Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă, datorită formei în care este tăiată. De aici vine și numele ei, pentru că bucățelele de prăjitură sunt tăiate folosind marginea unui pahar, în formă de semilună.
Baza pentru această prăjitură este un pandișpan simplu, la care se adaugă nucă măcinată. Puteți adăuga și praf de copt în compoziție, dacă nu sunteți siguri că albușurile sunt bătute suficient și că prăjitura va crește de la sine.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 6 ouă
- 200 g făină
- 150 g zahăr
- 70 ml ulei
- un praf de sare
- un plic zahăr vanilat
- 100 g nucă măcinată
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt.Separați ouăle și bateți albușurile spumă cu ajutorul mixerului. Adăugați un praf de sare și, treptat, zahărul și zahărul vanilat, până când obțineți o spumă densă și lucioasă.
Separat, amestecați gălbenușurile cu uleiul și amestecați până când se omogenizează și se deschide puțin la culoare.
Turnați amestecul peste albușuri și omogenizați. Încorporați făina cu ajutorul unui tel sau unei spatule, amestecând cu mișcări ample, de jos în sus.
Când compoziția este gata, o puteți turna în tava pentru cuptor. Nivelați și presărați deasupra nuca măcinată. Dați la cuptor pentru 30 de minute sau până când prăjitura s-a rumenit frumos.
Când prăjitura s-a răcit, puteți să o tăiați. Folosiți marginea unui pahar pentru a obține bucățile în formă de semilună și tăiați pe jumătatea paharului.
Serviți ca atare sau cu zahăr pudră deasupra.
Poftă bună!