Saramura pt slanina
Saramura pt slanina retete: cum gatesti saramura pt slanina si cele mai gustoase retete de slanina fiarta in vin, saramura de caras, saramura de macrou, saramura de biban, saramura de peste macrou, muraturi in saramura pentru iarna, saramura de crap la cuptor.Slanina la saramura
150 g sare grunjoasa o capatana usturoi piper boabe piper macinat foi de dafin cimbru
slanina fiarta
slanina usturoi 2 capatani boia piper boabe ,foi de dafin sare
Mamaliga cu branza si slanina fripta
Faina malai - 400gr. branza de burduf - 300 gr. slanina - 150gr. sare - un praf Ulei - 50gr
Paine integrala cu slanina
1 kg faina integrala 20 gr sare 15 gr drojdie proaspata 600 ml apa calduta 100 gr slanina feliata
Conopidă în saramură pentru iarnă
Conopida murată se potrivește perfect lângă aproape orice fel de mâncare. Dintre toate murăturile, conopida se bucură de o popularitate aparte, pentru că rămâne crocantă și nu se înmoaie în borcan. Gustul acru este exact cât trebuie, iar conopida poate fi murată singură sau alături de alte legume. Și pentru că este sezonul murăturilor, astăzi vă prezentăm o rețetă de conopidă cu saramură, la borcan, perfectă pentru iarnă. Nu este deloc o rețetă pretențioasă și vă garantăm că are un gust deosebit, atunci când veți desface borcanele.
Slanina fiarta in vin alb
o bucata de 300-400 g slanina un litru vin alb sec foi dafin piper boabe sare 2 catei de usturoi
Slanina fiarta in zeama de varza
o bucata de 300-400 g slanina un litru zeama de varza foi dafin piper boabe sare 2 catei de usturoi
Mâncare de cartofi cu slănină afumată
Mâncarea de cartofi cu slănină este gustoasă și foarte ușor de făcut, perfectă pentru zilele sau serile în care îți dorești să pregătești un prânz sau o cină fără să depui prea mult efort sau să petreci prea mult timp în bucătărie.
Saramura Din Pulpe De Pui
4 pulpe de pui condimente pentru pui dupa gust(eu am folosit sare, si putin cimbru) Pentru saramura: 500ml apa sare si piper dupa gust 7 catei de usturoi 1 rosie mare(sau 2-3,in functie de marime) 1 ardei gras copt(otional)
Gogonele picante in saramura
(pentru un borcan de 1l) 700g gogonele, de marime medie 1 capatana usturoi 2 morcovi 1/2 legatura patrunjel verde 2-3 buchete conopida 1/2 lingurita boabe piper 1 lingurita boabe mustar 2 frunze dafin 1-2 flori marar uscat 1 ardei iute 1 hrean Pentru saramura: 1 l apa 25 g sare pentru muraturi (1 lingura)
Muschi umplut
1 kg muschi 50 g ciuperci 50 g sunca inca 100 g muschi 100 g ficat o bucatica de slanina o ceapa mare ulei/unt pt ceapa verdeata sare piper arome un pahar de vin rosu (sau de care aveti) nucsoara rasa o lingura de faina 50 ml coniac.
Gogoșari murați în saramură
Gogoșari murați în saramură sunt gustoși și merg de minune savurați cu o listă lungă de preparate culinare. Vezi cum se pun la murat.
Salata Asortata De Muraturi
gogosari acri castraveciori acri in otet castraveti murati in saramura dovlecei murati in otet vinete murate in otet gogonele murate in otet gogonele murate in saramura marar verde masline dupa gust ulei de masline piper, dupa gust
Gratar pe disc
400 gr carne pt gratar 2-3 pulpite de pui 1 kg de cartofi 30 gr de slanina de porc 200 gr de untura de porc 200 ml de bere amestecata cu vin alb sare, de usturoi
Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa
1 cana orez o lingura ulei de masline 1 ceapa medie tocata ( facultativ ) o legatura patrunjel verde tocat marunt 1 morcov mare ras 8-10 feliute slanina de casa taiate bucatele mici 3-4 catei de usturoi pisati supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale sare si piper dupa gust
Friptura-mancarica de fazan
1 bucata fazan curatat, jumatate de ceapa,1 morcov maruntit,1/2 piciorus de telina maruntit,3 catei de usturoi necuratati,3 felii de slanina,cateva boabe de ginepro(teoretic ar trebui sa fie boabe de coacaze neagra uscate. dau o aroma deosebita fripturicilor),2 foi de dafin,boia de ardei,sare piper,rozmarin,cimbru (eu am pus doar cimbru pt ca nu am avut rozmarin).
Saramura de peste cu fructe de mare
Saramura de peste:1 rosie, 1 ardei gras, 1 ceapa, 1/2 ardei iute, 2 linguri pasta de rosii, file de cod, sare, piper, busuioc, patrunjel, ulei de masline.Creveti si Surimi:3-4 catei de usturoi, creveti, surimi, ulei de maslineCiuperci sote:ciuperci, unt, patrunjel, sare,piper
Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura
Ingrediente pentru saramura:apa (cat sa acopere curcanul);250g sare grunjoasa;patrunjel tocat(1/2 legatura);piper boabe;cimbru uscat 2 linguri pline;salvie proaspata;cateva foi de dafin;200ml vin alb sec sau demisec;1/4 ceapa.1 curcan de aproximativ 5kgUmplutura:1 ceapa mare taiata in sferturi;ardei gras rosu taiat cuburi;frunze de telina;cateva fire de patrunjel;salvie si o foaie de dafin.
Crochete de bechamel
pt bechamel: 100 gr unt 100 gr faina alba 1 litru lapte sare piper nucsoara macinata pt umplutura: 300 gr piept de pui fiert pt prajit: faina 3 oua crude pesmet ulei pt prajit
Apple Crumble Reinventat
1 pachet de unt (1 lingura pt calit merele, 1/2 lingura pt uns tava, restul pt aluat)1.5-2 kg mere (eu am pus 6 mere maricele)stafide, merisoare,prune uscate, nuci, migdate (ce aveti prin casa) - optionalfulgi de ovaz - optional8o gr zahar -> pt aluat3-5- linguri zahar pt mere (depinde cat de dulce va place)scortisoara250 gr faina
Placinte Cu Gem
Pt aluat: 1 kg faina de grau 2 cubulete de drojdiuta proaspata 1 lingura zahar 1 lingurita sare 2 linguri ulei apa calduta pt framantat Pt umplutura: gem facut in casa (sa fie mai gros).
Tort copii
Pt. blat: 7 oua 7 lg zahar brut 7 lg faina 7 lg apa 100 gr ciocolata 2 lg cu varfa cacao neagra Pt. crema: 300 ml smantana pt frisca 3 lg zahar pudra vanilat 250 ml lapte condensat 250 gr mascarpone 4 lg nuca cocos rasa pt sirop 400 ml apa 3 lg cu miere 1 lgta extract vanilie Pt. decor: frisca fondante sirop ciocolata bombonele colorate
Tarta cu praz si sunca
pt aluat:-300g faina-1/2 pachet drojdie proaspata-sare-3 linguri ulei-150ml lapte sau apapt umplutura:-800g praz-150g sunculita-30g unt-sare,piperpt deasupra:-200g smantana groasa,putin acrisoara-3-4 oua100g cascaval razuit
Rulada cu visine si crema de branza dulce
pt rulada:4oua100g zahar1plic zahar vanilat1plic praf de copt100g faina25g amidonputina coaja de lamaie razuitapt crema:250g quark(crema de branza)200ml smantana pt frisca80g zahar3 foi gelatina pregatita cf.instructiunilor de pe plicvisineciocolata pt decor
Sardina la grill (gratar) in saramura
1 kg de sardina proaspata Pentru marinata: 2 catei de usturoi un varf de lingurita oregano,un varf de lingurita cimbru sucul de la o jumatate de lamaie sau o lamaie 2- 3 linguri ulei de masline sare ,piper dupa gust Pentru saramura: o capatana de usturoi (eu am folosit o capatana mai mica deoarece am folosit si cateva fire de usturoi verde) 5-6 rosii proaspete sau congelate 1-2 buc ardei gras,capia sau gogosar proaspat sau congelat ardei iute dupa gust sare,piper,cimbru dupa gust patrunjel verde dupa gust o lingura ulei de masline
Savarine
Pt blat: 5 oua 130 gr zahar 5 lg faina 100g pesmet+ pentru tapat formele praf de copt sare coaja de lamaie 2 lg apa 2 plicuri zahar vanilat sau esenta de.rom 5 lg ulei,aprox 80 g unt pt unsul formelor. Pt ornat: 500 ml frisca gem de capsuni sau de care ddoriti Pt sirop: 280 gr zahar 300 ml apa o sticluta esenta de rom
Piparaica
capatana de usturoi, ulei, smantana, faina Gold Maya, iaurt dulce Pentru servire miez de paine, slanina prajita sau carnat prajit (optional)
Cum faci jumări de porc crocante și sărate
Crocante și sărate, jumările de porc sunt un deliciu în sezonul rece și mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Placinta cu ceapa
pt aluat: 600g faina 40 g drojdie 1 ligura zahar 300 ml l apa calduta 1 lingurita sare 3 linguri ulei Pt umplutura: 1 kg ceapa,ulei,piper
Gogonele in saramura
Gogonele, zahar, otet, ulei, piper boabe, cimbru, marar, hrean, seminte mustar.
Rulada de biscuiti cu nuca de cocos
1.Ingrediente pt foi: 500 gr biscuiti 400 ml lapte 3 linguri cacao 1 plic cu zahar pt salam de biscuiti 1 esenta rom 2.Ingrediente pt crema: 200 gr unt 200 gr zahar pudra 100 gr nuca cocos 25 gr nuca cocos pt decor 3 zahar vanilat Un strop esenta de migdale
Saramura de Caras
2 Carasi 2-3 rosii 1-2 ardei iuti 4-5 catei de usturoi patrunjel sare piper condimente pentru peste
Bragioli - reteta malteza
Pt rulouri:- carne de vita feliata foarte subtire- carne tocata de vita- cca o lingura pt fiecare rulou- condimente si mirodenii dupa preferinta (aici se folosesc foarte multe si mancarea e foarte aromata)- usturoi pisat- oua fierte- un sfert pt fiecare rulouPt. sos:- o ceapa mare rosie taiata pestisor- ardei gras colorat- rosii cubulete- ciuperci- mirodenii si verdeata- mazare- morcov- vin rosu
Prajitura fina de iaurt si capsuni
Pt blat: 2 oua, 2 linguri apa fierbinte, 2 linguri ulei, 6 linguri zahar, 7 linguri faina, 1 lingurita praf de coptPt crema: 400 g iaurt de capsuni, 200 ml frisca lichida, 2 pliculete gelatinaPt decor: 500 g capsuni, un plic de gelatina transparenta
Tort diplomatic cu visine
Pandispan: 4 oua intregi 150g zahar 150g faina sare o jumatate teaca de vanilie unt si faina pt tapetarea tavii Pt foaia frageda si crocanta: -1 pachet de 250g foaie frageda din comert Pt crema: -250ml frsca lichida 30g zahar farin 4 oua 40g faina 500ml lapte 100g zahar o jumatate teaca de vanilie coaja de la o jumatate de lamaie Pt insiropat: Personal am folosit 30ml visinata in care am adaugat 100ml apa -pt decor am folosit visine proaspete si visine insiropate -in plus o mana de fulgi de ciocolata amara
Rulada cu gem de capsuni si glazura de ciocolata
Pt blat 4 oua 4 lg faina 4 lg zahar 1 lg esenta de vanilie 1 lgta praf de copt Pt umplutura 6-7 lg gem de capsuni Pt glazura 100 gr ciocolata 3 lg lapte
Triunghiuri cu branza sau cu sunca
1 pachet aluat foietaj 1 ou pt uns mac chimen. Pt umplutura de branza: 4 linguri branza telemea razuita piper 1 ou 1 lingurita chimen. Pt umplutura de sunca: 4 linguri sunca pt pizza razuita 1 lingurita chimen piper 1 lingurita oregano 1 ou.
Pulpe de pui in saramura
2 copanele de pui, 2-3 catei de usturoi, patrunjel verde, 1 ardei iute, sare, piper, boia.
Mamaliga cu branza (Paturi)
1 cana apa faina de malai slanina cabanos sau salam cu sunca sare branza de burduf smantana(obtional)
Chifle umplute
Aluat:500 g faina4 linguri ulei200 ml bere1 lingurita sare1/2 lingura zahar1 plic drojdie uscataUmplutura:telemeasalambacon1 felie slaninauns1 oumacsusan
Spaghete cu chiftelute in sos picant
300g spaghete Pt chiftelute:300 g carne tocata 1 ou 1 ceapa tocata foarte marunt 2 catei de usturoi zdrobiti patrunjel verde tocat ulei pt prajit sare piper Pt sos:4 rosii decojite 2 catei de usturoi 1 ceapa 2 dovlecei 1 ardei busuioc, Picant 2 linguri ulei
Peste Surpriza
500 gr.cartofi 250 gr.ton din conserva in ulei sau natural maioneza 2-3 catei usturoi sare si piper Pentru a decora: maioneza castraveti murati in otet sau saramura
Mamaliguta cu branza si sunca
malai- 300gapa- 1litrubranza sarata (burduf)- 200gsunca afumata (slanina)-100gsare-1/2 lingurita
Mini prajiturele de ciocolata
Ingrediente pt. 6 prajiturele: 120 gr. ciocolata neagra 50 gr.unt 1/4 cana zahar 2 oua + 2 galbenusuri 2 ling. faina cacao pt. uns formele
Placinte ardelenesti
Pt aluat: 500 gr.faina 1 jumatate cub drojdie sare, 1 pahar 250 ml.apa calduta 50 ml.ulei Umplutura: 300 gr.br^anza telemea rasa 2 galbenusuri 2 linguri sm^ant^ana marar verde tocat ulei pt prajit
Ciorba de salata ca la Brasov
4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar
Pulpe impanate si garnitura
2 pulpe 2 catei de usturoi o bucatica de slanina conndimente 1 ceapa 50 ml vin alb ardei pentru salata cartofi unt smantana pentru piure
Eclere ...altfel
Pt. ecler:100 ml apa, 120 ml lapte, un piculet de sare, 125 gr unt, 2 oua mari, 5 linguri si jumatate de faina, braziliene, sau praline sau alune nesarate tocate;Pt. crema:budinca de vanilie eu am folosit budinca la plic, 250 gr zmeura, zahar pudra pt ornat, 250 ml frisca