Secretul unei rulade delicioase constă în reușita blatului. Un blat pufos, aerat și elastic, care se rulează ușor și se completează cu crema din interior este tot ce ne dorim de la o ruladă.

Blatul pentru ruladă are câteva secrete. El trebuie să fie copt, dar nu uscat, trebuie lucrat rapid și rulat cât este încă fierbinte. Pentru o reușită sigură, folosiți un prosop de bucătărie subțire, de mari dimensiuni, umezit. Puteți lucra și cu hârtie de copt, dacă aveți deja exercițiu cu blatul de ruladă. 

Blat pentru ruladă cu cacao
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 g făină
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă de dimensiune mare pentru cuptor, pentru că blatul pentru ruladă trebuie să iasă subțire.

Puneți ouăle într-un bol, adăugați un praf de sare, zahărul și vanilia și mixați la viteză medie timp de 5-6 minute. Compoziția trebuie să devină cremoasă și zahărul să se dizolve.

Încorporați făina și cacaoa cu un tel sau cu o spatulă, amestecând ușor, de jos în sus. Turnați compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt, nivelați bine și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 15 minute.

Blatul pentru ruladă trebuie să fie copt, dar nu uscat, pentru a putea fi rulat ușor. Scoateți de la cuptor și lăsați să se răcorească câteva minute. Răsturnați blatul pe un material textil umezit. Începeți să rulați blatul cu tot cu material cât puteți de strâns.

Lăsați blatul să se răcească rulat, după care îl puteți desface și umple cu crema preferată.

Poftă bună!