Înghețata făcută acasă e unul dintre cele mai simple deserturi pe care le poți pregăti singur. Dacă te-ai săturat de gusturile obișnuite din supermarket și vrei ceva diferit, această rețetă de înghețată cu cocos și fistic e perfectă pentru tine. Este cremoasă, răcoritoare și are o aromă specială.
Poate că nu te-ai gândit până acum să folosești laptele de cocos într-o înghețată, dar e o alegere grozavă. Laptele de cocos face înghețata să fie foarte cremoasă, fără să ai nevoie de aparat de făcut înghțată.
Dacă ai intoleranță la lactoză sau pur și simplu preferi o variantă mai ușoară decât cea cu lapte de vacă, aceasta este rețeta ideală.
Ingrediente
- 400 ml lapte de cocos (o conservă standard)
- 200 ml smântână pentru frișcă (cu minim 30% grăsime)
- 100 grame zahăr pudră
- 80 grame fistic decojit (nesărat și crud)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare
Pune laptele de cocos într-un castron și amestecă-l bine cu zahărul pudră și extractul de vanilie, până se dizolvă zahărul complet. Folosește un tel, e cel mai simplu.
În alt vas, bate smântâna rece până devine frișcă fermă.
Adaugă frișca peste amestecul cu lapte de cocos. Amestecă lent, de jos în sus, ca să rămână aerată.
Toacă grosier fisticul cu un cuțit. Pune-l într-o tigaie uscată și rumenește-l ușor, la foc mic, timp de 3-4 minute. Lasă-l apoi să se răcească complet.
Adaugă fisticul rumenit și fulgii de cocos în compoziția de înghețată. Amestecă bine să fie uniform.
Toarnă amestecul obținut într-o cutie cu capac și pune-l la congelator.
După o oră, scoate cutia și amestecă energic cu o lingură. Repetă pasul acesta încă de 2 ori la intervale de câte o oră. Astfel, înghețata ta iese cremoasă și fără cristale de gheață
Note
- Pentru gust răcoritor, poți să pui în compoziție și coajă rasă de lămâie sau lime (aproximativ 1 linguriță rasă).