Papricas de ciuperci

Papricas de ciuperci retete: cum gatesti papricas de ciuperci si cele mai gustoase retete de papricas de pui, papricas de pui unguresc, retete papricas, mancarica de ciuperci, ciulama de ciuperci, tocanita de ciuperci, mancare de ciuperci, musaca de ciuperci, ciuperci de post, gulas de ciuperci.

Papricaș de ciuperci cu mămăliguță

Descoperă rețeta simplă și delicioasă de papricaș de ciuperci cu mămăliguță, perfectă pentru o masă sățioasă și aromată. O mâncare economică și ușor de făcut, ideală pentru întreaga familie.

Papricas de ciuperci cu pui si cartofi

o ceapa rosie taiata marunt un piept de pui taiat in cubulete , un manunchi de ceapa verde 1/2 kg de ciuperci pleutorus sare piper curry boia de ardei iute foi de dafin 4 linguri de bulion 4 linguri de pasta de gogosari 1 kg de cartofi rosii

Papricaș din carne de găină și ciuperci

Papricașul de găină cu ciuperci este o mâncare tradițională românească, iubită pentru gustul său bogat și aroma îmbietoare. Este o rețetă ușor de preparat, perfectă pentru o masă în familie sau cu prietenii.

Papricaș de porc cu găluște

Papricaș de porc cu găluște – rețetă tradițională simplă și gustoasă, cu carne fragedă de porc, sos aromat și găluște pufoase.

Ciuperci la cuptor pentru vegetarieni.

1/2 kg ciuperci champignon2 pahare lapte2 oua ciuperci uscate ( sare cu ciuperci )sarepiper mozaic macinatmarar uscatpatrunjel uscat1 pahar ulei+unt topit

Papricas ardelenesc de pui delicios cu smantana

un pui,o legatura patrunjel,o ceapa,boia,piper,sare,1/4 kg. smantana,o lingura faina

Papricas de peste

Pentru 5 portii: - 1kg.peste amestecat( stiuca,salau,biban,crap) - 3 cepe (marime medie) - 1 lamaie - 50gr.de boia - 2 rosii - 3 linguri otet de mere - 1 lingura de vegeta(secretul gustului) - 100 ml.ulei de floarea soarelui - sare,

Papricas cu cartofi

7-8 cartofi 2 cepe 4 rosii 2 ardei kapia 1 morcov 2 lingurite boia dulce 2-3 frunze de dafin ulei 2-3 linguri pasta de rosii patrunjel verde sare piper macinat

Papricas de cartofi cu dovlecel

700 g cartofi 1 dovlecel 1 gogosar 1 ceapa 2 linguri pasta de ardei frunze de patrunjel verde ulei sare piper

Papricas de vita

2 cuburi knor 1 pahar de vin dulce(de calitate superioara) 500gr carne de manzat o ceapa taiata in 4 2 cepe mari taiate marunt 100gr de ulei o cana de apa un ou 100gr de gris sare,piper

Ciuperci pane umplute

20 ciuperci, 2 linguri pate 1/2 ardei gras rosu, ceapa verde, sare, piper, 2 oua,faina, pesmet

Ciuperci la tava

Pentru 6 portii:1 kg ciuperci2 oua100 g unt1 legatura de patrunjelsare si piper dupa gust

Iahnie de ciuperci

Pentru 5 portiiciuperci proaspete/conserva - 700 g/500 gulei - 100 mlceapa - 250 gvin alb - 50 mlpatrunjel verde - 1 legaturalamaie - 1 bucatapasta de tomate - 100 gsare1/2 cub MAGGI de ciuperci

Papricas de pui cu cartofi

Ingrediente pentru 4 persoane: 1 pui fara piept 800 g cartofi 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri de boia de ardei dulce 50 ml de sos de rosii sare piper ulei de floarea soarelui.

Ciuperci deshidratate pentru iarnă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Proaspete, murate sau deshidratate, ciupercile sunt delicioase indiferent de soi și de combinație.  Astăzi vă propunem o metodă simplă prin care puteți deshidrata ciupercile. Se păstrează foarte bine peste iarnă și, astfel, aveți oricând la îndemână ciuperci pe care le puteți rehidrata. Puteți aplica metoda pentru orice soi de ciuperci, singura condiție este să aveți grijă să nu fie ciuperci otrăvitoare sau provenite din surse necunoscute. 

Budinca de ciuperci cu cascaval

Pentru 10 portiiciuperci din conserva - 900 gceapa - 150 gmargarina - 250 gfaina - 150 gcascaval - 200 goua - 5 bucatilapte - 700 ml1 cub MAGGI de ciupercipesmet - 50 gsare si piper

Gulas de ciuperci

1 kg ciuperci proaspete, 3-4 cartofi, 1-2 cepe, 100 ml ulei, 1 lingura boia dulce, 1 lingurita coriandru, 1 lingurita faina, sare, piper.

Tortelloni cu ciuperci

2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare), ciuperci uscate 40 gr, ulei extravirgin de masline, doi catei de usturoi, smantana 200 gr, sare, peperoncino, 1/2 cub de delicat de ciuperci.

Ciuperci coapte in aluat

ciuperci champignon - vreo 15, cred ca au fost un ou delikat vreo 60-70 gr faina 100 ml lapte 3 linguri de ulei

Papricas de cartofi cu carnati

800 g cartofi 200 g carnati afumat fiert 1 ceapa 1 rosie 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben(verde) 2 linguri pasta de ardei patrunjel verde sare piper usturoi(facultativ)

Ciuperci cu usturoi

1 kg ciuperci2 cepe mari1 capatina usturoi10 gr untsare si amestec de piper.

Ciuperci umplute cu spanac

o cutie ciuperci 500g,1 ceapa mare2 catei usturoispanac (o mana buna) oparit tocato rosiecascavalcondimente.

Orez cu mere, ciuperci si ierburi

Ingrediente pentru 4 persoane:360g orez integral1 legatura cimbru1 legatura maghiran1 legatura busuioc1 legatura patrunjel1 crenguta rozmarin1/2 lamaie150g ciuperci (alege ciuperci ce pot fi consumate crude)ulei de masline4 fire ceapa verde1/2 mar

Burgeri cu ciuperci

Atunci când te gândești la burgeri, automat te gândești la acea bucată suculentă de carne, rumenită pe grătar și cu aromă de fum. Dar burgerii nu trebuie neapărat să conțină carne, ci pot fi făcuți și în varianta vegetală, cu ciuperci, brânză halloumi sau chiar pește.  Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte simplă de burgeri cu ciuperci. Este potrivită și pentru perioadele de post, pentru că puteți renunța la emmentaller și aveți un burger numai cu legume. 

Palmieri din foietaj cu ciuperci

Știm că vă plac rețetele cu ciuperci, iar aceste gustări pe care vi le propunem astăzi sunt pur și simplu irezistibile. Combinația de aluat foietaj cu ciuperci este delicioasă, atât ca aperitiv, ca gustare sau atunci când aveți musafiri.  Palmierii de foietaj cu ciuperci se fac foarte simplu, arată extrem de bine și pot fi savurați și reci, a doua zi, la micul dejun. Le puteți prepara și păstra câteva zile, într-un loc uscat și răcoros. 

Chec de ciuperci si marar

3 cepe medii taiate cubulete (400 g) 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete 5 oua la temperatura camerei 5 linguri de faina (100-125 g) 5 linguri de smantana (100ml) 1 legatura mare de marar 3 linguri de ulei sare si piper

Papricas de fasole verde cu carnati

Fasole verde fiarta( de la borcan sau proaspata daca e vara) 200 g carnati 1 rosie 1 ardei gras 2 cepe verzi 2 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de ardei sare piper

Ciuperci in straturi

7 cartofi mari1 borcan 800 gr ciuperci intregi ( sau proaspete)1 ceapa2 rosii marisarepiperbusuioc3 linguri ulei1 cub de unt170 gr cascaval

Cotlet De Porc Cu Ciuperci

4 cotlete de porc sare piper 1 varf de cutit praf de usturoi 1 ceapa, tocata 200g ciuperci proaspete, taiate felii 300ml supa crema de ciuperci

Ciuperci umplute

Ciuperci albe proaspete 1 kgCeapa alba 1 bucCascaval clasic 100 gCarne de pui 200 gPatrunjel verde 1 legatura micaPiper negru un varf de linguritaSare 0.5 linguriteMaioneza 4 linguri

Musaca de post

1kg cartofi,2 morcovi,1 cutie ciuperci la conserva sau 500g ciuperci proaspete,2 cepe,piper, sarepasta de tomate2 linguri de pesmetulei, apa1 catel de usturoi

Supă cremă de ciuperci

O supă-cremă este întotdeauna o variantă sănătoasă și hrănitoare pentru prânz sau cină. Cu atât mai mult o supă-cremă de ciuperci, care sunt unele dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume, cu un număr mic de calorii și extrem de gustoase. Supa-cremă de ciuperci este ideală în sezonul rece, se face extrem de simplu și nu necesită foarte mult timp de preparare. În plus, este prietenă cu silueta, este foarte gustoasă atât caldă, cât și rece și poate ține locul unei mese, pentru că este foarte hrănitoare. Pentru supa-cremă de ciuperci puteți folosi orice tip de ciuperci doriți, de la banalele champignon, până la tipuri mai pretențioase și mai scumpe de ciuperci. Vă asigurăm că un mix de champignon și pleurotus, în proporții variabile, este ideal pentru cea mai gustoasă supă-cremă de ciuperci.

Pateuri cu ciuperci și mărar

Ce faci când ai de preparat un aperitiv rapid sau o gustare caldă și ai la îndemână doar un pachet de aluat foietaj și o caserolă de ciuperci? Te descurci cu ce ai și pregătești o porție de pateuri delicioase, pufoase și foarte practice.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, de pateuri cu ciuperci și mărar, potrivite atât pentru o masă rapidă, în familie, cât și pentru aperitive sau gustări, atunci când aveți musafiri. Se fac ușor, din ingrediente puține și la îndemână și sunt excelente alături de un pahar de bere. 

Tartine cu ciuperci

250-300 g ciuperci proaspete2 catei de usturoi, 50 ml vin alb, 2 linguri smantana,zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel verde,felii cu paine prajita

Ciuperci surpriza

-20 de ciuperci champignon mari -5 catei de usturoi -100 g de branza telemea sarata -200 ml de smantana -carnaciori de bere(optional) -ceapa verde , ridichi si maghiran macinat pentru decor

Omletă cu ciuperci și baby spanac

Omleta este o mâncare care se potrivește la orice oră și pentru orice masă, fie că e vorba de mic dejun, brunch, prânz sau o cină ușoară. Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, iar în combinație cu ciupercile, sunt delicioase și hrănitoare.  Astăzi vă propunem o omletă cu ciuperci și baby spanac, delicioasă și ușor de făcut. Dacă v-ați plictisit de omleta clasică, simplă, această variantă este perfectă pentru a diversifica. 

Ciuperci gratinate

5 cartofi250 gr ciuperci 2 catei de usturoi2 linguri ulei1 lingura unt4 linguri smantana100 ml lapte 100 gr cascaval 1 foaie dafinpatrunjel verdesare piper

Limba cu ciuperci

Limba de porc, ciuperci, morcov, ceapa, marar, pasta de tomate, piper, lamaie.

Pilaf de grau cu ciuperci

grau (arpacas), 1 kg ciuperci, 1/2 kg spanac , 2 cepe, ulei, sare

Ciuperci gratinate, umplute cu branza Ceva fin

o cutie de Ceva Fin Cremos cu verdeata100 g cascaval Sofia 500 g ciuperci champignon sare o lamaie

Salată rapidă de ciuperci

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și nu trebuie să lipsească din alimentație, mai ales dacă sunteți vegetarieni sau țineți post. Există o mulțime de rețete cu ciuperci, care mai de care mai delicioase. Dar ciupercile sunt bune și în stare crudă, integrate în salată, fără să fie preparate termic. Astăzi vă prezentăm o salata super simplă și rapidă cu ciuperci. Secretul constă în faptul că dressingul le va înmuia și vor deveni fragede, fără să aibă acea textură neprietenoasă atunci când le mâncați. 

Bruschete cu ciuperci și usturoi

O porție de bruschete calde este întotdeauna o idee bună pentru o gustare sau dacă aveți de preparat aperitive. Bruschetele cu ciuperci și usturoi sunt delicioase, nu îngrașă și foarte ușor de făcut. Le puteți prepara pentru o petrecere în aer liber, sau pur și simplu, pe post de masă ușoară. Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, iar această rețetă poate fi adaptată și pentru perioada postului. Trebuie doar să renunțați la parmezan sau să îl înlocuiți cu tofu sau o brânză vegetală. 

Chec aperitiv cu șuncă și ciuperci

Checul aperitiv este pe cât de arătos și de gustos pe cât îi spune și numele. Un chec sărat, o combinație irezistibilă de arome și de culori, perfect pentru când aveți musafiri.  Checul aperitiv poate fi făcut și păstrat câteva zile la frigider, și savurat dimineața, la micul dejun, sau ca gustare. 

Budinca din ciuperci

250 g ciuperci, 100 g unt, 4 linguri de faina, o cana de lapte, 100 g cascaval, 4 oua, o legatura de marar, o legatura de patrunjel, sare, piper.

Crema de ciuperci de padure

500g ciuperci de padure1 legatura patrunjel1 ouulei de floarea soarelui1 lingurita mustar cu mieresare, piperiaurt grecesc

Aperitiv cu ciuperci

900 grame ciuperci, 125 ml de ulei de masline( de preferat), 4-6 felii de franzela taiate mai gros, 2 catei de usturoi pisati, 2 linguri de patrunjel taiat, sare si piper.

Pate de ciuperci cu ricotta

Ciupercile sunt una dintre cele mai apreciate legume. Sunt gustoase, sățioase, conțin o mulțime de substanțe nutritive, sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi gătite în atât de multe feluri, încât nu ai cum să te plictisești de gustul lor. Unde mai pui că există o mare varietate de ciuperci, pentru toate gusturile și toate buzunarele: de la banalele champignon și ciupercile de pădure, până la cele mai sofisticate, cum ar fi trufele.  Astăzi vă propunem să încercați un pate de ciuperci, simplu și delicios, cremos, datorită combinației cu ricotta. Se face ușor, poate fi păstrat în frigider câteva zile și îl puteți prepara din orice fel de ciuperci vă plac. Aveți grijă doar să fie ciuperci dintr-o sursă sigură, nu culese din pădure sau de pe marginea drumului, sau a căror proveniență nu o cunoașteți. Pot fi periculoase pentru sănătate și, în unele cazuri, chiar fatale. 

Friptura de ciuperci cu orez

1 kg ciuperci o punguta de orez prefiert (250g) 4 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 praf de sare piper dupa gust

Ciuperci cu nuci la cuptor

1/4 pahar unt ( = 4 linguri unt topit); 2 pahare pesmet; 1 pahar nuci tocate; 2 rosii mari; 250 g ciuperci ( proaspete, din conserva sau inghetate); 1 lingurita maghiran; sare, piper;