Ați auzit vreodată de fursecurile ”urechi de elefant”? Sunt unul dintre cele mai ușoare deserturi, pentru că aveți nevoie doar de un pachet de aluat foietaj, puțin zahăr și scorțișoară. 

Sunt alegerea ideală atunci când vreți să preparați ceva rapid și gustos sau pentru acele momente când aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri. 

Fursecuri Urechi de elefant
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 ou
  • 1/3 cană zahăr
  • 2 lingurițe scorțișoară

Mod de preparare

Lăsați aluatul foietaj să se dezghețe, fără să îl forțați, pentru că se va rupe. Amestecați zahărul cu scorțișoara și presărați amestecul pe toată suprafața aluatului.

Începeți să răsuciți aluatul dintr-o parte și din alta, până ajungeți la mijloc. Aluatul trebuie să arate ca două rulouri lipite. Tăiați cu cuțitul porțiuni de 1 cm grosime și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Ungeți fursecurile cu ou bătut și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 15-20 de minute sau până când s-au rumenit frumos.

Poftă bună!