Cornulete cu osanza

Cornulete cu osanza retete: cum gatesti cornulete cu osanza si cele mai gustoase retete de cornulete cu iaurt, cornulete cu susan, cornulete cu untura, retete cornulete cu untura, cornulete cu faina integrala, cornulete cu untura si smantana, cornulete fragede de post cu otet, cornulete ca la mama acasa, rulada cu mere cu foietaj, jeleuri cu vodka.

Cornulete Cu Osanza

Aluat: * 2 oua * 4 linguri zahar * 4 linguri ulei * 4 linguri otet * 1 lingura amoniu * 1 kg faina * 1,5-2 pahare apa minerala * coaja rasa de lamai, portocala * arome Crema * 1 kg osanza de porc * 400 g faina * dulceata * rahat

Ficat in Osanza

- ficat (200 gr./ persoana) - osanza - sare - ulei - ceapa

Cornulete Cu Nuci

250g faina; 200g unt; 100g nuci macinate; 70 g zahar pudra; sare, esenta de migdale.

Cornulete Cu Rahat

-1 kg faina -2 cani de ulei -1 cana apa -300 gr rahat -1 lingura zahar -1 plic drojdie uscata -un praf de sare -zahar pudra pentru ornat

Cornulete Cu Rahat, Ca La Mama Acasa

150 ml ulei 300 ml apa minerala 700 g faina (mai merg citeva linguri) 250 g margarina 5 ml otet un praf de sare rahat

Cornulete Cu Smantana Si Untura

-800 gr untura -800 gr smantana -un praf de sare -faina cat cuprinde -rahat -zahar pudra pentru ornare -1 ou

Rogolah, Cornulete Foarte Fragede

250 g unt, 1 galbenus, 1 cutie iaurt=200 ml, 500 g faina(eventual punem 2-3 linguri in plus,daca e nevoie), Umplutura: 1 pahar nuca macinata, 1 pahar zahar, 1 lingurita scortisoara, zahar pudra pt pudrat cornuletele.

Cornulete Cu Mere

Aluatul: 70 g unt 100 g brinza de vaci 120 g faina coaja de lamiie Umplutura: 1 mar citiva stropi zeama lamiie 3 linguri stafide scortisoara 3 linguri miere 30 g nuci macinate

Cornulete Dospite

1 ou 1 pahar mic de lapte caldut ( cam 100 ml lapte) 550-600 gr. faina 1 pachet margarina (250 gr) 1 pachetel de drojdie proaspata (25 gr.) 2 pliculete zahar vanilat

Mohnkipferl - Cornulete Cu Mac

Ingrediente: 170gr faina, foarte putin praf de copt, un sfert de lingurita rasa, 90gr. zahar pudra, 1 zahar vanilat, un praf de sare, 2 galbenusuri, 140gr margarina, 70gr mac (eu am folosit mac macinat).

Cornulete Cu Iaurt

50 g unt topit si racit, 250 g iaurt, 1 lingura de zahar, 500 g faina, un strop de praf de copt, un praf de sare, marmelada, crema de ciocolata sau miere pentru umplutura, zahar pudra vanilat.

Cornulete Cu Sunca Si Cascaval

100g smantana , 200g faina, 100g sunca de Praga, 100g cascaval sare, piper, 1 ou (ingredientele din reteta sunt pentru o portie mica, respectiv 25 de bucati)

Cornulete Cu Unt Si Susan

500 gr faina 1 galbenus 1/2 cub drojdie proaspata (25 gr) 1/2 lingura sare 1 lingurita zahar 300 ml lapte caldut unt albus pentru uns diverse seminte (susan, chimen, in)

Cornulete Delicioase Cu Rahat

500 gr făină, 250 gr unt, 4 gălbenuşuri, 30 gr drojdie dizolvată în 4 linguri de lapte, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de smântână, 1 linguriţă rasă de sare, zahar pudra, rahat

Cornulete Cu Cascaval Si Mac

1 kg. de faina, un sfert de kg. de cascaval, 5 linguri margarina, 6 linguri smintina, (2 linguri chimen macinat era in reteta) mac.

Cornulete Cu Mac De Craciun

350g faina 250g untura (1 pachet de unt sau margarina) Jumatate de ceasca apa minerala sau obisnuita 1 lingurita bicarbonat 1 lamaie 1 praf de sare 100ml lapte 200g zahar esenta de vanilie 200g mac

Cornulete Cu Rahat Si Mirodenii

500 ml ulei 250 gr zahar 100 gr zahar pudra 500 ml bors 1000 gr faina 500 gr rahat 1 buc. bila medie de drojdie 1 lingura mirodenii

Cornulete Cu Sunca Si Branza Afumata

Aluat: 350 g faina, 20-25 g drojdie, 5 linguri ulei, 150 ml lapte(aprox.), 1 ou, putin zahar, sare dupa gust- eu am pus o lingurita, 1 ou batut, amestecat cu ceva apa, pentru uns cornuletele. umplutura: sunca, branza afumata.

Cornulete Cu Sunca Si Cascaval

- 500 gr faina - 25 gr drojdie proaspata - 150 ml lapte - 1 lingurita rasa zahar - 1 galbenus - 50 gr unt - 1 lingurita sare - 200 gr sunca presata - 200 gr cascaval * 1 albus * fulgi de chilli * chimen

Cornulete Cu Faina Integrala De Post

200ml ulei 120ml bors 7g drojdie uscata 1 praf de sare 1 lingura esenta naturala de vanilie 1 lingurita zahar vanilat 200g faina integrala 300g faina alba 000 1 lingura coaja de portocala dezhidratata magiun de prune sau alte umpluturi dupa gust

Cornulete Cu Dulceata

2 cani de faina, jumatate de cana de untura, un ou, 2-3 linguri de smantana, dulceata (in loc de dulceata se poate folosi rahat taiat cubulete, miez de nuca prajita sau dulceata de prune amestecata cu nuca macinata), un pliculet de zahar vanilat, 200 gr de zahar pudra

Snacks-uri picante

300 gr faina de grau 1 lingura grasime de porc (osanza) 1 lingura bulion 1 lingurita rasa de boia de ardei iute 1 cub mic drojdie 200 ml apa calduta sare

Bomboane De Ciocolata

Bomboane de unt de arahide, acoperite de ciocolata si zahar pudra. Delicioase!

Cornulete cu untura si rahat

* 150 g untura * 2 galbenusuri * 100 g smantana * 1 lingurita extract de vanilie * 1 praf de sare * faina cat cuprinde * zahar pudra pentru pudrat * rahat

Tort italienesc cu crema de branza

Un tort cremos pentru evenimente speciale.

Cornulețe fragede de post, cu gem sau rahat

Cornulețele de post cu gem sau rahat pot fi fragede, chiar dacă sunt pregătite în varianta de post, fără ouă, unt, untură sau smântână.

Cornulețe fragede cu gem

Cornulețele de casă fragede cu gem pot transforma o zi obișnuită într-o sărbătoare. Se pregătesc din doar câteva ingrediente, ce se găsesc aproape tot timpul în cele mai multe bucătării din țară.

Cornulete cu gem de caise

Aluatul: 45 dkg faina 5 dkg zahar pudra 12.5 dkg margarina 6 dkg untura un pic de sare 2.5 dkg drojdie un galbenus de ou aproximativ 1.5 dl lapte rece. Eu am pus doar 1 dl de lapte rece si am adaugat 2 linguri mari de iaurt gras a necesitat cam cu 5 dkg mai multa faina. Umplutura: Gem de caise Ungere: 2 galbenuse de ou 10 dkg= 100 gr

Prajitura cu biscuiti si ciocolata

Cantitati blat biscuiti: 300g biscuiti fragezi (dati la robot sau macinati), mai puteti folosi cornulete intarite sau felii de cozonac - dar sa fie tari.o esenta de rom,250g margarina pentru crema,150 g crema de ciocolata (finetti),150 g miez de nuca macinat,o lingura de cacaoCantitati crema:150 g frisca proaspata(sau smantana grasa),250 g crema de branza de vaci grasa(eu folosesc Lacteea),2 pliculete de zahar vanilat,5 linguri de zahar pudra,2 bucati tableta ciocolata cu lapte de menaj, data prin razatoare,un plic de gelatinaPentru ornat:cativa biscuiti glazurati sau cu jeleu,cateva bombonele de ciocolata,150 g frisca cu ciocolata

Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi

(pentru 4 persoane) - pentru rulada: 4 bucati piept de pui dezosat 1 lingura miere 10-12 prune uscate fara samburi piper negru chili (boia iute) sare ulei - pentru sos: 1 lingura boabe piper verde (sau rosu sau negru) 100 ml smantana dulce 100 ml vin alb sec 50 g unt - pentru garnitura: 1 varza creata mica putin unt jumatate lingurita curry sare piper negru proaspat macinat putin vin alb dulce 1 conserva (200 g) champignoane ulei - pentru cornuletele de cartofi: 800 g cartofi albi 100 g faina alba 2 oua 1 galbenus sare piper alb macinat nucsoara