Cu o textura surprinzatoare, aceasta prajitura este perfecta pentru o dupa-amiaza linistita de toamna.
Timp total 1 oră și 45 minute
Ingrediente
- 100g stafide
- 6 linguri de cidru
- 215g faina
- 15g malai
- 1 lingura de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita de cuisoare
- 1/4 lingurita de ghimbir macinat
- 1/4 lingurita de nucsoara
- 300g de zahar pudra
- 175g unt
- 2 oua
- 750g de mere, decojite si taiate in bucati de 1cm
- 100g de nuci prajite usor, sparte in bucati mici
Mod de preparare
1. Se pun stafidele intr-un castron mic, se acopera cu 3 linguri de cidru si se lasa deoparte timp de cel putin 2 ore sau peste noapte.2. Se incalzeste cuptorului la 180C. Se unge o tava de tort.
3. Se pun faina, malaiul, praful de copt, sarea si condimentele macinate intr-un castron si se amesteca. Se adauga zaharul si untul si se bate cu viteza medie timp de 1 minut.
4. Se adauga ouale si se amesteca la viteza redusa timp de cateva secunde, apoi se mareste viteza si se bate timp de 1 minut, pana cand compozitia este palida si pufoasa. Se incorporeaza restul de 3 lingurite de cidru.
5. Se adauga merele, stafidele si nucile. Amestecul poate parea prea gros, dar nu va faceti griji. Se toarna amestecul in tava pregatita si se netezeste usor suprafata.
6. Se lasa la cuptor timp de 1 ora si 25 de minute, acoperind cu folie sau o foaie de copt, odata ce este bine rumenit pe partea de sus, pana cand este ferm la atingere si o scobitoare introdusa in centru devine curata. Se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar si se serveste.