Clătitele americane (sau pancakes) sunt un desert delicios, dar pot foarte bine să țină loc de mic dejun. Sunt hrănitoare și gustoase și, în funcție de topping-ul pe care alegeți să-l puneți deasupra, puteți controla cât de dulci să fie.

Spre deosebire de clătitele obișnuite, crepes (de inspirație franțuzească), clătitele americane sau pancakes sunt mai groase, mai pufoase și mai mici ca dimensiune. O altă deosebire ar fi aceea că pancakes nu se rulează, precum clătitele obișnuite și sunt puțin mai pretențioase atunci când vine vorba să le prăjești: dacă aluatul este prea gros, riscați să nu fie suficient de coapte în interior.

Clătite americane rețetă
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 150 g făină
  • 225 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 cubuleț de unt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură zahăr pudră
  • un praf de sare
  • ulei/ unt pentru prăjit

Mod de preparare

Amestecați într-un bol ingredientele uscate: făina, zahărul, sarea și praful de copt. Faceți o gaură în mijloc și turnați laptele, oul și untul topit. Amestecați bine cu un tel, astfel încât să nu existe cocoloașe.

Veți obține un aluat gros, considerabil mai gros decât cel pentru clătitele normale. Lăsați aluatul 15 minute înainte să faceți clătitele.

Încingeți o tigaie și ungeți-o cu puțin ulei sau unt topit. Puneți aluat în centrul tigăii, cu un polonic sau un poș. Diametrul trebuie să fie 10-15 cm, în niciun caz cât toată tigaia, iar grosimea cam jumătate de centimetru.

Coaceți până când începe să facă bule deasupra, după care întoarceți pe partea cealaltă și mai lăsați 1-2 minute.

Clătitele americane pot fi servite individual sau în straturi de 4-5, cu ce topping vă place. Dulceață, miere, sirop de arțar sau fructe de pădure proaspete și zahăr pudră deasupra sunt doar câteva sugestii delicioase.

Poftă bună!