Foietaj cu branza dulce si stafide

Foietaj cu branza dulce si stafide retete: cum gatesti foietaj cu branza dulce si stafide si cele mai gustoase retete de briose cu iaurt si stafide, foietaj cu crema de vanilie si fructe, pasca cu branza si smantana, briose cu broccoli si branza, placinta cu branza si mere, tarta cu spanac si branza, prajitura cu branza si mere, aluat foietaj cu mac, retete foietaj cu diferite umpluturi, rulada cu mere cu foietaj.

Foietaj cu barnza dulce si stafide

1 foaie foietaj, 1/2 kg branza dulce, 3 linguri zahar, 2 oua, 2 linguri gris sau pesmet, 100 g stafide, putin rom sau lapte, zahar praf.

Rulada cu branza dulce de vaci si stafide

1 foaie aluat foietaj 500 g branza dulce de vaci 3 -4 oua(depinde cat sunt de mari) 150g zahar(depinde cat de dulce o doriti) coaja rasa de la o lamaie zahar vanilat esenta de rom 3-4 linguri cu stafide Pentru uns 1 ou 1 lingura cu smantana

Ștrudel cu brânză dulce și stafide

Atunci când aveți poftă de un desert tradițional și ușor de făcut, aceste ștrudele cu brânză de vaci sunt perfecte. O combinație delicioasă între ștrudel și clasica plăcintă cu brânză dulce și stafide, pe care o pregăteau mamele și bunicile noastre, doar că făcute cu aluat foietaj sau foi pentru plăcintă din comerț. Așadar, nu trebuie să vă bateți capul cu preparatul foilor. În mai puțin de o oră obțineți un desert aromat și parfumat, fără prea multă bătaie de cap. 

Triunghiuri cu foietaj-foi si branza

pentru foile de pateuri avem nevoie de: 6 foi din foietaj pentru 12 pateuri putin ulei pentru uns foile 1 ou pentru uns pentru crema avem nevoie de: 150-200 g branza dulce 1 ou 3 linguri de zahar 1 plic zahar vanilat coaja de portocala stafide 100 g cascaval ras.

Merdenele cu branza

2 aluaturi de foietaj (2x275g) 100 g branza sarata 50 g branza dulce 1 ou

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Plăcinta cu brânză dulce și stafide este foarte gustoasă, nu e greu de făcut și este un desert tradițional și sănătos. Este unul dintre cele mai vechi deserturi din bucătăria românească.

Placinta in foietaj

1 pachet de 1 kg foietaj 1 kg branza de vaci 200 gr zahar 150 gr stafide 3 linguri de gris 6 oua 1 aroma vanilie

Placinte cu branza dulce si stafide

550 g faina 200 ml lapte 50 g margarina 5 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 3 linguri ulei 1 plic drojdie 1 ou Sare Ptr umplutura: 600 g branza dulce Milli 3 oua 5 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat Esenta vanilie Esenta rom Stafide Ptr uns: 2 galbenusuri 2 linguri lapte dulce

Portofele cu branza dulce

1/2 kg de branza de vaci dulce doi ciorchini de struguri mari albi 5-6 linguri de zahar un pachet de foietaj Bella (dublu) 50g unt

Placinta cu branza si dovlecel

1 dovlecel mare 1 ceapa 200 gr branza sarata 100 gr branza dulce (nesarata) 1 pachet foietaj (450 gr) piper boia de ardei dulce 3 oua 3 linguri gris 1/2 legatura marar chimen 1 crenguta de rosii cherry 1 lingurita lapte

Placinta cu branza, stafide si menta

- 750 g branza prospata de vaci; - 5 oua; - 50 g stafide; - 10 linguri cu zahar; - 10 linguri cu sirop de menta; - o mana cu menta verde (la plic); - 2 linguri malai; - aluat foietaj (2 foi - 900 g);

Foietaj dulce cu fructe uscate

foietaj lapte condensat fructe uscate naturale (eu am cumparat o punguta cu cocktail din alune de padure,nuci,migdale,seminte de dovleac,seminte de floarea soarelui,nuci de macadamia si stafide) 1 plic de zahar vanilat un galbenus de ou alune de padure maruntite

Strudel Branza/Mere

Aluat congelat (500 de grame) 400 grame branza dulce/mere stafide pentru branza dulce zahar 2 oua daca folositi branza

Placinta cu branza, insiropata

pentru blat avem nevoie de: 7 foi de foietaj 1 ou pentru uns aluatul pentru crema avem nevoie de: 200 g branza dulce 3 linguri de zahar 1 plic zahar vanilat 1 ou coaja de portocala (tinuta in zahar,la borcan) stafide pentru sirop: 400ml apa 3 linguri zahar Coaja de portocala.

placinta cu branza dulce-sarata

1 pachet foi de placinta 200 gr unt/margarina 250 gr branza dulce 200 gr branza telemea de vaca 2 oua 10 linguri zahar 3 pliculete zahar vanilat esenta rom stafide dupa preferinta,

Desert cu branza si stafide

1 pachet foi de placinta, 800 g branza dulce, 100 g stafide 1 cana de zahar, 6 oua, 1 cana si jumatate de apa, ulei pentru uns foile, zahar pudra pentru final

Strudel cu urda si stafide

Aluat foietaj (eu l-am cumparat) 300 g urda (dar e la fel de bun si cu branza de vaci) 80 g stafide 100 g iaurt un galbenus 30 g zahar 80 g piscoturi (sau amaretti) 1 lingura lapte rom zahar pudra

Paste cu branza dulce si smantana

400 g paste ( de care preferati ) eu am folosit spaghetti 300 g smantana 500 g branza dulce 100 g zahar pudra 100 g stafide

Foietaj cu pere si stafide

350 gr aluat foietaj 3 pere mari si mai coapte 2 linguri stafide 1 lingurita cu varf amidon 2 linguri zahar 1 lingurita zahar vanilat coaja rasa de lamaie 1 lingura zeama de lamaie 1 lingura miere

Budinca cu macaroane,branza dulce si stafide

400 g macaroane Hutton 500 g branza dulce de vaci 300 g smantana 5 oua 10 linguri rase cu zahar brun 3 linguri zahar tos alb 150 ml lapte esenta de rom 150 g stafide 2 pliculete zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie unt pentru uns tava un praf de sare

Foietaj cu bacon , branza si ciuperci

1 pachet aluat foietaj 200 g salam uscat picant 150 g bacon 200 g branza telemea 1 cutie ciuperci ketchup 1-2 oua

Placinta cu branzeturi

1kg foaie de foietaj 1/2 kg branza de vaci 1/2 kg branza de oi 300 g branza topita (sul) 100 g cascaval afumat 1/2 l lapte dulce 2 linguri smantana 2 linguri ulei 5 oua piper

Cosulete cu branza si nuca

400 gr aluat de foietaj 250 gr branza dulce de vaci 1 ceapa mica 2 lg nuca macinata 50 gr unt moale sare, piper

Foietaj cu branza si parizer

1 pachet cu aluat de foietaj250 g branza proaspata de vaci, 200 g parizer, 3 oua,200 g cascaval,sare , piper, patrunjel verde.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

un pachet foi de placinta 750 g branza de vaci 250 ml smantana 3 oua 1 galbenus un pumn stafide coaja rasa de la o lamaie esenta de vanilie 2 linguri rase cu gris un varf de cutit cu sare. unt zahar dupa gustul fiecaruia 3 pliculete zahar vanilat zahar pudra

Foietaj cu carnati

1 pachet de aluat foietaj 1 ou Branza Salam Carnati Ardei verde

Foietaj cu rosii si branza

(30 bucati): 500g foietaj 50g parmezan ras 40g patrunjel 200g branza feta 2 cutii almette cu smantana 2 catei usturoi zdrobiti 8 linguri ulei masline 30 rosii cherry taiate pe jumatate

Tarta cu branza si stafide

Ingrediente: 300g faina 150ml apa 2 linguri ulei 1 praf de sare 200g unt/margarina Pentru umplutura de branza : 250 g branza 2 oua 2 plicuri zahar vanilat stafide

Brânzoaice - plăcinte cu brânză dulce și stafide

Brânzoaice, poale-n brâu sau plăcinte cu brânză dulce și stafide. Spuneți-le cum vreți, pentru că toate se referă la același preparat delicios: plăcinte pufoase, parfumate și aromate, umplute cu brânză de vaci și stafide.  Aceste plăcinte se regăsesc în toate zonele țării, cu denumiri diferite și rețete ușor diferite, dar la fel de gustoase și apetisante. În Moldova se numesc poale-n brâu și sunt unul dintre deserturile tradiționale din acea zonă geografică. Se prepară și în Muntenia, Ardeal sau Dobrogea, doar că sunt numite fie brânzoaice, fie simplu: plăcinte cu brânză. Nu sunt greu de făcut și merită să le încercați dacă aveți poftă de un desert tradițional. 

Mere coapte în foietaj

Merele sunt cele mai iubite și mai la îndemână fructe de sezon. Sunt ieftine, se găsesc peste tot, extrem de versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Există atât de multe rețete de deserturi cu mere și scorțișoară, încât nu știi pe care să o prepari mai întâi. Astăzi vă propunem unul dintre cele mai simple deserturi cu măr, și delicioase în același timp. Mere umplute cu stafide și coapte în aluat foietaj, delicioase, parfumate și foarte ușor de făcut. 

Placintele cu branza dulce si stafide

Pentru aluat 800 g faina 10 g drojdie proaspata 1 lingura zahar 50 g unt 2 linguri ulei 2 galbenusuri 550 ml apa calduta 1 praf de sare Pentru umplutura 400 g branza grasa de vaci 2 linguri zahar pudra 2 albusuri 100 g stafide aurii coaja rasa de la o porocala 1 fiola esenta de rom 2 plicuri zahar vanilat zahar pudra pentru pudrat

Rulou Cu Scortisoara Si Stafide

faina foietaj 75g unt 75g zahar pudra 2 lingurite de scortisoara 60g stafide 1 ou, batut cu 2 linguri de lapte

Rondele picante din foietaj, cu ketchup si chimen

1 pachet foietaj Bella ketchup dulce seminte de chimen amestec de condimente &quotHot &amp Spicy&quot

Prajitura din paste cu branza dulce si portocala

500 g de paste, 500 g de branza dulce, 3 portocale, 2 oua, 1/2 de cana de lapte, 2/3 cana de zahar, 1 lingurita de esenta de vanilie, 1 lingurita de esenta de portocale, 50 g de unt, 1 ceasca de stafide

Placinta creata cu branza dulce si stafide

Pentru foi: 200 ml apa minerala o lingura ulei un varf de cutit sare faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins Pentru umplutura: 1 kg branza proaspata de vaci 2 pachete zahar vanilat esenta de vanilie 8 oua stafide dupa gust Inainte de a fi introdusa la cuptor se toarna deasupra un amestec format din 2 oua 12 linguri iaurt,o lingura ulei

Cremvurști în aluat foietaj (Pigs in a blanket)

Gustările simple și rapide vă salvează în orice situație. Atunci când aveți de pregătit o gustare pentru musafiri, un aperitiv cald sau ceva rapid pentru o petrecere de copii. Iar cremvurștii în aluat foietaj sunt întotdeauna o idee bună și la îndemână.  Americanii le spun Pigs in a blanket și este o rețetă extrem de populară la ei. Puteți folosi cremvurști simpli sau cârnăciori afumați, în funcție de preferințe. Indiferent de caz, veți obține o gustare delicioasă și care vă va face să vă lingeți pe degete. 

Pulpe inferioare de pui imbracate in foietaj

.1 pachet aluat foietaj .8 buc. pulpe inferioare(sau cate doriti) .8 felii branza topita feliata .1 ou .seminte (mac susan,dovleac......ce preferam) .faina .sare piper

Placintele cu ricotta si stafide

250 grame faina 1 varf de lingurita de bicarbonat stins in otet 1/4 cana de vin alb 1 cana ulei 250 gr ricotta sau branza dulce 70 gr stafide 1 ou 50 gr zahar vanilie coaja de lamaie netratata rasa

Turtite Dulci De Branza

400g branza dulce de vaca 50g zahar 1 ou mic 6~8 linguri faina 1 lingurita praf de copt 2 linguri suc de lamaie stafide pt. ornat putin ulei

Prajitura cu ricotta, nucă și miere

2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza

1 kg aluat foietaj (eu am folosit Morarita, sunt doua foi in pachet), 400 g sunca presata, 300 g branza dulce de vaci, 200 gr telemea (eu am folosit de oaie), 6 oua, 2 legaturi marar, un praf de sare.

Tort de branza

500g branza dulce140g iaurt gros (sau smantana)100g zahar3 lingurite suc de lamaie4 linguri amidon de porumb6 albusuriesenta de vanilie100g coaja de lamaie confiata (sau stafide)

Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Pentru aluat: faina Arpis ou smantana, margarina miere (pentru uns aluatul) Pentru umplut strudelul cu mere: mere zahar scortisoara Pentru umplut strudelul cu branza: branza de vaci oua, zahar stafide esenta de vanilie

Foietaj cu conopidă

Un preparat care va fi indragit si de cei mai mofturosi copii.

Tarta sarata cu foietaj

Pentru 6 pers: 1 pachet foietaj sunca presata 100g ciuperci 250g cascaval afumat 100g branza topita 100g usturoi 1 catel ulei de masline 3 linguri, parmezan 3 linguri oua 2 unt 30g sare pirer.

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

3 jumatati piept de pui dezosat 1 borcan mici cu ciuperci patrunjel verde gogosari in otet 1 foaie aluat foietaj 7 felii muschi file sare piper boia de ardei dulce 1 lingura ulei 1 ou

Placinta dobrogeana modificata

* 1 pachet foi placinta * 400 gr branza teleema nu foarte sarata * 250 gr branza dulce * 500 gr smantana grasa * 5 oua * 1 pachet unt/margarina Unirea topit/a * esenta rom zahar vanilat * zahar dupa gust(eu am pus cam 300 gr) * stafide inmuiate in ceva alcool

Cirese, Nuci, Rozmarin Si Branza Brie In Foietaj

1 foaie foietaj 25 cm x 25 cm 1 ou 1 lingura apa rece 1/2 cana apa firbinte 1/2 cana cirese uscate 1/3 cana nuci pecan sau normale 2 - 3 linguri miere 1/2 lingurita rozmarin proaspat sau 1 lingurita rozmarin uscat o bucata rotunda de aproximativ 200 - 300 grame branza brie

Foietaj umplut

4 felii de branza 4 felii de foietaj 4 felii de salam sau parizer sau orice preferati 2 felii de paine cu miezul taiat 2 oua cateva masline 1 rosie

Tarta cu branza si rosii

-1 foaie aluat foietaj -300 g branza sarata de vaca -100 g branza feta -4 oua -150 g kaizer -4 rosii -oregano -cateva picaturi ulei de masline -patrunjel -sare piper