Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc retete: cum gatesti gulas ardelenesc si cele mai gustoase retete de gulas vegetarian, gulas vienez, gulas in paine, gulas de vita, gulas de curcan, gulas de ciuperci, gulas unguresc de porc, gulas de pui la ceaun.

Gulas ardelenesc

1,5 kg ceapa 1 kg cartofi&nbsprosii sare piper o lingura de boia dulce patrunjel tocat carne de porc apa ulei

Gulas de porc cu mazare

1 kg mazare congelata. 1 kg gulas de porc(carne macra de porc-gulas) . 1 cutie rosii tocate in suc de rosii Pomodore. 2 sau 3 linguri de ulei extravirgin. 1 ceapa mare rosie. 2 legaturi de marar verde. sare,tarhon uscat,piper roz proapat macinat(piper boabe roz). vegeta tip bio fara sare(plafar).

Gulas cu ciuperci

carne de vitaciupercicartoficeapaardeimorcovceva patrunjelpasta pentru gulaspaprika dulcesare, piper, oloi, apa o rosie

Gulas cu afumatura si cartofi

500 gr carne de porc pentru gulas portionata 8 bucatele de costita afumata dezosata 1 ceapa 1 morcov 1/2 ardei rosu 4 cartofi potriviti 200 gr rosii decojite 1 lingura pasta de tomate 2 linguri sos de legume sare piper 1 lingurita boia de ardei dulce 3 linguri ulei 3-4 crengute patrunjel verde

Gulas de vitel cu vodca

400 g carne de vitel 2 linguri ulei masline 1 ceapa mare 1/2 lingurita boia de ardei (paprika dulce) 1 varf de cutit paprika iute sare 1/2 lingurita chimen 1 fir cimbru 1 catel usturoi 500 g cartofi 4 rosii proaspete 1/2 ceasca vodca 1 lingura crema de gulas

Pranz ardelenesc

Un darab de slana 0 bucata de branza telemea 1 ceapa rosie 1/2 castravete 1 rosie paine moale sare

Cozonac Ardelenesc - Eny -

1 kg faina, 4 oua, 1 pahar de 200 gr.ulei, 22 lingurite zahar, drojdie de 50 ban, 1/2 lapte dulce. coaja de la o lamaie rasa vanilie.

Papricas ardelenesc de pui delicios cu smantana

un pui,o legatura patrunjel,o ceapa,boia,piper,sare,1/4 kg. smantana,o lingura faina

Bors ardelenesc de pui cu smantana

spate de pui, aripioare, 1 ceapa potrivita, 1 galeata smantana, 1 cutie rosii, 1 cartof mare, 1 kg bors, 3 morcovi, delikat, sare, cimbru, piper, patrunjel, fidea, 3 oua, optional si 100gr orez

Guias Ardelenesc

700g spata proaspata de porc 3 cepe 4 morcovi 1 radacina telina+Frunze 1 ardei gras 1 ardei iute 5 cartofi 1 lingura ulei 1 lingurita chimen-seminte 2 linguri tarhonya(paste scurte de orz) 3 fire cimbru proaspat 2 flori de marar proaspat 1 foaie de dafin 5 catei mari de usturoi Sare Piper

Pizza Anca

Pour 8 personnes 200g branza de vaci 100ml smantana faina cat cuprinde drojdie cat o nuca 50ml ulei 1 ardei gras rosu o mana de masline verzi desarate 2 rosii 100g cascaval 100g telemea de oi sau de vaci data pe razatoare 100g salam la alegere 100g piept ardelenesc sau kaizer

Cozonac moldo-ardelenesc

1 kg faina alba de calitate superioara 200 g zahar tos 8 galbenusuri 200 g unt 1 lingurita rasa sare fina coaja de la o lamiie si o portocala 2 pliculete zahar vanilat esenta de vanilie si rom 330 ml lapte 160 ml lapte batut 60 g drojdie proaspata 50 ml ulei zahar brun pentru presarat deasupra

Gulas secuiesc

o varza murata (marime potrivita), 500 g carne de porc, 3 cepe potrivite, 300 ml bulion (se poate si mai mult), condimente (cimbru, piper).

Gulas de conopida

1 conopida 2 linguri ulei 1 ceapa si 2 cepe verzi 1 lingurita boia sare piper 1 lingurita otet frunze patrunjel verde

Gulas de ciuperci

1 kg ciuperci proaspete, 3-4 cartofi, 1-2 cepe, 100 ml ulei, 1 lingura boia dulce, 1 lingurita coriandru, 1 lingurita faina, sare, piper.

Intre tocana si gulas = ceaunita

2 pulpe de curcan 1 ceapa alba 2 ardei grasi verzi 2 morcovi 1 kg cartofi noi ulei sare piper boia ardei iute foi de dafin verdeturi tocate

Gulas vienez

700 g carne vitel 2 cepe 2 linguri unt(untura) 2 lingurite chimen 2 lingurite maghiran 3-4 catei usturoi 350 ml bere 1 cana apa 1 lingurita sare 6 cartofi 2-3 lingurite boia 2-3 linguri pasta de ardei(gogosar) ulei

Gulas picant de cartofi

500 g cartofi, 1 ardei iute, 1 ceapa, 1 morcov, 4-5 linguri ulei, boia, 2-3 linguri suc de rosii, sare, piper, 2-3 catei de usturoi, patrunjel, marar.

Gulas

Ingrediente: carne de vitel-1kg rosii la cutie- 500g cartofi-8 boia de ardei iute-1 lingura ceapa-2 ulei-1/2 pahar sare supa de concentrat-500ml.

Supa de gulas

300 gr carne de porc,80 gr morcovi,80 gr patrunjel,sare, piper,1 ceapa,1 galbenus,2 linguri faina,2 cartofi

Gulas de cartofi

2 cepe potrivite 2 morcovi jumate de ardel rosu jumate de ardel verde 400-500 g carne de vita un carnat 800-1000 g cartofi ulei sare piper boia condimente pt cartofi 2 lg de secretul gustului

Friptura November

1 punga magica Knorr pentru pui sau porc cu vin 700 g carne porc gulas 2 -3 cartofi 1 carnat gras afumat 3 graunti de usturoi 1 pahar de vin rosu 3 linguri de bulion/ pasta de rosii 3 linguri ulei 2 linguri parmezan ras

Gulas de oaie

1 kg carne de oaie 50 g untura, 300 g ceapa 1 kg cartofi 50 g rosii 150 g ardei gras. boia de ardei (paprika) sare piper, foi de dafin chimen,

Gulas cu carne de porc

cca 500 g carne de porc2 cepe2 ardei rosi1 cutie rosii1 kg cartofisarepiperboia de ardeifoaie de dafin1 lingura pasta de tomate

Gulas de curcan

O reteta mai dietetica a clasicului preparat, pentru care ai nevoie de mai putin de o ora din timpul tau.

Gulas in paine

-500 g muschi de porc (fara grasime)-6 cartofi medii-2 cepe mari sau 4 mici-1 morcov-1 ardei-1 lingurita boia de ardei dulce-sare de mare -chili dupa gust-piper -pasta de tomate/rosii in bulion/suc de rosii/3 rosii decojite-2 ligura faina-1 foaie de dafin-patrunjel-6 chifle mari

Gulas de fasole boabe

3 pumni de fasole uscata 1 ceapa rosie 1 ceapa alba 4-5 catei usturoi 2 linguri pasta de gogosari 1 lingurita rasa boia 1 lingurita rasa piper cate un varf de cutit : - chimen - cimbru - oregano - tarhon 300 g carnati afumat 200 g kaizer patrunjel verde marar verde sare ulei

Tocanita de vitel.

1 kg gulas de vitel(bucatele de vitel). 1 lingura amidon alimentar. 100 gr vin rosu. 1 cana de vin rosu(pentru macerat sau fezandat carnea). 1 lingura sos soia. piper boabe. 2 foi de dafin. 1 cartof fiert(optional). 2 linguri de pasta de tomate. sare piper proaspat macinat. o lingura de patrunjel verde tocat fin.

Gulas unguresc cu cartofi noi

1 kg muschi de porc fara grasime2 cepe1 morcov1 ardei galben10-12 cartofi noi mai mici300 gr rosii in suc propriu1-2 linguri pasta de tomate1 lingura boia de ardei dulcesarepiperpatrunjel verde3 catei de usturoi3 linguri ulei

Gulaș de vită - rețeta originală ungurească

Dintre toate mâncărurile din bucătăria maghiară, gulașul a câștigat cel mai mult teren în bucătăria românească. Foarte popular în Ardeal, dar cunoscut în toată țara, gulașuș sau guyașul sau gulyașul, cum mai este numit, se poate prepara în mai multe feluri. De la bucătărie la bucătărie și de la gospodină la gospodină.  Rețeta de gulaș originală este una singură, iar astăzi îl vom prepara așa cum îl fac ardelenii. Atunci când spui gulaș, spui: carne de vită, cartofi și găluște. Sunt ingredientele principale și nu poți să faci un gulaș adevărat fără unul dintre ele. 

Gulas la ceaun cu vita

250 g spate de vita, 200 g slanina, 300 g varza, 300 g legume asortate , 1 ceapa, jumatate de telina, 1 cutie fasole uscata cu chilli sau 200 g fasole uscata mixta, 1 rosie, 1 ciolan mai mic, 50 ml ulei, 1 catel usturoi, Sare, piper, frunze de patrunjel,

Gulas unguresc cu carne de porc

Carne de porc ( muschi fara piele ) 500 g2 ardei grasi galbeni sau rosii2 morcovi2 cepeo cutie de rosii taiate cubulete in sos de rosiioreganopiperusturoi 2 cateivegeta de puicimbrucurryboia dulce un varf de cutit6 cartofi mai micipatrunjel verde

Gulas unguresc

Pentru 5 portii:carne de vita - 600 gceapa - 400 gardei gras - 200 gmorcovi - 100 gtelina radacina - 100 gpasta de tomate - 100 gcartofi - 800 gulei - 100 mlfaina - 100 goua - 1 bucatapatrunjel verde - 1 legaturaapa - 300 mlardei iute - 3 gchimen - 3 gboia de ardei dulce - 3 gcimbru, sare si piper dupa gust

Gulas cu cartofi si carne de porc

1 kg carne de porc2 linguri de untura 500-800 kg de cartofi, 5 cepe mici1 morcov, 0,5 l bulion, 2 lingurite boia dulce si/sau iute sare, piper, 1 ramurica de cimbru, 1 lingurita chimion zdrobit, 2 foi de dafin, patrunjel si frunze de ceapa verde

Gulas de peste

400 gr file de peste o ceapa mare sau doua mici 1 catel de usturoi putin ulei 1 lingura de boia dulce jumate de lingutita de boia iute 125 gr rosii cherry un ardei verde 2 linguri pline de faina 0,5 litru de zeama de legume un varf de cutit de chimion pentru dressing: 3-4 linguri vin rosu 2 linguri Creme Fraiche sau smantana

Gulas Din Carne De Manzat

400g carne de manzat 2 cepe rosii mai mari 1 ardei gras rosu 1 lingura boia dulce 3 rosii 2 linguri pasta de tomate 4 catei usturoi 100ml smantana de gatit de la Milli 2 linguri ulei sare piper Pentru galusti: 2 oua 2 linguri ulei 1 lingurita unt 100ml apa 200 gr faina sare

"M'nazaleh batatas"- Gulas arabesc

-500 grame carne de vita taiata in bucatii de cca 4-5 cm -1,5 kg cartofi -2 pahare orez -3 cepe de marime medie -5-6 catei de usturoi -2 linguri de boia dulce de ardei -3-4 foi de dafin -2 fire de rozmarin verde -frunza de patrunjel -2 linguri condiment mixt pentru carne(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara) -sare dupa gust -piper proaspat macinat dupa gust -ulei de masline -ulei de porumb

Gulas de vita cu ciuperci

1,500 g carne de vita 4 cepe 5 ardei kapia 2 ardei iuti 400 g rosii in bulion 150 g ciuperci 100 ml ulei de masline 400 ml apa plata 2 linguri de boia dulce 1 lingurita boia paprika 1 lingura chimen seminte 1 lingura delikat 1 leg patrunjel verde 400 g paste

Tocana de pui croata (Hrvatska piletinu gulaš )

600 g piept de pui dezosat si fara piele7- 8 rosii mari si coapte1 ceapa rosie1 ardei capia1 lingura usturoi tocat200 g ciuperci feliate1 lingurita fainapiper negru macinatboia de ardeiVegeta Podravka Gust de gaina100 ml apa100 ml vin alb50 ml ulei3-4 frunze de busuioc300 g paste

Gulaș autentic cu găluște și cartofi

Gulașul, această mâncare tradițională împrumutată din bucătăria ungurească, a ajuns să fie foarte populară și la noi, mai ales în zona Ardealului. Un gulaș autentic se face cu carne de vită sau de vițel, multă paprika (ideal măcinată în casă), cartofi și/ sau găluște.  Puteți renunța la cartofi dacă puneți găluște sau invers. Noi astăzi vă propunem rețeta cu ambele ingrediente, o rețetă autentică și delicioasă și deloc greu de preparat. 

Cricala ardeleneasca

Cricala este un preparat pe baza de ceapa cu ardei rosii si condimente calite si apoi fierte inabusit. N-as putea sa va spun de unde vine denumirea aceasta. Oricum este o mancare care se prepara in casele ardelenesti ,foarte satioasa si cu un gust si o aroma deosebite. 750 g carne pui 650 g ceapa 1 lingura pasta de gogosari 1 lingurita Crema gulas iute 3-4 catei usturoi 200 ml vin 100 g untura 1 rosie 1/2 ardei gras piper sare boia patrunjel verde

Gulas cu carne

1,500 de carne de vita de la gat sau de la umar taiata bucatele 5 cepe mari - taiate cuburi 2 ardei rosii - taiati cuburi de 1.5 cm 2 ardei verzi subtiri taiati cuburi de 1.5cm 1 - 2 ardei iuti - taiat bucatele 2 linguri chimen boabe 2 rosii taiate bucatele 2-3 linguri grasime de gasca sau de pasare 5-6 cartofi potriviti taiati cuburi de 3cm sare piper

Gulyas de cartofi cu legume

8 cartofi 3 morcovi 1 felie telina 1/2 dovlecel 3 fire ceapa verde 3 fire praz 2 rosii 1/2 ardei verde 1/2 ardei rosu 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper 7 linguri pasta de gogosari cu rosii 1 cana de apa 1 lingurita si jumatate condiment pentru gulas (sau o lingura de boia de ardei dulce si un pic de praf de chimen si coriandru) patrunjel verde

Gulas cu carne de vaca

500 gr carne de vaca (poate fi si de vitel),100 ml ulei,50 ml vin,5-6 catei de usturoi,5-6 cepe potrivite,1 lingurita de chimen,5-6 rosii zemoase (sau 50g pasta de tomate),6 ardei grasi rosii,100 gr faina,1 ou,700 gr cartofi,50 gr unt,1 legatura patrunjel,2 foi de dafin,cimbru,piper si sare dupa gust,boia de ardei dulce/iute dupa gust.

Gulas vegetarian

pentru 4 portii 3 cepe mari cojite si taiate cuburi de 1.5 cm 2 ardei rosii grasi taiati cuburi de 1.5cm - bineinteles curatati de samburi 2 ardei verzi taiati de asemenea cuburi de 1.5cm 4 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi tocati marunti 5 linguri de paprika rosie dulce 1 lingurita chilli rosu maruntit - daca nu aveti merge bine un ardei iute mic sau putina pasta picanta de ardei. 1 lingurita de chimen 4 rosii mari carnoase taiate cubulete de 1.5 cm 3 cartofi mari curatati taiati cuburi de 3 cm sare pentru servire 2 linguri ceapa verde taiata cuburi smantana proaspata

Gulas De Porc

O reteta picanta, potrivita pentru seri reci in care iti doresti sa lenevesti pe canapea.