O prajitura moale, cu aroma exotica.

Prajitura cu ananas
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

2 cani de faina 1 lingurita de bicarbonat de sodiu 2 oua 1 1/2 cesti de zahar 1/2 lingurita de sare 560g conserva ananas cu suc 3/4 ceasca de unt 1/2 ceasca de zahar 1/2 cana de lapte condensat 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge o tava cu putin unt.

2. Se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si 1 1/2 cesti de zahar. Se amesteca ouale batute si ananasul, taiat marunt, cu suc si se amesteca bine. Se toarna in tava preparata.

3. Se coace la 175C timp de 30 de minute. Se toarna siropul de lapte deasupra cand prajitura este calda.

4. Pentru a face siropul de lapte: intr-o tigaie, se combina untul sau margarina, laptele condensat, vanilia si o jumatate de cana de zahar. Se da in fiert la foc mediu si se fierbe timp de aproximativ 5 minute. Se toarna peste tort cat este inca cald.