O placinta cu fructe de mare si peste, acoperita cu un strat de cartofi este o cina usoara si aromata.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- 200g eglefin afumat
- 150g file de somon usor afumat
- 250g cod
- 600ml lapte
- 1 frunza de dafin
- 200g scoici
- 150g creveti gatiti
- 2 linguri de malai
- 1/4 lingurita fulgi cayenne
- 3 linguri de ardei proaspat tocat
- 2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se taie cartofii in bucati mari si se gatesc intr-o cratita mare de apa fierbinte timp de aproximativ 20 de minute, pana cand sunt moi.2. Intre timp, se elimina orice piele de pe eglefin, somon si cod si se taie in bucati. Se incalzesc 500 ml de lapte intr-o cratita mare pana aproape de a da in fiert si se adauga frunza de dafin. Se reduce caldura sis e adauga pestele timp de 3 minute. Se adauga scoicile si se fierbe pentru inca un minut. Folosind o lingura, se scot fructele de mare si se pun intr-un vas termorezistent, apoi se adauga, in vas, crevetii.
3. Se amesteca malaiul cu 4 linguri de apa intr-un castron mic pentru a face o pasta. Se adauga laptele in care s-a fiert pestele si se amesteca timp de 3-5 minute la foc mic pana cand sosul este ingrosat si neted. Se adauga cayenne si se toarna peste peste, apoi se imprastie ceapa verde.
4. Se scurg cartofii fierti si se pun in cratita. Se adauga laptele ramas si uleiul de masline. Se condimenteaza si se paseaza. Se adauga peste peste, netezind usor partea superioara. Se coace timp de 20 de minute pana cand cartofii sunt aurii.