Banane la grătar - un desert rapid, ușor și irezistibil

Iată câteva idei simple și delicioase pentru a pregăti banane la grătar.

Ingrediente

  • Banane coapte, dar ferme (cu coaja galbenă, fără pete negre foarte mari)

Mod de preparare

Încinge grătarul la foc mediu.

Spală bananele, dar nu le decoji.

Folosind un cuțit, taie o fantă pe lungimea bananei, de-a lungul curburii interioare, având grijă să nu tai banana complet în două.

Așează bananele pe grătar, cu fanta în sus.

Gătește-le timp de 5-10 minute, întorcându-le o dată sau de două ori, până când coaja devine neagră și banana se înmoaie.

Scoate bananele de pe grătar și servește-le imediat. Poți mânca banana direct din coajă, cu o linguriță.

Ingrediente

  • 2 banane coapte, dar ferme
  • 2 linguri de unt topit (sau ulei de cocos)
  • 2 linguri de zahăr brun (sau miere, sirop de arțar)
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • Opțional: nuci tocate, fulgi de cocos, înghețată, sos de ciocolată, frișcă

Mod de preparare

Taie bananele în jumătate, pe lungime, lăsându-le în coajă.

Unge partea tăiată a bananelor cu unt topit (sau ulei de cocos).

Presară zahărul brun și scorțișoara uniform peste suprafața tăiată a bananelor.

Încinge grătarul la foc mediu.

Așează bananele pe grătar, cu partea tăiată în jos. Lasă-le să se gătească timp de 2-3 minute, sau până când încep să se caramelizeze și apar urmele de grătar. Întoarce-le apoi cu grijă, folosind un clește de bucătărie, și mai lasă-le încă 2-3 minute pe partea cu coajă, până când sunt moi și ușor rumenite.

Scoate bananele de pe grătar și servește-le calde.

Curăță bananele de coajă și pune-le întregi pe o bucată de folie de aluminiu.

Adaugă deasupra câteva bucățele mici de unt și stropește cu esență de vanilie sau extract natural.

Împachetează-le bine în folie și pune-le pe grătar timp de 5-7 minute, întorcând pachetele la jumătatea timpului.

După ce sunt gata, deschide folia cu grijă (aburul va fi fierbinte!) și servește-le cu toppinguri precum nuci pisate sau o lingură de frișcă.

Păstrează bananele întregi, cu coaja pe ele, și taie-le pe lungime doar pe o parte, astfel încât să creezi o „bărcuță”.

Așează-le pe grătar cu partea tăiată în sus și gătește-le 2-3 minute până când coaja începe să se înnegrească și pulpa devine moale.

Scoate-le de pe grătar, presară scorțișoară și toarnă puțină miere sau sirop de arțar deasupra. Servește direct din coajă cu o linguriță.

Banane la grătar cu rom și zahăr brun

Curăță bananele de coajă complet, lăsându-le întregi. Unge-le ușor cu rom sau esență de rom și presară zahăr brun pe toată suprafața.

Așează-le direct pe grătar la foc mediu, întorcându-le după 1-2 minute pe fiecare parte, până când zahărul se caramelizează și bananele prind o crustă lucioasă.

Servește-le calde, eventual cu înghețată sau frișcă.

Curăță bananele de coajă și taie-le pe jumătate pe lungime. Pune-le pe grătar cu partea tăiată în jos și lasă-le 2-3 minute, până capătă urme frumoase de grătar.

Transferă-le pe o farfurie, unge-le cu unt de arahide cald și stropește cu sos de ciocolată sau cu ciocolată topită. Poți adăuga și câteva bucăți de migdale crocante pentru extra savoare.

Curăță bananele de coajă și pune-le pe o bucată de folie de aluminiu. Presară deasupra fulgi de cocos și stropește cu puțin rom sau esență de rom.

Împachetează-le bine în folie și pune-le pe grătar 5-7 minute. Când sunt gata, deschide folia și servește-le calde, cu o lingură de înghețată de vanilie.

Curăță bananele de coajă și taie-le în bucăți mari (de 5-6 cm). Pune-le pe grătar câte 1-2 minute pe fiecare parte, până devin moi și ușor caramelizate.

Servește-le pe farfurie cu o lingură de mascarpone, un strop de miere și câțiva fulgi de migdale prăjiți.

Curăță bananele de coajă și pune-le pe grătar. Lasă-le să se rumenească 2-3 minute, până capătă urme frumoase de grătar și devin ușor moi. Apoi, întoarce-le cu grijă pe cealaltă parte și mai lasă-le 1-2 minute.

Încălzește o cană de lapte până devine fierbinte, dar fără să-l fierbi.

Așează bananele gătite pe o farfurie, toarnă laptele cald peste ele și presară ciocolată rasă (neagră, cu lapte sau albă, după preferință). Ciocolata se va topi ușor, formând un sos delicios împreună cu laptele.

Pentru un plus de savoare, poți adăuga nuci mărunțite, scorțișoară sau puțină frișcă.