O reteta care seamana cu prajiturile bunicii - simpla si delicioasa.
Timp total 1 oră și 50 minute
Ingrediente
2 cani de zahar 2 cani de faina 1 cana de unt topit 1 cana de apa 3 linguri de cacao 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 cana de zer 2 oua 1 lingurita extract de vanilie 1/2 cana unt 3 linguri cacao 5 linguri lapte 450g zahar pudra 1 cana nuci pecan, tocateMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se unge o o tava.2. Se amesteca zaharul alb si faina intr-un castron mare. Se combina 1 cana de unt, apa si 3 linguri de cacao intr-o cratita mica; se amesteca la foc mediu pana cand untul se topeste. Se toarna amestecul de unt peste zahar si faina si se incorporeaza. Se adauga praf de copt, lapte, oua si extract de vanilie. Se toarna in tava preparata.
3. Se coace in cuptor pana cand o scobitoare introdusa in centru tortului iese curata, de la 20-25 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
4. Se combina restul de 1/2 cana de unt, 3 linguri de cacao si laptele intr-o cratita mica; se amesteca la foc mediu pana cand untul se topeste si se amesteca bine. Se pune zaharul pudra in amestecul de unt, amestecand pana cand glazura este neteda. Se adauga nucile pecan si se toarna glazura peste tort.