Vrei să încerci o rețetă nouă și gustoasă de guvizi? Atunci trebuie să încerci guvizii marinați la cuptor!
Prepararea guvizilor marinați la cuptor este simplă și rapidă. Această rețetă este ideală pentru cei care doresc să încerce ceva diferit.
Guvizii sunt gustoși și sănătoși, iar combinația de arome îi face și mai apetisanți. Încearcă această rețetă și bucură-te de un preparat delicios!
Ingrediente
- 1 kg guvizi
- 150-200 ml vin alb
- 50 ml oțet de mere
- Zeama de la o lămâie
- Piper boabe
- Boabe de coriandru
- Sare
- Busuioc
- Foi de dafin
Mod de preparare
Prepararea marinadei
Începe prin a amesteca vinul alb, oțetul de mere și zeama de lămâie într-o tavă. Adaugă piperul boabe, boabele de coriandru, busuiocul și foile de dafin. Acesta va fi baza pentru guvizii tăi.
Curăță guvizii, spală-i bine și zvântă-i. Asigură-te că sunt gata pentru marinare. Pune-i în tava cu marinada pregătită.
Coacerea guvizilor
Introdu tava la cuptor. Setează cuptorul la 180 de grade și lasă guvizii să se coacă timp de aproximativ 30-40 de minute.
Spre sfârșitul timpului de coacere, adaugă sarea. Aceasta va intensifica gustul peștilor și îi va face mai savuroși.
Servirea
Guvizii marinați la cuptor pot fi păstrați la frigider, în borcane închise ermetic, pentru câteva zile. Aceștia se servesc excelent ca aperitiv.
Poți să-i folosești și ca umplutură pentru sandvișuri sau salate.