Un preparat foarte rapid si plin de arome.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingura pasta de curry
- 1 lingurita turmeric
- 1 ardei gras rosu, tocat marunt
- 10-12 frunze de curry proaspete
- 300g orez basmati
- 750 ml supa de legume
- 1 lingura suc de lamaie
- 425g conserva de ton in ulei, scursa
- 60g fasole verde
- Chutney de mango
- muraturi
Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu.2. Se calesc ceapa si usturoi timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga pasta de curry si turmenic, si se fierb timp de 1 minut. Se adauga ardei gras, frunze de curry si orez Basmati si se amesteca pentru a combina. Se adauga zeama de lamaie si supa de legume, apoi se lasa la foc mic.
3. Se acopera, se reduce caldura si se fierbe timp de 10 minute sau pana cand lichidul este absorbit. Se adauga ton si fasole verde si se amesteca.
4. Se serveste cu chutney de mango si muraturi.