Retete cu Midii

Midii cu coriandru si bere

Aceasta reteta nu numai ca este foarte rapida, dar este saraca in calorii si grasimi - perfecta pentru cina.

Supa Chowder de fructe de mare

Chowder este o supa groasa, foarte satioasa, specifica bucatariei americane. Reteta de mai jos se face cu fructe de mare, pentru a profita din plin de savorile verii.

Midii picante - reteta thailandeza

Gata in numai 20 de minute, midiile pot fi alegerea perfecta pentru un pranz sofisticat.

Tocanita De Fructe De Mare Cu Sofran

Daca esti un iubitor al fructelor de mare, atunci sa fii convins ca aceasta reteta te va face sa te lingi pe degete.

Midii Mouclade

Aceasta reteta de midii mouclade este o versiune fara lapte a retetei frantuzesti casice.

Midii Coapte Cu Ansoa, Capere Si Pesmet

Un preparat fin si sofisticat, dar care este foarte usor de gatit. Cu siguranta invitatii tai vor fi impresionati!

Supa De Peste Italieneasca

Impresionanta, rapida si plina de arome.

Supa De Midii Cu Sofran

1 kg midii 1 lingura unt 2 catei de usturoi 1 lingurita de ghimbir ras 1 ardei iute mare 1 lingurita de pudra de curry sofran 100 ml vin alb sec 200 ml smantana 6 linguri frunze de coriandru taiate marunt

Paella (reteta Originala)

300g orez arborio 100g creveti curatati 200g midii 50ml vin alb 2 ardei grasi (unul verde si unul rosu) 1 ceapa tocata marunt 4lg mazare verde sofran (cateva filamente) 2lg ulei de masline

Linguini cu midii

2kg midii, 2-3 ardei grasi rosii, 600-800 ml vin alb sec, 10 catei de usturoi, 1chilli , jumatate de tulpina de telina, 1 ceapa, rosmarin, cimbru (proaspat de preferat), patrunjel, suc de lamaie, linguini, ulei de masline, 500 ml sos de tomate,

Midii cu paste

Ingrediente midii cu paste:-200 gr paste-midii-ceapa-usturoi-vin alb sec-patrunjel-sare, piper

Midii gratinate la cuptor

Ingrediente midii gratinate:midii proaspetepesmetusturoi pisatulei masline virginpatrunjel, sare , piper

Midii la abur - cea mai simplă rețetă

Dacă vrei să impresionezi cu un preparat gustos și rafinat, dar nu vrei să petreci ore întregi în bucătărie, midiile la abur sunt alegerea perfectă. Află cum să pregătești rapid această rețetă simplă, dar delicioasă.

Paella cu fructe de mare

Pentru 2 persoane: - orez cu bobul rotund - 1 ceapa - 1 ardei rosu - 1 ardei verde - 2 linguri de boabe de mazare - 2 catei de usturoi - 2-3 linguri ulei de masline - 20 creveti decortcati(doar carnita ,se gasesc congelati) - 4 midii - 1o creveti intregi(cu cap si crusta) - 10 scoici rotunde de rau (daca sunt maricele,dac sunt mai mci 20-30) - 6 langoste - 10 inele sau bucatele de calamar - sare - piper - 1 lingurita boia - sofran - lamaie sau helas

Midii cu vin si busuioc

1 kg midii 5 catei usturoi busuioc proaspat 250 ml vin 50 g unt suc de lamaie sare

Midii in vin alb

1,5 kg midii rosii cherry, 2 linguri ulei, vin alb, o legatura de patrunjel, 6 catei de usturoi sare, piper

Midii cu sos curry

Pentru 4 persoane: 2 kg de midii, 2 esalote, 50 grame unt, 150 ml vin, 200 grame smintina, 1 lingura curry, 1 lingurita ras-el-hanout, 1 lingurita turmeric, piper,dupa gust, un buchet de patrunjel verde.