Ceaiul de ghimbir este recomandat pentru tulburarile digestive. Pe de alta parte, intareste sistemul imunitar si calmeaza greturile matinale care apar in cazul femeilor insarcinate. Studiile au aratat ca este foarte eficient impotriva unor tipuri de cancer, reduce inflamatiile articulare si durerile reumatice, intareste imunitatea organismului si scade nivelul colesterolului.

Ghimbirul contine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E si B6. Uleiul din ghimbir are efecte analgezice, sedative si antitermice. Ghimbirul are aproape 500 de compusi identificati, de unde si nenumaratele beneficii pe care acest condiment le are asupra organismului.

Ajuta digestia

Ghimbirul actioneaza prin descompunerea proteinelor pentru a elibera stomacul si intestinele de gaze. Are de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor decat legendara papaya.

Ghimbirul favorizeaza eliberarea unor enzime importante in procesul de digestie, enzime care au un rol esential, deoarece ajuta la absorbtia eficienta a nutrientilor din alimentatie

Are efect anti-ulcer

Ghimbirul are efecte comparabile cu ale multora dintre medicamentele anti-ulcer eliberate pe baza de reteta si contine o substanta numita zingibain, care distruge parazitii.

Extractele de ghimbir distrug o serie de paraziti, cum sunt cei din pestele crud, in decurs de 16 ore. De aceea, infuzia de ghimbir este indicata in tratarea bolilor parazitare.

Calmeaza greturile matinale

Pentru tratarea greurilor matinale care apar la emeile insarcinate, se consuma o cana de ceai de ghimbir la doua zile. Este un remediu eficient, care poate sa fie folosit in siguranta de femeile insarcinate.

Scade tensiunea

Ghimbirul relaxeaza vasele de sange din jurul muschilor, facilitand circulatia sanguina. Ajuta la prevenirea si tratarea greturilor cauzate de miscare si calmeaza ametelile.

Ceaiul de ghimbir este excelent si pentru o buna circulatie a sangelui, previne formarea cheagurilor si ajuta la transportul oxigenului si a substantelor nutritive catre organele vitale din corp, inclusiv catre penis (de unde si efectul afrodisiac).

Intareste sistemul imunitar

Ghimbirul ajuta la combate afectiunilor respiratorii. Este deosebit de eficient in tusea expectoranta, prin curatarea plamanului, insa si in problemele respiratorii alergice, cum este astmul.

Ceaiul de ghimbir ajuta in cazul racelilor si gripelor prin accelerarea transpiratiei si intarirea sistemului imunitar.

Este eficient impotriva cancerului

Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili dusmani ai cancerului, considerat a avea un efect antitumoral in leucemii. Extrasele de ghimbir stimuleaza imunitatea prin cresterea activitatii timusului si splinei, precum si productia de fagocite.

Ajuta in cazul tulburarulor sexuale

Aceasta planta aromatica este utila persoanelor care sufera de tulburari sexuale. Potrivit specialistilor, efectul 'viagra' al ghimbirului poate imbunatati viata sexuala, actionand asupra organelor genitale, prin imbunatatirea circulatiei sanguine.