Prajituri de pasti retete culinare

Prajituri de pasti retete culinare

Salata de ridichi cu oua ramase de la Pasti

4 oua (ramase de la Pasti) 5 ridichi rosii 4 fire ceapa verde 140 ml sm&acircnt&acircna sare piper dupa gust 1/2 legatura marar verde(daca va place)

Baiț pentru miel - 6 rețete de marinadă pentru cea mai bună friptură de miel

Cel mai bun baiț pentru carnea de miel la cuptor și de ce este el important atunci cănd faci o friptură. Rețete de marinadă pentru miel foarte simplu de făcut.

7 moduri inedite de a găti porumbul. Idei de rețete pentru vară

Învață cum să gătești porumbul în șapte moduri diferite. În doar câteva minute, vei transforma boabele aurii în pastile mici pline de aromă. 

Cum se marinează somonul - 7 rețete de marinadă pe care oricine ar trebui să le încerce

Cum se marinează somonul ▪ Cât timp se ține la marinat ▪ Cum se prepară marinada pentru somon care îi va spori aroma considerabil, fără a pierde din gustul minunat al peștelui.

Supă concentrată de pui. 3 rețete simple pe care trebuie să le încerci

Ce este supa concentrată de pui, cum se prepară și care este cel mai bun și rapid mod de a prepara. Află cât de ușor este să faci supă concentrată de pui în casă.

Ouă vopsite natural. Cum poti vopsi ouăle de Paște fără chimicale

Ouăle vopsite natural sunt o alternativă sănătoasă și ecologică la ouăle vopsite cu substanțe chimice sau coloranți sintetici.

Curcan Bolognese

2 pulpe de curcan 1 ceapa 1 morcov 1 felie de telina 1 ardei gras 200 ml suc de rosii sare cimbru 2 catei de usturoi 2 linguri ulei

Rulada cu carne de curcan

1 bucata de carne de curcan cascaval ierburi italiene sare cascaval ras un albus carnati

Pastrama de miel la cuptor cu vatra

1 kg pastrama de miel 1 pahar de vin rosu jumate de pahar ulei condimente pentru miel piper,sare usturoi granulat

Piept de curcan pe varza

o o varza proaspata o un piept de curcan sau ce aveti prin casa o c^arnati afumati o o legatura de ceapa verde o un ardei o 2 rosii o boia bulion o o lingura de ulei o supa de carne o cimbru proaspat si marar o sare piper

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

800 g carne miel 3 fire ceapa verde 4-5 linguri ulei cateva feliute ardei gras rosu 150 ml smantana frunze patrunjel verde 300 g faina malai o lingura faina alba sare piper mozaic 2 linguri pasta de ardei

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

1 pulpa superioara de curcan (aproximativ 1 kg) 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 5-6 cartofi mai mari 5-6 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 7-8 rosii mici 2 ardei peperoni unt cat o nuca 50 ml ulei 2 lingurite zahar 100 ml lapte sare piper cimbru paprika

Rulouri cu Snickers și banane

Ai poftă de ceva dulce și bun, dar nu ai prea multe resurse la îndemână și nici foarte mult timp de petrecut în bucătărie? Atunci aceste batoane sunt desertul pe care îl cauți! Ai nevoie doar de foi de plăcintă, proaspete sau congelate, două banane și câteva batoane Snickers pentru a obține aceste ”pachețele de primăvară” tip desert. Este important să folosiți foi de plăcintă și nu aluat foietaj, pentru că vom prăji batoanele, nu le vom coace. 

Friptura inabusita de miel cu stafide

2 pulpe de miel 100 g stafide brune sau aurii 3 linguri ketchup 4 linguri ulei de masline 1 pahar de vin alb 1/2 morcov 3 foi de dafin 1 lingurita boia 1 lingurita cimbru 1 lingurita condimente pentru drob 1/2 lingurita piper cateva fire de patrunjel telina sare

Puisori de pasti

-1 ou -1 ardei gras rosu -1 ardei gras galben -1 maslina -2 rosii mici(galena,rosie)

Cum faci marțipan în casă - rețeta cu care nu dai greș!

Există mai multe rețete de marțipan și fiecare cofetărie poate avea un mod propriu de a face această cremă, variind cantitățile ingredientelor.

Cremă de cappuccino pentru prăjituri sau torturi

Crema de cappuccino este una foarte fină, delicioasă și potrivită pentru orice tort sau prăjitură cu foi. Seamănă la gust cu crema de cafea, doar că aroma este mai subtilă și, deci, crema este mai versatilă și poate fi folosită la mai multe deserturi sau chiar servită ca atare. 

Înghețată de avocado

Pentru unii, combinația de desert cu avocado este una ciudată, pentru că avocado este folosit mai mult la sosuri, salate, guacamole etc. Dar să nu uităm că avocado este un fruct, nu o legumă, și poate fi integrat la fel de bine și în mâncăruri sărate, și în deserturi. Textura cremoasă, grasă, și gustul neutru fac din avocado un fruct atât de versatil. Poate fi consumat în aproape orice combinație, iar în deserturi dă o savoare aparte. De exemplu, prăjiturile de ciocolată cu avocado, cremele dulci sau înghețata capătă o textură aparte, iar avocado este ingredientul cheie. Dacă nu ați pregătit niciodată un desert pe bază de avocado, puteți începe cu o înghețată simplă și aromată. Textura cremoasă a fructului va face și înghețata la fel de cremoasă și de aromată.

Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon

Pentru perisoare: 350 g carne curcan tocata 1 ceapa mare 1 cescuta orez fiert 1 ou 2 felii paine 2-3 fire patrunjel sare piper 3 linguri faina Pentru sos: 400 g pulpa de rosii decojite 2 linguri ulei masline 1 lingura faina 1 lingurita zahar 1 catel usturoi 1 legatura tarhon 1 praf de sare

Cum se fierbe sfecla roșie

Află cum să fierbi sfecla roșie pentru a o folosi în rețetele preferate de salată, hummus și supă.

4 moduri delicioase de a găti conopida

Conopida este o legumă pe care ori o iubești, ori o urăști. Fie nu suporți gustul de varză și textura ciudată, fie este una dintre legumele tale preferate datorită versatilității sale. Există atât de multe moduri de a savura conopida încât, dacă încă nu îți place, înseamnă că pur și simplu nu ai gătit-o cum trebuie până acum. Iată patru moduri prin care îi poți convinge până și pe cei care nu suportă conopida, să o treacă pe lista legumelor preferate.

Cum gătești anghinare: 5 moduri inedite

Descoperă 5 moduri inedite de a găti anghinare: de la selecția perfectă a anghinarelor proaspete la metodele delicioase de preparare și sfaturi pentru o prezentare spectaculoasă.

Câtă carne se pune la sarmale?

Află câtă carne și orez se pune la sarmale, cum cântărești carnea și cum se aleg frunzele de varză pentru cele mai bune sarmale.

Cât orez se pune la sarmale

Este important să știți cât orez se pune la sarmale, dacă vreți ca acestea să iasă gustoase, nici prea moi, nici prea tari.

Înghețată de căpșuni și iaurt

E sezonul căpșunilor, așa că un desert cu căpșuni este mai mult decât perfect în această perioadă. Astăzi vă propunem o înghețată de casă, cu iaurt și căpșuni, îndulcită cu miere. Frozen yogurt, dacă vreți, aromat cu căpșuni și îndulcit cu miere. Spre deosebire de rețetele clasice de înghețată de casă, aceasta este o rețetă fără gălbenușuri de ou sau frișcă, se face în 5 minute, din exact 3 ingrediente. Nu conține zahăr, este sănătoasă și delicioasă și poate fi savurată și de către copii, în orice cantitate.  Pentru ca înghețata să fie cremoasă, alegeți un iaurt gras, eventual iaurt grecesc. 

Cum se fierb cartofii dulci în 5 pași simpli

Cum se fierb cartofii dulci, întregi sau tăiați în cuburi, decojiți sau cu tot cu coajă pentru a obține cartofi perfect fragezi care pot fi folosiți în numeroase preparate.

Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post

Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem, clătite de post, gogoși de post - toate pot fi preparate și gustate în această perioadă.

Ganache de ciocolată albă

Ganache-ul este cea mai populară cremă de tort, care se face din ingrediente la îndemână, simplă și rapidă. Fie că vorbim despre ganache de ciocolată neagră sau albă, aveți nevoie de ingrediente de calitate pentru o cremă deliciosă și pufoasă. Secretul este ca ganache-ul să fie rece de la frigider atunci când îl bateți cu mixerul și să nu mixați mai mult decât trebuie, pentru că altfel se va tăia. Un minut în plus de mixat și frișca se va separa, iar crema va fi compromisă.

Cum să gătești quinoa pentru a avea o textură pufoasă

Învață cum să gătești quinoa perfectă de fiecare dată.

Cea mai bună făină pentru cozonaci super pufoși

Cozonacul este desertul perfect pentru orice ocazie specială, însă pentru a obține un cozonac cu adevărat pufos și delicios, alegerea corectă a făinii este esențială.

Cât timp se fierb pastele? Ce înseamnă al dente

Află exact cât timp trebuie să fierbi pastele pentru a obține textura al dente ideală. Informații detaliate despre timpul de fierbere pentru diferite tipuri de paste, precum și sfaturi pentru a le găti la perfectie.

Cremă de ciocolată cu avocado - gata în 10 minute

Crema de ciocolată cu avocado este genul acela de desert pe care îl faci mai repede decât îl mănânci. Procesul de preparare propriu-zis durează câteva minute, iar testul suprem este răbdarea, pentru că are nevoie să stea câteva ore la frigider înainte de a-l savura.  Chiar dacă pare ciudată combinația dintre ciocolată și avocado, vă asigurăm că este delicioasă. Cremoasă, consistentă și fină, această cremă de ciocolată este desertul perfect atunci când aveți poftă de ceva dulce și care se face rapid.  Pentru unii, combinația de desert cu avocado este una ciudată, pentru că avocado este folosit mai mult la sosuri, salate, guacamole etc. Dar să nu uităm că avocado este un fruct, nu o legumă, și poate fi integrat la fel de bine și în mâncăruri sărate, și în deserturi. Textura cremoasă, grasă, și gustul neutru fac din avocado un fruct atât de versatil. Poate fi consumat în aproape orice combinație, iar în deserturi dă o savoare aparte. De exemplu, prăjiturile de ciocolată cu avocado, cremele dulci sau înghețata capătă o textură aparte, iar avocado este ingredientul cheie.

Dezastre culinare: Cele mai mari greșeli și cum să le eviți

De la arsuri la sosuri ratate, dezastrele culinare sunt comune. Află cele mai mari greșeli în bucătărie și cum poți să le eviți!

Cum se fierbe orezul. Trucul prin care îl faci pufos

Cum să fierbi orezul pentru a obține o textură perfect pufoasă. Află câtă apă se pune la orez și cât timp se fierbe pentru a nu ieși lipicios sau plin de cocoloașe.

Cât rezistă ouăle în frigider. Ghidul esențial pentru depozitarea corectă a ouălor

Descoperă cât timp rezistă ouăle în frigider, cum să verifici prospețimea lor și cum să le depozitezi corect pentru a menține calitatea și nutrienții esențiali.

Ștrudele cu mere și nucă

Deserturile cu mere sunt delicioase, aromate și inundă casa de parfum, mai ales dacă puneți și un strop de scorțișoară. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă simplă de ștrudele cu mere, pentru care nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente.  Rețeta este atât de ușoară încât și un copil o poate face. Folosiți aluat foietaj cumpărat și scăpați de orice fel de bătaie de cap. Dacă vreți să faceți aceste ștrudele în varianta de post, renunțați la unt și la albușul din rețetă și asigurați-vă că alegeți un aluat foietaj de post. 

Ciocolată de casă cu alune de pădure

Nimic nu se compară cu un baton de ciocolată de casă, fin și cremos, cu alune crocante în interior. Unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie se face foarte simplu în propria bucătărie, este gata în 10 minute și tot ce mai aveți de făcut până să-l savurați este să așteptați să stea la rece câteva ore. 

Cum sterilizăm borcanele. Patru metode simple și eficiente

Cum se sterilizează borcanele pentru gem, dulceață sau murături. Patru metode simple și eficiente prin care putem să sterilizăm borcanele pentru a elimina bacteriile.

Cum se fierbe corect conopida și cât timp durează

Conopida arată la fel ca broccoli și este și la fel de gustoasă. Vom vorbi în cele ce urmează despre cum se fierbe conopida, astfel încât să vă puteți bucura de gustul ei delicios.

Porumb fiert. Cum se fierbe corect și în căt timp

Află cum se fierbe porumbul corect și cât timp durează sa-l fierbi. În doar câteva minute tu, familia sau musafirii veți savura una dintre gustările clasice în lunile de vară.

Cum se reîncălzesc corect carnea, orezul, pizza și alte alimente

Află cum să reîncălzești corect carnea, orezul, pizza, legumele, peștele și alte alimente pentru a preveni uscarea, înmuierea sau pierderea gustului

Ghid de gătit la aburi: Meniu variat și tehnici esențiale

Dobândește arta gătitului la aburi cu acest ghid complet. Descoperă un meniu variat de rețete sănătoase și tehnici esențiale pentru prepararea perfectă a mâncărurilor la aburi.

De ce sare și piper? Explorând chimia condimentelor în preparatele culinare

Află cum interacționează sarea și piperul în alimente și cum acestea pot influența gustul, aroma și textura preparatelor culinare.

Murăturile tale sunt băloase? Rezolvă problema acum!

Ai murături băloase și vrei să știi de ce? Află care sunt cauzele murăturilor băloase și cum poți preveni sau remedia acest lucru. Citeste acum și salvează-ți murăturile!

Mousse de mascarpone cu lămâie

Nimic nu e mai bun decât un desert simplu, rapid și răcoritor, atunci când aveți poftă de ceva dulce și nu aveți timp să stați prea mult în bucătărie. Iar această spumă de mascarpone cu lămâie este exact ce vă trebuie în astfel de situații. Se face repede, o puteți folosi inclusiv pentru prăjituri sau torturi și nu necesită multe resurse.  Crema de lămâie o puteți cumpăra gata preparată sau o puteți prepara în casă. Găsiți rețeta AICI.

Cât timp se fierbe broccoli - Pași simpli pentru un broccoli fiert perfect

În cele ce urmează veți afla cât timp trebuie să fierbeți broccoli pentru ca această legumă sănătoasă și hrănitoare să aibă o textură ușor crocantă și o culoare verde aprins. Tehnicile de aici vă garantează că veți obține broccoli perfect fiert de fiecare dată!