Peștele poate fi fad și lipsit de gust dacă nu este gătit corect. De aceea, astăzi vă propunem o rețetă de file de somon în crustă de parmezan, crocantă, rumenită și delicioasă, care va înnobila bucata de pește și îi va da o savoare aparte.
Se prepară ușor și se poate servi cu orice garnitură vă place: orez, legume, cartofi sau salată. Este o idee excelentă atunci când vreți să pregătiți o cină rapidă și delicioasă pentru toată familia.

Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 file de somon (450-500 g)
- 2-3 căței de usturoi
- 1 lingură pesmet
- sare
- piper
- parmezan
- pătrunjel
Mod de preparare
Pentru a obține acea crustă crocantă și aromată, vom amesteca parmezanul cu puțin pesmet. Dar mai întâi ne vom ocupa de pește. Spălați somonul și tăiați-l în bucăți potrivite. Absorbiți excesul de apă cu prosoape de hârtie.Asezonați bucățile de pește cu sare și piper. Tocați mărunt usturoiul și pătrunjelul și amestecați-le cu pesmetul și cu parmezanul dat pe răzătoare. Tăvăliți fiecare bucată de somon prin acest amestec, exact ca la șnițele.
Puneți bucățile de pește pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu pielea în jos, și dați la cuptor, la 180-190 de grade, pentru 20-25 de minute sau până când parmezanul a căpătat o crustă crocantă și somonul este gătit.
Serviți cu garnitura preferată. Poftă bună!