O cina usoara, delicioasa si fara carne.

Chiftele de cartofi cu salata coleslaw
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 1 cartof dulce, aproximativ 200g
  • 400g cartofi, taiati in bucati
  • 30g de pasta de curry
  • 15g maioneza
  • 25g faina
  • 1 ou mare, batut
  • 100g malai

Pentru coleslaw:

  • 400g varza rosie, taiata
  • 100g germeni de fasole
  • 30g pasta wasabi
  • 1 morcov mediu, ras
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 3 linguri de otet
  • 1 lime - coaja si sucul
  • coriandru proaspat tocat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C si se coc cartofii dulci timp de 40 de minute. Se scoate cartoful intr-un castron, se paseaza si se pune deoparte. Se curata ceilalti cartofi.

2. Se amesteca ingredientele de coleslaw intr-un castron mare, dar fara jumatate din coaja de lime si coriandru. Se asezoneaza si se pune deoparte.
Intre timp, se fierb cartofii timp de 15 minute. Se scurg, se amesteca si se adauga cartofii dulci cu pasta de curry, maioneza si restul de coaja si coriandru. Se asezoneaza, se amesteca, apoi se acopera si se lasa sa se raceasca timp de 30 de minute.

4. Se formeaza chiftele din amestec, apoi se trece fiecare prin faina, ou si malai. Se prajesc intr-un pic de ulei timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Se servesc cu salata coleslaw si felii de lamaie.