Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

"Turmenicul s-a dovedit a fi eficace in tratarea osteoartritei, iar anumite studii au aratat o oarecare eficacitate in boala Crohn, colita ulceroasa, artrita reumatoida", a explicat dr. Lyla Blake-Gumbs, medic specialist la Clinica Wellness Institute din Cleveland, adaugand ca cel putin un studiu a aratat ca acest comdiment poate ajuta in prevenirea diabetului.

Multe dintre studii s-au concentrat asupra curcuminei, care, spun cercetatorii, este ingredientul activ din turmeric. Un studiu publicat in 2014, a constatat ca aceasta substanta activa are un efect similar asupra durerii artritice ca si Ibuprofenul. Un studiu de 2015, realizat pe sobolani, a constatat ca turmenicul poate imbunatati memoria.

Multe dintre beneficiile pentru sanatate ale turmericului sunt probabil derivate din efectele puternice antioxidante si anti-inflamatoare ale condimentului, sustine dr. Melissa Young, medic specialist la Institutul Wellness.

"Exista tot mai multe dovezi cu privire la beneficiile turmericului asupra creierului. Unele studii sugereaza ca este util si in tratarea depresiei", sustine medicul.

In timp ce, cele mai multe studii au fost efectuate folosind turmeric sau curcumina sub forma de pastile, acesta nu este cel mai bun mod de a consuma condimentul daca urmariti beneficiile sale medicinale.