Daca faci propriile gustari, vei putea sa controlezi ingredientele, astfel incat sa stii exact ceea ce vei obtine. Iata 5 sfaturi sanatoase de gustari pentru a te ajuta sa mananci curat.

Combina fructele cu legumele

Feliile de mere contin fibre pentru a te ajuta sa te simti plin, astfel incat sa nu fi infometat la urmatoarea masa. Adaugarea de proteine, in acest caz branza, face gustarea si mai satisfacatoare.

In acest caz, ardeiul iute poate ajuta la revigorarea metabolismului gratie capsaicinei.

Alte combinatii de fructe si proteine pe care le poti incerca: pere si brie, clementine si migdale, sau fructe de padure cu iaurt grecesc.

Opteaza pentru lucruri simple

Ia in calcul felii de legume, cum ar fi ardei sau morcovi, fructe proaspete sau fructe cu coaja lemnoasa. Gustarile curate ar putea fi doar cateva alimente reale.

Asta nu inseamna ca gustarile tale trebuie sa fie plictisitoare. Iti poti satisface nevoia de chipsuri crocante cu aceste chipsuri de cartofi dulci, care se intampla sa fie si pe placul copiilor.

Prepara-ti singur gustarile

Cand mananci curat incearca sa faci versiuni super-simple de casa ale gustarilor preferate.

Prepara propriul amestec de fructe cu coaja lemnoasa si fructe uscate ocoleste versiunile cumparate de magazine cu mai multe bomboane de ciocolata decat fructe.

In loc sa cumperi batoane, care pot avea tone de ingrediente complicate si cantitati mari de zahar adaugat, le poti face acasa. Acestea combina fructele uscate, ovazul cu cereale integrale si unt de arahide pentru a-ti mentine energia.

Consuma mai multe alimente nepreparate

Poate ca, de obicei, asociezi guacamole cu chips-uri, dar cine spune ca nu-l poti manca cu ardei gras?

Daca iti place untul de arahide si aroma de jeleu, dar nu vrei zaharul adaugat in jeleu, combina arahide cu un mix de fructe uscate.

In loc sa te concentrezi pe ce nu poti manca, gandeste-te la gustarile delicioase si sanatoase de care te poti bucura.

Mananca dulce, natural bineinteles

Atunci cand poftesti la ceva dulce, uita de prajituri si ciocolata si alege fructe care sunt dulci in mod natural.