Aperitivele ne scot întotdeauna din încurcătură, atunci când avem musafiri și vrem să pregătim ceva rapid. Un platou cu feliuțe de pâine decorate cu diverse pateuri, creme sau salate este o alegere simplă, dar de efect.
Sigur că nu aveți nevoie neapărat de o ocazie specială pentru a prepara aceste tartine cu pate de ton.
Sunt o gustare rapidă în orice moment și orice ocazie, o alternativă excelentă la pateul clasic, așa că vă propunem să le încercați măcar o dată.
Timp total 10 minute
Ingrediente
- 100 g ton din conservă
- 100 g maioneză
- 100 g unt
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
- pâine prăjită pentru servit
Mod de preparare
Scurgeți tonul din conservă de ulei sau de sucul propriu. Puneți-l în vasul pentru blender și adăugați maioneza peste el. Mixați bine, până când tonul s-a mărunțit și s-a amestecat cu maioneza.Adăugați apoi untul la temperatura camerei, sare, piper și zeama de lămâie. Mixați bine totul, până când obțineți o pastă omogenă.
Dați la frigider înainte de a servi, pentru cel puțin 30 de minute. Veți vedea că pateul are o consistență destul de subțire, iar la frigider se va lega mai bine, datorită untului care se întărește.
Serviți cu pâine prăjită sau cu tartine din foietaj.
Poftă bună!