Ciorba de pui cu usturoi si tarhon

Ciorba de pui cu usturoi si tarhon retete: cum gatesti ciorba de pui cu usturoi si tarhon si cele mai gustoase retete de ciorba de iepure cu tarhon, gaturi de curcan cu usturoi, ciulama de ciuperci cu usturoi, pulpe la cuptor cu usturoi, ciorba de pui cu iaurt, retete cu varza de bruxelles si pui, spaghete cu ciuperci si piept de pui, piept de pui cu smantana si marar, escalop de pui cu ciuperci si smantana, salata piept de pui cu maioneza si ceapa.

Ciorba de pui cu tarhon

Pentru patru portii:doi morcovidoua linguri de uleio jumatate de piept de puiun pastarnacdoua cepeun ardei graszeama de lamaie

Ciorba de porc cu tarhon si smantana

1 kg carne de porc, 1/2 telina,2 ardei, 200 ml smantana, 2 galbenusuri, 100 gr orez, 1 ceapa, 2 morcovi, tarhon, 3 lg otet, vegeta, piper

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ingrediente pentru 6-8 portii: 600 gr carne de vita pentru ciorba (chiar asa scrie pe ea, de-a gata la caserola) 300 gr morcovi (cam 3 bucati) 200 gr telina 300 gr cartofi (2 bucati) 100 gr ardei gras 160 gr rosii bucatele cu suc (conserva CIRIO) o ceapa mica o legatura de patrunjel3-4 linguri de tarhon tocat 2 cubulete cu gust de vita o lingurita de legume deshidratate cimbru, sare

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Dacă mergeți într-un restaurant din zona Ardealului, este imposibil să nu găsiți în meniu ciorba de cartofi cu afumătură și tarhon. Este una dintre cele mai populare ciorbe din bucătăria ardelenească, se poate face cu sau fără smântână, iar ingredientul secret care îi dă aromă este tarhonul. Puteți folosi orice fel de carne afumată, de la costiță până la cârnați. 

Pui cu tarhon

1 piept de pui (2 jumatati) 3 cepe verzi 1 catel de usturoi 1 lingura ulei 1 lingurita tarhon uscat 100 ml vin alb 100 ml smantana grasa pentru gatit 1/2 lingurita sare piper.

Pui Cu Tarhon Si Mustar

Puiul, cu o aroma delicioasa de telina, usturoi si cimbru, este umplut cu cartofi, devenind astfel un preparat perfect pentru un pranz cu familia sau prietenii.

Pui fiert cu sos cu tarhon

Pentru pui 1 pui curatat de piele 2 morcovi feliati 6 boabe de piper negru 1 foaie de dafin 1 ceapa tocata 1 mana de patrunjel proaspat tocat 1 lingura de tarhon maruntit 1 catel de usturoi decojit si zdrobit 3 lingurite sare Pentru sos 2 linguri unt 3 linguri faina 200 gr smantana 1 galbenus de ou

Pui Cu Ciuperci Si Tarhon

Sosul cremos, de tarhon, se potriveste perfect cu carnea de pui.

Piept de pui cu sos de tarhon

Pentru doua persoane:- 2 lingurite ulei infuzat cu usturoi- 2 cepe verzi mai groase sau 4 mai subtiri, taiate marunt- 1/2 lingurita de tarhon uscat- 2 fileuri de piept de pui, dezosate si dezpielitate- 1/4 lingurita sare- 100 ml frisca lichida- piper alb- 2 lingurite tarhon proaspat tocat, plus inca putin ( se poate inlocui cu patrunjel proaspat)- 70-80 ml vermut (sau vin alb)

Mancaruri din resturi de friptura

&icircn zona noastra a doua zi dupa nunta se face &quotzama acra&quot unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ram&acircn multe bucatele pe care le poti refolosi. &Icircn afara de ciorba am mai pregatit si o m&acircncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute &icircn tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei

Vol au vent cu pui

800g de aluat foietaj, 500g piept de pui, 250g de ciuperci o ceapa, un catel de usturoi 50 ml vin alb 500ml smantana dulce sare piper tarhon amidon.

Ciorba de dovlecel

1 dovlecel potrivit,1 morcov,1 rosie,1 ceapa,1 patrunjel radacina,telina cubulete,frunze de patrunjel si tarhon taiate marunt,vegeta dupa gust,ulei

Pulpe de pui cu mustar si smantana

4 pulpe de pui intregi 2 linguri mustar 200 g smantana 1 ceasca supa pui 4 fire cimbrisor cateva frunze de tarhon 1 catel usturoi sare piper ulei de masline

Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

Cantitate : 4 portii o375 gr aluat foietaj oulei de masline o2 pulpe de pui + 2 piepti de pui taiate in cubulete o3 tije de ceapa verde tocata sau 16 cepe mici 12 lasate intregi 4 tocate o1 lingura otet o125 ml vin alb o200 gr smantana grasa o1 lingurita faina de malai amestecata cu 1 lingura apa o2 lingurite frunze uscate si maruntite de tarhon

Iepure Cu Tarhon, Mustar Si Smantana

Cu un continut mic de colesterol, iepurele este o alegere perfecta pentru o cina usoara.

Blinele Cu Porumb Si Iaurt Cu Tarhon

Blinelele de porumb dulce sunt o mancare vegetariana delicioasa. Merg foarte bine servite calde, cu un iaurt cu tarhon si salata.

Placinta Cu Pui Si Praz

Aceasta placinta cu praz este o reteta clasica pe care o poti gati pentru familie. Merge perfect langa o salata si un pahar de vin.

Porc Cu Tarhon

E gata in 20 de minute si nu contine foarte multe calorii.

Ciorba de pui cu multe legume

1/2kg carne pui,morcov,ceaparestul ingredientelor dupa gust

Ciorbă rădăuțeană de pui după rețeta originală

Ciorba rădăuțeană de pui este un preparat extrem de popular în bucătăria românească. Vezi rețeta originală și află cum se prepară ciorba rădăuțeană cu carne de pui.

Ficatei De Pui Cu Sos Vanatoresc

Pt. 4 portii 600 g ficatei pui 1 ceapa mare 4 catei usturoi 4 ciuperci medii 100 g masline fara samburi 300 ml suc rosii 150 ml vin alb demidulce 5-6 cipoline conservate cimbru si tarhon sare si piper

Pui Dijon Cu Ciuperci

O reteta rapida cu arome de usturoi si tarhon.

Pui cu ciuperci de padure

2 piepti de pui mai mari 150gr bacon afumat 3 linguri cu bulion 2 catei de usturoi 1/2 lingurita de tarhon uscat 400gr ciuperci de padure 250ml supa de pui o ceapa medie o lingura cu faina 5 linguri cu ulei sare piper

Pui umplut cu: ciuperci, costita si legume la tava

1 Pui 150 gr de ciuperci 150 gr de costita(kaizer sau slaninuta) 2 felii de paine( painea fara coaja) 1/2 cana de vin alb 1 legatura ceapa verde 5-6 catei de usturoi zdrobiti, 1 ceapa sare piper boia 50 gr de zahar brun 100 gr de pudra de usturoi cimbru tarhon

Tarhon in otet

3 legaturi tarhon, 300 ml otet de vin, 2 lg sare mare

Ciorba de fasole cu ciolan

Ingrediente:1 ciolan cu os (aprox. 500 gr)400 g fasole boabe200 g morcovi200 g telina/pastarnac/patrunjel radacina1 ceapasare, piper,tarhon in otet, patrunjel frunze, dupa preferinta1 lingura uleiceapa rosie pentru servit sau ardei iuti

Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

scarita afumata,ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, tarhon, galbenus de ou, smantana.

Mancare cu pui, ciuperci si masline

1 kg carne de pui 1 morcov 200 g masline 400 g ciuperci lamele (conserva) 100 ml ulei 100 g rosii in bulion 100 ml vin alb 3-4 catei usturoi delikat boia; cimbru tarhon

Ciorbă ardelenească de fasole verde (cu afumătură)

Dintre toate influențele din bucătăria românească, ciorbele ardelenești au un gust aparte. Și asta se datorează în general celor trei ingrediente-cheie: afumătura, tarhonul și boiaua de ardei. Sigur că puteți face ciorbe foarte gustoase și fără carne, dar gustul nu va mai fi același. Astăzi vă propunem o ciorbă ardelenească de fasole verde (sau galbenă, de care aveți la îndemână), aromată cu costiță afumată. Puteți renunța la costiță, dacă vreți să preparați varianta de post. 

Stroganoff de ciuperci cu tarhon

o20 gr unt o1 ceapa mare tocata o4 catei de usturoi tocati o450 gr mix de ciuperci injumatatite daca sunt mai mari o100 ml sherry o1 lingura tarhon tocat o140 gr iaurt gras oSare si piper dupa gust opaine prajita pentru servire

Supa de pui si ciuperci la Slow Cooker

2 morcovi 1 felie de telina 1 felie de gulie 1 ceapa mare alba 1 capatana de usturoi 1 radacina de patrunjel tarhon uscat maruntit 1 piept dezosat de pui fara piele 300 g ciuperci albe champignon sare si piper negru proaspat macinat 200 ml smantana dulce ulei de masline

Pulpe de pui la gratar cu fasole verde

2 pulpe pui 400 g fasole verde congelata 1 ceapa 1 morcov 100 ml ulei 100 ml apa piper boabe si piper macinat 2-3 catei usturoi boia cimbru delikat tarhon 1 lingura bulion 1 leg patrunjel

Friptura de vitel cu sos rosu si tarhon

3 felii de antricot de vitel (600 g) o capatana usturoi 2 rosii 250-300 ml suc de rosii 100ml vin alb o lingura tarhon tocat marunt o lingurita otet de mere 5-6 piper boabe,4-5 boabe de coriandru 2-3 cuisoare,2 buc foi de dafin piper macinat,sare dupa gust,un varf de lingurita cu scortisoara,un varf de lingurita zahar sau miere de albine unt cu tarhon pentru uns feliile de carne (gasiti reteta postata atat pe site cat si pe blog) 2-3 linguri ulei de masline

Ciorba din Bucovina (radauteana)

2 bucati piept pui, 2 morcovi, 2 cepe, 1 radacina de patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 telina mica, 300 g smantana, 2 oua, 5 catei usturoi, Sare, piper alb, Otet, Ardei iuti

Unt cu tarhon

Pentru un pachet de unt este nevoie de 3-4 lingurite de zeama de lamaie,2 legaturi de tarhon tocat foarte fin,eventual putina sare.

Medalion de pui cu lamaie

300-400 g piept pui 1 lamaie 1 rosie 100 g faina 100 ml ulei sos soia piper macinat Kotanyi tarhon 600-700 cartofi fierti taiati cuburi unt condimentat

Mancare de dovlecei cu ardei copti

2 dovlecei, un catel de usturoi, 4 pulpe de pui, 5 rosii, rozmarin, tarhon, sare

Ciorbă de porc ardelenească

Ciorba de porc ardelenească este un fel de mâncare autohon gustos, hrănitor și sățios, ce se poate servi la prânz și la cină mai ales în zilele și serile reci de toamnă și de iarnă.

Salata cu creveti si tarhon

3 rosii 5 castraveti mai mici 3-4 fire ceapa verde 200 gr creveti ulei de masline otet de mere,sare putin tarhon Salata pentru decor

Varza cu tarhon

1 varza mica, 1 ceapa, sare, piper, vegeta, tarhon, ulei

Ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai gustoase și sățioase ciorbe pe care le puteți prepara. Nu este greu de făcut iar rețeta aceasta este fix ceea ce căutați!

Ciorbă de pui cu iaurt - remediul excelent pentru răceală (rețetă arăbească)

Ciorba de pui cu iaurt este o rețetă asemănătoare cu ciorba de pui a la grec, numai că aceasta este de inspirație arăbească. Gustul de smântână este înlocuit cu un gust acrișor, de iaurt, și cu o aromă orientală, dată de cumin (chimion). Ciorba de iaurt este un remediu foarte bun atunci când sunteți răciți sau gripați și vă ajută să vă puneți rapid pe picioare. Se face foarte simplu și se servește fierbinte, cu mult pătrunjel proaspăt sau mentă verde.

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Ficatei de pui cu ardei copt prajit la tigaie

500 gr ficatei de pui 3 ardei rosii copti 1 rosie mai mare 2-3 catei de usturoi 4 linguri de ulei de masline presat la rece 4 linguri sos soya fara sare(Carrefour) 4 linguri smantana lichida sare,piper roz proaspat macinat,un praf de menta uscata,un praf de tarhon uscat

Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce

***** Pentru mai multe retete noi nu uitati sa imi vizitai blogul : http://lauradfood.blogspot.com/ 50 gr stafide 30 ml vin dulce 50 gr unt 400 gr ficatei de pui curatati si spalati 1 catel de usturoi tocat 1 lingura tarhon maruntit 70 ml smantana sare si piper negru

Ciorbă de pui cu borș

Dintre toate ciorbele, cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii într-ale gătitului învață să le facă.  Dacă știi să faci ciorbă de pui, poți învăța foarte ușor să faci orice fel de ciorbă, pentru că poți înlocui carnea de pui cu una de curcan, porc, vită etc.  Ciorbele, în general, se împart în două mari categorii: dulci și acre. În funcție de gusturi, preferințe și carnea din care este făcută ciorba, puteți să adaptați gusturile și aromele. Astăzi vă propunem o ciorbă de pui acrișoară, cu borș și leuștean. Aveți nevoie de carne de pui, dar nu piept și pulpe, ci măruntaie, însemnând aripi, spate, organe. Puteți folosi borș la plic sau borș proaspăt. 

Salata de oua cu tarhon

8 oua fierte de consistenta tare 3 linguri iaurt 3 linguri maioneza 3 cepe verzi 6 crengute de tarhon 3 castraveti murati 8 masline fara samburi sare piper

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

3-4 radacini de morcov 2 radacini de pastarnac 2-3 radacini de patrunjel 1 radacina de telina (1/2 sau 1/4 daca e mare) 3-4 cartofi medii sau 2 mai mari 1 cutie mica cu mazare verde 1 cutie mica cu porumb dulce tarhon sare dupa gust Pentru sosul de maioneza: 4 oua fierte tari 1 ou crud 500 ml ulei de floarea soarelui 2-3 linguri de mustar sucul de la o lamaie 3 linguri de smantana dulce tarhon

Ciorba taraneasca de legume

1 morcov potrivit 2 cepe uscate 1/2 legatura ceapa verde 1 dovlecel potrivit 2 cartofi 1 telina mica radacina si frunze 1 ardei gras verde 1 ardei capia rosu 1 albitura 1 mana de orez ½ kg rosii 2 cani corcoduse 1 legatura de leustean 1 legatura de patrunjel 2-3 oua 2 l apa Cateva linguri de pasta concentrata de tomate Sare sau vegeta Boia Tarhon Sana sau iaurt pentru servit

Miel umplut

O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara Organele de la un miel intreg 300 g ficat de pasare 4 oua 2 cepe 5 catei mari de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 2 legatura ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 200 ml vin rosu 1 plic condimente pt miel 1 cub Knor pui ulei Tarhon Rozmarin Oregano Sare Piper