Tartine cu pate de ton, o gustare rapidă în orice moment și orice ocazie, și alternativă excelentă la pateul clasic, Trebuie încercate cel puțin o dată!

Pate de ton - simplu și delicios

Aperitivele ne scot întotdeauna din încurcătură, atunci când avem musafiri și vrem să pregătim ceva rapid. Un platou cu feliuțe de pâine decorate cu diverse pateuri, creme sau salate este o alegere simplă, dar de efect.

Sigur că nu aveți nevoie neapărat de o ocazie specială pentru a prepara aceste tartine cu pate de ton.

Sunt o gustare rapidă în orice moment și orice ocazie, o alternativă excelentă la pateul clasic, așa că vă propunem să le încercați măcar o dată.

Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 100 g ton din conservă
  • 100 g maioneză
  • 100 g unt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
  • pâine prăjită pentru servit

Mod de preparare

Scurgeți tonul din conservă de ulei sau de sucul propriu. Puneți-l în vasul pentru blender și adăugați maioneza peste el. Mixați bine, până când tonul s-a mărunțit și s-a amestecat cu maioneza.

Adăugați apoi untul la temperatura camerei, sare, piper și zeama de lămâie. Mixați bine totul, până când obțineți o pastă omogenă.

Dați la frigider înainte de a servi, pentru cel puțin 30 de minute. Veți vedea că pateul are o consistență destul de subțire, iar la frigider se va lega mai bine, datorită untului care se întărește.

Serviți cu pâine prăjită sau cu tartine din foietaj.

Poftă bună!