Cornulete cu osanza
Cornulete cu osanza retete: cum gatesti cornulete cu osanza si cele mai gustoase retete de cornulete cu iaurt, cornulete cu susan, cornulete cu untura, retete cornulete cu untura, cornulete cu faina integrala, cornulete cu untura si smantana, cornulete fragede de post cu otet, cornulete ca la mama acasa, rulada cu mere cu foietaj, jeleuri cu vodka.Cornulețe cu osânză. Ies fragede și pufoase (rețetă româneacă)
Cornulețele cu osânză sunt un desert tradițional românesc pe care mulți îl pregătesc de sărbătorile importanete, cum ar fi Crăciunul sau Paștele. Cornulețele cu osânză ies foarte pufoase și fragede și se topesc în gură.
Cornulete Cu Nuci
250g faina; 200g unt; 100g nuci macinate; 70 g zahar pudra; sare, esenta de migdale.
Cornulete Cu Mere
Aluatul: 70 g unt 100 g brinza de vaci 120 g faina coaja de lamiie Umplutura: 1 mar citiva stropi zeama lamiie 3 linguri stafide scortisoara 3 linguri miere 30 g nuci macinate
Cornulete Dospite
1 ou 1 pahar mic de lapte caldut ( cam 100 ml lapte) 550-600 gr. faina 1 pachet margarina (250 gr) 1 pachetel de drojdie proaspata (25 gr.) 2 pliculete zahar vanilat
Cornulete Cu Unt Si Susan
500 gr faina 1 galbenus 1/2 cub drojdie proaspata (25 gr) 1/2 lingura sare 1 lingurita zahar 300 ml lapte caldut unt albus pentru uns diverse seminte (susan, chimen, in)
Cornulete Cu Cascaval Si Mac
1 kg. de faina, un sfert de kg. de cascaval, 5 linguri margarina, 6 linguri smintina, (2 linguri chimen macinat era in reteta) mac.
Cornulete Cu Sunca Si Cascaval
- 500 gr faina - 25 gr drojdie proaspata - 150 ml lapte - 1 lingurita rasa zahar - 1 galbenus - 50 gr unt - 1 lingurita sare - 200 gr sunca presata - 200 gr cascaval * 1 albus * fulgi de chilli * chimen
Cornulete Cu Dulceata
2 cani de faina, jumatate de cana de untura, un ou, 2-3 linguri de smantana, dulceata (in loc de dulceata se poate folosi rahat taiat cubulete, miez de nuca prajita sau dulceata de prune amestecata cu nuca macinata), un pliculet de zahar vanilat, 200 gr de zahar pudra
Bomboane De Ciocolata
Bomboane de unt de arahide, acoperite de ciocolata si zahar pudra. Delicioase!
Haioșe - prăjituri delicioase din Ardeal
Haioșe - prăjituri tradiționale din Ardeal cu aluat foietaj din osânză și umplutură de gem. Descoperă rețeta simplă și autentică pentru aceste deserturi sfărâmicioase, perfecte pentru ocazii speciale.
Cornulețe cu smântână și untură. Un deliciu ca pe vremea bunicii
Cornulețe fragede cu smântână și untură - una din cele mai delicioase și mai bune rețete de cornulețe.
Cornulete Cu Sunca Si Cascaval
100g smantana , 200g faina, 100g sunca de Praga, 100g cascaval sare, piper, 1 ou (ingredientele din reteta sunt pentru o portie mica, respectiv 25 de bucati)
Cornulețe de post cu margarină
Această rețetă este perfectă pentru a prepara cele mai fragede cornulețe de post, cu margarină, pudrate cu zahăr, ce vi se vor topi în gură!
Cornulețe cu rahat, fragede, ca la mama acasă
(pentru aproximativ 40 de cornulețe)300 g de făină150 g de unt cu minimum 80% grăsime 70 g de zahăr tos 1 linguriță de praf de copt un praf de sare fină 1 gălbenuș 1 ou întreg 2 linguri de lapte 150 g de rahat 150 g de zahăr pudră
Cornulețe fragede de post, cu gem sau rahat
Cornulețele de post cu gem sau rahat pot fi fragede, chiar dacă sunt pregătite în varianta de post, fără ouă, unt, untură sau smântână.
Cornulețe cu faină integrală. Rețetă de post
Cu această rețetă simplă și gustoasă, poți pregăti cornulețe cu făină integrală de post delicioase, perfecte pentru orice ocazie
Cornulețe fragede cu gem
Cornulețele de casă fragede cu gem pot transforma o zi obișnuită într-o sărbătoare. Se pregătesc din doar câteva ingrediente, ce se găsesc aproape tot timpul în cele mai multe bucătării din țară.
Cornulețe cu untură și rahat
Cornulețele cu untură și rahat sunt fragede, aromate și ușor de făcut. Rețeta este ideală pentru sărbători sau pentru momentele când vrei un desert rapid. În plus, sunt mai gustoase decât cele cu unt, datorită unturii, care le face să se topească în gură.
Cornulețe de post cu rahat și apă minerală
În perioada postului, puteți alege să pregătiți o rețetă simplă și rapidă de cornulețe cu rahat, apă minerală și aluat fraged.
Cornulete cu gem de caise
Aluatul: 45 dkg faina 5 dkg zahar pudra 12.5 dkg margarina 6 dkg untura un pic de sare 2.5 dkg drojdie un galbenus de ou aproximativ 1.5 dl lapte rece. Eu am pus doar 1 dl de lapte rece si am adaugat 2 linguri mari de iaurt gras a necesitat cam cu 5 dkg mai multa faina. Umplutura: Gem de caise Ungere: 2 galbenuse de ou 10 dkg= 100 gr
Cornulețe cu iaurt - ies fragede de fiecare dată
Cornulețele cu iaurt se numără printre deserturile preferate din copilărie pentru mulți români.
Cornulețe de post cu apă minerală
Cornulețele de post cu apă minerală sunt foarte ușor de făcut și normal, nu conțin nici ouă, nici unt și niciun gram de smântână.
Cum faci Rugelach - cele mai fragede cornulețe
Delicioase și cu un mod de preparare distractiv, cornulețele foarte fragede sau „Rugelach” sunt perfecte în perioada Sărbătorilor de iarnă, dar și pentru orice perioadă a anului, ori de câte ori apare pofta de ceva bun.
Cornulețe cu mac - mai gustoase decât ai crede
Cornulețele cu mac (sau mohnkipferl) sunt atât de gustoase și aspectuoase încât nimeni nu le poate rezista. Se pregătesc foarte ușor, din doar câteva ingrediente pe care le puteți găsi în orice magazin alimentar, la prețuri accesibile.