Aceasta prajitura pufoasa are un aspect si un gust care iti va aduce complimente din partea invitatilor.

Prajitura Cu Ciocolata
Timp total 1 oră

Ingrediente

125g unt 250g ciocolata (minimum 70% cacao), rupta 2 oua intregi si 4 oua separate 175g zahar pudra 3 linguri Cointreau (optional) 1 portocala - coaja rasa (optional) 500ml smantana 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita cacao

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se topeste ciocolata intr-un bol pus peste o cratita de apa care fierbe sau in cuptorul cu microunde. Se amesteca untul in ciocolata.

2. Se bat cele 2 oua intregi si 4 galbenusuri cu 75g zahar pudra pana la omogenizare, apoi se adauga usor in amestecul de ciocolata, alaturi de 2 linguri de Cointreau si coaja de portacola, daca se utilizeaza.

3. Intr-un alt castron, se bat cele 4 albusuri de ou pana se fac spuma, apoi se adauga treptat restul de 100g de zahar si se amesteca. Se incorporeaza albusurile in amestecul de ciocolata, treptat. Se toarna in tava si se coace timp de aproximativ 35-40 de minute sau pana cand prajitura creste si se crapa, iar centrul nu mai este instabil. Se raceste pe un raft de sarma; mijlocul se va scufunda cand se raceste.

4. Se bate smantana pana se inmoaie, apoi se adauga esenta de vanilie si restul de Cointreau, daca se foloseste, si se amesteca pana cand crema este ferma, dar nu rigida. Se umple craterul cu crema, se pudreaza cu cacao sis e serveste.