O reteta tropicala si foarte sanatoasa - perfecta pentru un gratar cu prietenii.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 430g conserva ananas in suc natural
- 150ml sos barbecue
- 2.5cm bucata de ghimbir proaspat, rasa
- 1 lingura de ulei vegetal
- 2 x 300g fileuri de porc, taiate in felii
- 2 cepe verzi, fin taiate
Mod de preparare
1. Se incalzeste gratarul. Se scurge ananasul, pastrand sucul. Se pune deoparte. Intr-un vas plat, se amesteca toate ingredientele, mai putin 1 lingurita de sos barbecue, cu ghimbir, 2 linguri de suc de ananas rezervat si uleiul. Se adauga carnea de porc si se lasa deoparte pentru cel putin 30 de minute sau peste noapte.2. Se scoate carnea de porc din marinata, scurgand orice exces. Se gateste pe gratarul fierbinte, acoperit, timp de 20 de minute. Cand este gata, se lasa deoparte timp de 5 minute.
3. Intre timp, se taie ananasul in bucati si se incalzeste intr-o tigaie cu putin suc de ananas si restul de sos barbecue. Se gateste pana cand se usuca usor, apoi se adauga ceapa. Se ia de pe foc si se asezoneaza.
4. Se taie carnea de porc in felii groase. Se pune pe platouri, alaturi de ananas. Se serveste cu cartofi dulci, cu unt si ceapa verde.