lasă compoziția să se răcească puțin.

Umple ardeii cu amestecul de orez și ciuperci, dar nu până sus, pentru că orezul se va umfla la fiert.

Acoperă cu felii subțiri de roșii.

Așează ardeii într-o oală încăpătoare, cu deschizătura în sus. Toarnă suficientă apă cât să-i acopere aproape complet.

Fierbe la foc mic spre mediu timp de 40-50 de minute, până când ardeii sunt moi, iar orezul este bine gătit.

Servește-i calzi, simpli sau cu smântână și pâine proaspătă.