Mini Souffle De Ciocolata
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • unt, pentru gresare
  • 4 oua, separate
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1/2 cana ulei de cocos, topit
  • 1/3 cana indulcitor preferat, cum ar fi miere, sirop de artar, plus 1 lingura in plus
  • 1/3 cana cacao
  • 1 cana piure de cartofi dulci
  • 1 1/2 linguri faina
  • 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare de mare
  • nuca de cocos, capsuni si menta, pentru a servi (optional)

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge o tava de briose cu unt. Cu ajutorul unui mixer electric, ae amesteca galbenusurile timp de 1 minut, pana devin o crema. Se adauga esenta de vanilie, uleiul topit si indulcitorul de preferat, si se amesteca bine pana se incorporeaza.

2. Se adauga praful de cacao si piureul de cartofi dulci. Se bat timp de 20 de secunde, pana cand sunt bine incorporate, apoi se adauga bicarbonat de sodiu si faina. Se bate din nou timp de 20 de secunde, pana cand amestecul se ingroasa.

3. Se pun albusurile de ou si un varf de cutit de sare intr-un castron separat. Se bat timp de 2 minute, pana cand se formeaza varfuri moi. Se adauga jumatate din cantitate la amestecul de ciocolata. Se adauga si restul si se amesteca usor, pana cand totul este bine combinat.

4. Se adauga 2-3 linguri de amestec in fiecare forma de briosa, cu grija, ca aluatul va creste. Se pune tava pe raftul din mijloc al cuptorului si se coace timp de 25 de minute.

5. Se opreste focul, se pune tava pe usa cuptorului si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute.