Salata bouef cu somon afumat reprezintă o versiune nonconformistă a salatei tradiționale și vă va oferi un gust aparte la mesele de sărbători.

Salată boeuf cu somon afumat

Dacă vreți să încercați o rețetă de salată bouef inedită sau pur și simplu iubiți peștele, este momentul ideal să pregătiți o salată boeuf cu somon afumat.

Sau puteți opta să o pregătiți pentru masa de Revelion, atunci când se spune că ar trebui să mâncăm pește să ne meargă bine.

Rețeta de salată boeuf cu somon afumat

Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • 1/2 cană de mazăre
  • 150 grame de somon afumat
  • castraveti murați
  • maioneză de casă

Pentru maioneză

  • 2 gălbenușuri fierte sau 1 gălbenuș fiert și unul crud
  • 200 ml ulei
  • un praf de sare
  • o linguriță zeamă de lămâie
  • o linguriță muștar

Mod de preparare

Începeți prin a curăța legumele, le fierbeți cu puțină sare, apoi le lăsați la răcit. Se fierbe și mazărea. Cartofii puteți chiar să îi fierbeți separat cu coajă. Apoi, le tăiați în bucățele mici. La fel și somonul, îl tăiați în șuvițe subțiri.

Se amestecă toate ingredientele într-un bol, se adaugă maioneza, iar la final, se pune salata într-un bol și se ornează după preferințe.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

Cum prepari maioneza pentru salata boeuf cu somon afumat

Pune gălbenușurile într-un bol și adaugă lingurița de muștar și lingurița de suc de lămâie. În cazul în care folosești gălbenuș fiert, amestecă până se sfărâmă și nu rămân cocoloașe.

Adaugă uleiul treptat la început, eventual câte o lingură, și amestecă până când îl încorporezi bine. E important să adaugi o altă lingură de ulei abia după ce lingura anterioară de ulei a fost încorporată. Odată ce maioneza începe să devină consistentă, poți să adaugi mai mult ulei.

La nevoie, dacă vreți mai multă maioneză, puteți pune mai mult ulei. Maioneza va crește în volum și se va deschide la culoare.

Amestecă până când maioneza devine cremoasă și adaugă sare după gust.

Dacă maioneza dă semne că se taie, stropiți-o cu apă foarte rece. Păstrați la îndemână un bol cu apă și gheață. La nevoie, puteți adăuga mai multă zeamă de lămâie sau mai mult muștar, în funcție de preferințe.