Bogata, cu gust de alune si arome ametitoare - nu exista nici un dubiu ca aceasta prajitura cu ciocolata, fara, gluten este un vis pentru iubitorii de deserturi.

Prajitura Cu Ciocolata Si Alune, Fara Faina
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 300g alune
  • 205g ciocolata neagra (70% cacao)
  • 250g unt, tocat
  • 6 oua, separate
  • 250g zahar pudra
  • 3 linguri de Amaretto
  • cacao

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se pun alunele pe o tava si se lasa la cuptor timp de 5-10 minute, pana cand incep sa capete culoare. Se scot si se racesc. Se pun deoparte 50g, apoi se macina restul pana au textura pemetului. Se da cuptorul 170C.

2. Se pun ciocolata si untul intr-un castron mare termorezistent asezat pesteo cratita cu apa ce fierbe usor si se topesc fara sa se amestece. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se adauga galbenusurile si se bate cu un tel.

3. Intr-un un bol mare, se bat bine albusurile de ou cu un mixer electric. Se bat in continuare, adaugand incet zaharul pentru a face o bezea groasa.

4. Se adauga, usor, alunele macinate si amaretto in amestecul de ciocolata, apoi se adauga o lingura mare de bezea. Se incorporeaza, cu grija, si restul de amestec de bezea. Se pune compozitia intr-o tava de tort captusita si se coace timp de 50-55 de minute, pana cand a crescut. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, in tava, apoi se transfera pe un platou sa se raceasca complet. Este normal ca o prajitura fara faina sa se scufunde si sa se crape un pic.

5. Se taie alunele ramase. Se pudreaza cu cacao si se imprastie bucati de alune deasupra. Se serveste cu frisca.