Ce mănâncă vedetele la micul dejun. Rihanna și Ariana Grande, obiceiuri total diferite

Numeroși nutriționiști spun că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, ce are rolul de a-ți oferi energia necesară ca să-ți începi programul în forță. Numeroase vedete nu sar peste această masă, dar obiceiurile lor alimentare nu sunt neapărat similare. De exemplu, Rihanna și Ariana Grande fac alegeri total diferite.

Multe dintre vedete rămân la clasicele: ouă, sucuri verzi, smoothie-uri și pâine prăjită. Avocado este și el un aliment de bază. Însă, nu toată lumea se ține de mesele tale tipice. De exemplu, Justin Timberlake mănâncă două mic dejunuri.

Continuă să citești pentru a vedea cum își încep ziua câteva celebrități.

Reese Witherspoon

În ultimii nouă ani, actrița Reese Witherspoon a consumat același smoothie verde la micul dejun în fiecare zi. Vedeta a dezvăluit rețeta ei de smoothie pe Instagram în luna mai 2020, iar ingredientele sunt: două salate romane, 100 grame de spanac, 100 mililitri de apă de cocos, o banană întreagă, un măr întreg, o pară întreagă și o lămâie întreagă.

„Am băut asta în loc de micul dejun, în jurul orei 10 sau 11 dimineața, iar apoi nu mi-e foame deloc până în jurul orei 1!”, le-a spus ea urmăritorilor ei de pe Instagram.

Chrissy Teigen

Chrissy Teigen își începe ziua cu un mic dejun pe bază de ouă. În anul 2017, Teigen a declarat pentru Delish că își începe fiecare dimineață cu acest aliment.

„Trebuie să mănânc ouă în fiecare zi. Îmi place un mic dejun al fermierului: două ouă moi, șuncă de curcan sau cârnați de porc, avocado feliat și roșii la grătar.”, a spus ea.

Kaley Cuoco

Kaley Cuoco optează pentru clasicul unt de arahide pe pâine prăjită pentru prima ei masă a zilei. Cuoco, care se consideră pescatariană, păstrează un mic dejun simplu în fiecare dimineață.

„Când mă trezesc, mănânc aceeași bucățică de unt de arahide pe pâine prăjită în fiecare dimineață.”, a declarat ea pentru Women's Health în anul 2016. Simplu, dar sățios.

Justin Timberlake

Justin Timberlake mănâncă două mic dejunuri pe zi. Timberlake a explicat că, fiind un fan al antrenamentului de dimineață, mănâncă înainte și după ședințele de gimnastică.

El a declarat pentru Bon Appetit în anul 2012 că masa de dinaintea antrenamentului este reprezentată de „vafe cu unt de in și de migdale și un ou amestecat”, iar masa de după antrenament este fie „un ou fiert tare, fie un shake de proteine".

Megan Fox

Megan Fox preferă „dieta celor cinci factori”, ceea ce înseamnă că mănâncă cinci mese mici pe zi. Pentru ea, micul dejun trebuie să fie alcătuit din albușuri de ou sau un smoothie.

Fox urmează o dietă dată de antrenorul său Harley Pasternak, care îi recomandă „dieta cu cinci factori”, care permite cinci mese mici pe zi, cu câteva gustări între ele. Potrivit unui interviu din anul 2017 cu Pasternak, ziua lui Fox începe cu albușuri de ou sau cu un „smoothie roșu” ce conține „fructe de pădure de sezon, împreună cu ceai chai, o lingură de pudră proteică și puțin lapte de migdale”.

Jennifer Aniston

Lui Jennifer Aniston îi plac ouăle fierte, fără prea mult „gălbenuș”. Aniston a vorbit despre cum a încercat în trecut diete de modă, cum ar fi dieta cu grapefruit, dar acum se ține de o dietă mai sănătoasă și mai durabilă.

În anul 2016, ea a declarat pentru revista Elle: „Când mă trezesc, beau apă caldă cu lămâie și apoi iau un shake sau avocado și ouă, care este unul dintre preferatele mele".

Mai exact, îi plac ouăle fierte, a mai spus ea pentru Bon Appetit, în anul 2016. „Le sparg într-un castron și adaug un albuș sau două în acesta și torn totul în tigaie pentru a obține mai multe proteine fără prea mult gălbenuș”.

La fel ca alte celebrități, Jennifer Aniston optează uneori și pentru un smoothie. Ea adaugă „banane, cireșe, un fel de pudră proteică, migdale, pudră de cacao și tot felul de alte chestii antioxidante ciudate pe care nu mi le amintesc - cu lapte de migdale”, a declarat Aniston pentru Bon Appetit.

Idris Elba

Idris Elba a spus că cel mai bun lucru pe care îl gătește este pâinea prăjită. Fost deținător al titlului de Cel mai atrăgător bărbat din lume, el păstrează lucrurile simple pentru micul dejun. Una dintre regulile sale de sănătate este să mănânce întotdeauna un mic dejun bun, care, pentru el, este reprezentat „de obicei o cereală sănătoasă și ouă”.

Însă, actorul s-a lăudat în anul 2018 pentru Men's Health că „cel mai bun lucru pe care îl gătesc este pâinea prăjită. Mă pricep foarte bine să fac pâine prăjită. Credeți asta!”.

Ariana Grande

Ariana Grande, care este vegană, își începe ziua cu fructe și fulgi de ovăz. Cântăreața este vegană cel puțin din anul 2013 și se pare că urmează o dietă „macrobiotică japoneză”. Un vlogger i-a urmărit dieta în anul 2018 și a descoperit că vedeta este un mare fan al fulgilor de ovăz, al afumăturilor, al căpșunilor și al altor fructe.

Hilary Duff

Hilary Duff face schimb între câteva alimente de bază pentru micul dejun. Actrița a explicat pentru Delish în anul 2016 că are nevoie de opțiuni, altfel se va plictisi. Preferatele ei sunt „fulgii de ovăz cu stafide, sirop de arțar și unt de migdale sau pâine prăjită cu avocado sau albușuri de ou”, sau un shake proteic.

Shake-urile ei proteice includ în mod normal „iaurt sau lapte, fructe de pădure, unt de migdale și o pudră proteică din albuș de ou cu vanilie”, în timp ce smoothie-urile ei verzi au „spanac, țelină, pătrunjel, măr, pară, banană și lămâie”.

Dwayne Johnson

Când se pregătește pentru roluri, Dwayne Johnson mănâncă peste 5.000 de calorii într-o zi, iar ca să reușească acest lucru începe cu un mic dejun consistent. Potrivit Business Insider, dieta lui Johnson pentru filmul „Hercules" din anul 2014 a depășit 5.000 de calorii.

Pentru prima masă (din șapte!), fostul luptător mânca de obicei un „file mare de cod, 4 albușuri de ou, fulgi de ovăz sau terci de grâu". Adică în jur de 860 de calorii... Pentru micul dejun.

Selena Gomez

Selena Gomez preferă un burrito pentru micul dejun. Amy Rosoff Davies, antrenoarea lui Gomez, a oferit în anul 2016 toate detaliile despre dieta lui Gomez la Cosmopolitan. Potrivit acesteia, cântăreața de la „Rare” își începe fiecare dimineață cu „jumătate dintr-un burrito sănătos pentru micul dejun, format din omletă, chorizo, avocado, orez și fasole; sau, iaurt grecesc integral și granola”.

Taylor Swift

Cea mai bună prietenă a ei, Taylor Swift, optează pentru clătite de hrișcă. Micul dejun al lui Swift pare un pic mai consistent decât al altor celebrități. „Îmi place să fac clătite din hrișcă cu șuncă, parmezan și un ou prăjit deasupra. Este micul meu mic dejun preferat", a declarat Swift pentru Bon Appetit în anul 2012. Ea a adăugat că preferă sucul de portocale în locul oricărei alte băuturi de dimineață.

Zoe Saldana

Zoe Saldana este o mare fană a pâinii prăjite cu avocado. Actrița a declarat pentru Bon Appetit în anul 2016 că devine „creativă” cu mic dejunul bazat pe ouă, dar se bucură și de un „piure de avocado și roșii feliate pe pâine prăjită”. Ea chiar a postat pe Instagram, în anul 2015, despre faptul că adoră să mănânce „Guacamole a la Bruschetta".

Gabrielle Union

Una dintre mesele aprobate de bucătarul actriței Gabrielle Union sunt clătitele din fulgi de ovăz integral. Richard Ingraham, bucătarul personal al acesteia, lucrează de ceva vreme cu ea. Una dintre mesele sale este reprezentată de „clătite din fulgi de ovăz integral cu banane cu migdale prăjite, afine și semințe de cânepă cu ciocolată”.

Jenna Dewan

Jenna Dewan este o altă vegetariană care pariază pe smoothie-ul verde. Dansatoarea și actrița a trecut de la veganism la vegetarianism de mai bine de un deceniu. Pe canalul ei de YouTube Dewan a explicat, în anul 2018, că micul ei dejun tipic variază între un smoothie cumpărat sau unul făcut de ea însăși.

Ea optează fie pentru Glowing Green Smoothie de Kimberly Snyder (care este, de asemenea, ceea ce bea Witherspoon), fie pentru un smoothie ce conține „ulei de ficat de cod, semințe de susan negru, coriandru, pătrunjel sau spirulină".

„Eu fac smoothie-uri verzi. Le beau în fiecare dimineață. Sunt fibre grozave, îți iei legumele imediat. Este grozav pentru mâncăcioșii pretențioși.”, a explicat ea. 

Ashley Graham

Modelul Ashley Graham optează, de asemenea, pentru un suc verde dimineața. Graham a declarat pentru Stylecaster în anul 2015: „Un suc verde pe zi ține doctorul departe! Amestecul meu preferat este varză kale, lămâie, ghimbir, sfeclă, măr și pătrunjel".

Bobby Flay

Ce mănâncă celebrul bucătar Bobby Flay la micul dejun? Alegerea lui ar fi un iaurt cu fructe de pădure. Flay a declarat în anul 2013 pentru Bon Appetit despre preferințele sale simple pentru micul dejun. Prima sa masă a zilei „constă de obicei în ceva de genul iaurt grecesc cu câteva fructe de pădure proaspete și miere sau melasă de rodie. Sau îmi fac un smoothie cu iaurt grecesc și afine. Smoothie-ul meu preferat este foarte simplu: iaurt grecesc, multe afine proaspete."

Rihanna

Bucătarul de acasă al Rihannei a dezvăluit că vedeta adoră ouăle. Rihanna a avut angajat timp de peste cinci ani un bucătar personal de origine jamaicană, Debbie Solomon. Aceasta a dezvăluit dieta cântăreței, inclusiv într-un episod al emisiunii „The Doctors” din anul 2017. Ea a împărtășit că RiRi este adepta ouălor dimineața, probabil pentru că reprezintă o sursă de proteine.

După cum a dezvăluit Debbie Solomon, micul dejun preferat de Rihanna constă în patru ouă fierte tari, o felie de pâine prăjită fără crustă și un amestec de fructe de pădure.