Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Restaurantele sunt numarul unu in topul locurilor care iti saboteaza dieta,conform ultimelor cercetari, ceea ce nu va surprinde pe nimeni care a incercat vreodata sa piarda in greutate in timp ce mananca in afara casei.

Studiul, derulat timp de un an, care a fost prezentat la o reuniune recenta a American Heart Association, ofera o perspectiva asupra alimentelor tentante si comportamentele pe care le declanseaza.

Prin utilizarea unei aplicatii smartphone, cercetatorii au urmarit 150 de persoane supraponderale care incercau sa urmeze un plan de pierdere in greutate.

Oamenii din studiu, in majoritate femei, au fost verificati de pana la cinci ori pe zi si au raportat unde au fost si daca s-au abatut de la planul lor alimentar (sau au fost tentati sa faca acest lucru).

De asemenea, li s-a cerut sa raporteze oricand au mancat alimente sau portii care au stiut ca erau in contradictie cu planul lor.

Oamenii au raportat ca cele mai multe tentatii au fost intr-un restaurant sau bar, sau atunci cand au fost in prezenta altor persoane care mananca.

Ei au remarcat o dorinta mai mica de a manca prea mult la domiciliu sau locul de munca si chiar si mai mica atunci cand au fost in masina sau in casele altor oameni.

Persoanele care au facut parte din studiu au avut aproximativ 60% sanse sa cedeze acestor ispite la restaurante si atunci cand au fost in preajma altor persoane care mananca. Procentele s-au diminuat la serviciu sau in masina, aproximativ 40% si respectiv 30%.

Explicatia este destul de simpla. Cei mai multi pot vedea iesirea la restaurant ca o scuza pentru a lua o pauza de la dieta, insa nu iau in calcul ca, mai mult decat o cura de slabire, este vorba despre un stil de viata.

Mancatul acasa este mai sigur, desi nu foarte simplu de manevrat. Au fost raportate mai putine ispite alimentare in casele lor si in cele ale prietenilor decat in restaurante. Dar cand a aparut acele ispite, cei care au participat la studiu au cedat in aproape 65% din cazuri.

Chiar si atunci cand au fost complet singuri, oamenii au fost tentati sa cedeze in 50% din situatii.